E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποια είναι η καταδύτρια που έχασε την ζωή της στην Χαλκιδική

Επιχείρησε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ γυναικείας κατάδυσης

Δημοσίευση 25/9/2017 | 13:04

Ποια είναι η καταδύτρια που έχασε την ζωή της στην Χαλκιδική

Η 45χρονη καταδύτρια έχασε την ζωή της το μεσημέρι της κυριακής, όταν προσπάθησε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ γυναικείας κατάδυσης στην Σιθωνία της Χαλκιδικής.

Η Θεοδώρα Μπαλαμπάνοβα με καταγωγή από τη Βουλγαρία, μαζί με τον σύζυγό της διατηρούν κέντρο καταδύσεων στη Νικήτη και ήταν εκπαιδευτές scuba diving. Είχαν αποφασίσει και προετοιμαστεί αναλόγως να βουτήξουν στα 231 μέτρα βάθος με μπουκάλες στη μέση του Τορωναίου Κόλπου για να κάνουν παγκόσμιο ρεκόρ.

Στις 2 το απόγευμα παρουσιάστηκε πρόβλημα στην ίδια και σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr, ενώ έπρεπε να βγει στην επιφάνεια σε περισσότερη ώρα, κάτι προέκυψε και βγήκε γρηγορότερα με αποτέλεσμα να πάθει τη νόσο των δυτών και να βρει τραγικό τέλος. Στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο σύζυγός της 47 ετών βγήκε αργότερα, γιατί τον κράτησαν στα 10 μέτρα βάθος για αποσυμπίεση. Ωστόσο αντιμετώπισε και αυτός πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος είπε ότι λόγω των ρευμάτων έχασε τη γυναίκα του από τα μάτια του. Ο άνδρας μεταφέρθηκε από το Πόρτο Καρράς με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει ειδικός θάλαμος αποσυμπίεσης.

Η ανακοίνωση Λιμενικού Σώματος:

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ» Κόλπου Χαλκιδικής, 45χρονη αλλοδαπή.Η ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.Επίσης, 47χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε, έχοντας τις αισθήσεις του, με συμπτώματα δυσφορίας, από τη θαλάσσια περιοχή «ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ» Κόλπου Χαλκιδικής.Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ιδιωτικό σκάφος στη μαρίνα Πόρτο Καρρά, όπου δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από ιατρό ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης όπου παραμένει για νοσηλεία.Προανάκριση διενεργείται από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Politico: Χώρες της ΕΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτρέπουν τη θανάτωση της άγριας ζωής για την ανάπτυξη βιομηχανικών έργων

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Η ευρωπαϊκή βιομηχανία υποστηρίζει ότι οι αυστηρές περιβαλλοντικές διατάξεις την εμποδίζουν να επεκταθεί

Τρόμος σε τράπεζα στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας: Εισέβαλαν ένοπλοι και άρπαξαν 200.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Είναι η τέταρτη μεγάλη ληστεία στην επαρχία το τελευταίο χρονικό διάστημα που απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ.

Πόθεν έσχες: Τι δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ‑ Εισοδήματα και ακίνητα

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών

Στη δημοσιότητα τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Δείτε όλα τα Πόθεν Έσχες για το έτος 2025

Φθιώτιδα – Συναγερμός στην Κάτω Τιθορέα: Ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ σε τράπεζα

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στην τράπεζα βρίσκονταν τρία άτομα

Χανταϊός: «Ο χρόνος επώασης μπορεί να είναι ακόμη και 45 ημέρες» – Τι αναφέρουν ειδικοί

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως από τρωκτικά

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεογέννητο βρέφος βρέθηκε νεκρό – Συνελήφθη η μητέρα

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Oι Αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους στην νεκροψία

Κεράσια από... χρυσάφι: Απαγορευτική πλέον η τιμή τους ‑ Πόσο κοστίζει το κιλό

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Για πολλούς καταναλωτές οι τιμές των κερασιών θεωρούνται απαγορευτικές

Μετράει αντίστροφα η Καρυστιανού για το κόμμα της που θα στελεχώσει και με Έλληνες του εξωτερικού

Ελλάδα 11.05.2026
Στα τέλη του μήνα στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση για την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα - Κρατούν μυστικό το όνομα και το σύμβολο του κόμματος - Σε ποια δεξαμενή ψηφοφόρων στοχεύει