E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η 38χρονη ομοφυλόφιλη που έβαλε το ακροδεξιό κόμμα στην γερμανική βουλή

Ζει στην Ελβετία με την σύντροφό της και έχει χαρακτηρίσει τη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων «χάσιμο χρόνου»

Δημοσίευση 25/9/2017 | 11:58

Η 38χρονη ομοφυλόφιλη που έβαλε το ακροδεξιό κόμμα στην γερμανική βουλή

Από το 1945 είχε να εισέλθει ακροδεξιό κόμμα στην γερμανική βουλή. Το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» - AfD, κατάφερε να συγκεντρώσει 13,5% στις πολυαναμενόμενες χθεσινές γερμανικές εκλογές και εξασφάλισε 87 έδρες στην Μπούντεσταγκ.

Το αποτέλεσμα αποτελεί ιστορική επιτυχία για το κόμμα, που κατέβηκε στις εκλογές με «σημαίες» του, μεταξύ άλλων, τις θέσεις του κατά των μεταναστών, κατά του ευρώ και κατά των γάμων ομοφυλοφίλων.

Την ηγεσία του «μοιράζονται» ο 76χρονος Alexander Gauland και η 38χρονη Alice Weidel, πρώην τραπεζίτρια της Goldman Sachs και της Allianz Global Investors και ομοφυλόφιλη, η οποία ζει με την Ελβετίδα σύντροφό της και μεγαλώνουν μαζί τα δύο παιδιά τους.

Η Weidel έχει χαρακτηρίσει «χάσιμο χρόνου» τη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων, έχει πει τους μετανάστες «αγράμματους», ενώ αρνείται πως είναι ρατσίστρια.

Με διδακτορικό στα οικονομικά, η 38χρονη Γερμανίδα εργάστηκε και στην Τράπεζα της Κίνας. Έζησε στη χώρα για έξι χρόνια και μιλά κινέζικα. Μετά την αποχώρησή της από τον τραπεζικό κλάδο εργάστηκε ως σύμβουλος σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Η πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ, που άνοιξε τα σύνορα στους πρόσφυγες το 2015, εξόργισε την Weidel, η οποία εκτίμησε πως η χώρα θα καταστραφεί μέσω αυτής της μεταναστευτικής πολιτικής.

«Δεν υπάρχουν ρατσιστές στο AfD» ισχυρίζεται η Weidel. «Την ίδια στιγμή όμως πρέπει κανείς να αναγνωρίσει πως επικίνδυνοι άνθρωποι έχουν μπει στη χώρα μέσω της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων».

Παρότι είναι και η ίδια ομοφυλόφιλη και έχει μια «μοντέρνα οικογένεια», κατά δήλωσή της, με την Ελβετίδα παραγωγό Sarah Bossard και τα παιδιά τους, πιστεύει πως τα παιδιά στη Γερμανία δεν θα πρέπει να μαθαίνουν για την ομοφυλοφιλία παρά μετά την εφηβεία. Μετά τη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων στη Γερμανία, στην ιστοσελίδα του AfD αναρτήθηκε μια ανακοίνωση σαν κηδειόχαρτο που έλεγε: «Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τη γερμανική οικογένεια, της οποίας η συνταγματική προστασία θάφτηκε από τους "αντιπροσώπους του λαού" στη γερμανική βουλή».

«Το να είσαι υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας δεν σημαίνει πως απορρίπτεις άλλους τρόπους ζωής» είχε πει η 38χρονη στους Financial Times. «Το γεγονός πως εξελέγην στην ηγεσία του κόμματος δείχνει πόσο ανεκτικοί είμαστε». Η ίδια πάντως έχει ταχθεί υπέρ των πολιτικών γάμων των ομόφυλων ζευγαριών, επιλέγοντας και η ίδια να ενωθεί με τον τρόπο αυτό με τη σύντροφό της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί τα κλιματιστικά στην Ευρώπη είναι «πολύ σπάνια» και τι θα αλλάξει από εδώ και πέρα

Stories 08.07.2025
Οι χώρες της Ευρώπης δεν το συνηθίζουν αλλά τώρα άλλαξαν τα πράγματα

Τελευταία Χριστούγεννα το Καλοκαίρι για 9χρονη με Καρκίνο

Stories 08.07.2025
Η γειτονιά ενώνει τις δυνάμεις της για ένα παιδί με ανίατη ασθένεια

«Δεν αντέχω άλλο»: Οι Ιάπωνες πληρώνουν... για να φύγουν από τη δουλειά τους

Νέα Εποχή Χτες
Οι Ιάπωνες πληρώνουν... άλλους για να παραιτηθούν από τη δουλειά τους

Εxplainer: Γιατί η Καλιφόρνια είναι τόσο επιρρεπής στις φωτιές;

Νέα Εποχή Χτες
Φόβοι για επικίνδυνο καλοκαίρι

Ο Τραμπ βαράει καμπανάκι για εμπορικό πόλεμο με την Ευρώπη

Stories Χτες
Η απειλή διατυπώθηκε σε υψηλόβαθμες διαπραγματεύσεις που έγιναν στην Ουάσινγκτον

Έζησε 22 χρόνια σαν καλόγρια ενώ ήταν άντρας: Η απίστευτη ιστορία του

Πρόσωπα Προχτές
Για 22 ολόκληρα χρόνια έζησε ως... αδελφή Μαργαρίτα σε δύο διαφορετικά μοναστήρια

Eίχε εξαφανιστεί για 26 χρόνια, κι όμως βρισκόταν 200 μέτρα από το σπίτι του

Stories Προχτές
Η συγκλονιστική ιστορία ενός άντρα που βρέθηκε στο κελάρι του γείτονα

Τι γίνεται στην Κίνα όταν τα παιδιά παραμελούν τους ηλικιωμένους γονείς τους

Stories Προχτές
Μια ιστορία μιας γυναίκας που εκδικήθηκε τα παιδιά της: Εκείνα την είχαν εγκαταλείψει κι εκείνη έδωσε την απάντησή της

Μαρία Αντουανέτα: Έμεινε στην Ιστορία για δυο φράσεις της, όμως τη μία δεν την είπε ποτέ

Πρόσωπα Προχτές
Mήπως η Μαρία Αντουανέττα ήταν κάπως παρεξηγημένη;

Όταν ο Edgar Allan Poe «προφήτευσε» ένα μακάβριο γεγονός

Ιστορικά Προχτές
Το βιβλίο του σκοτεινού συγγραφέα που βγήκε αληθινό!

Ο θρύλος της «μηχανής του χρόνου» που ήταν κρυμμένη στο Βατικανό

Ιστορικά Προχτές
Μια πολύ παράξενη ιστορία