E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Καρέ-Καρέ: Το νέο podcast για τον Ελληνικό Κινηματογράφο

Σαρωτικές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2018

Για ποια οχήματα εξετάζονται αυξήσεις

Δημοσίευση 18/9/2017 | 08:14

Σαρωτικές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2018

Νέα σενάρια για σαρωτικές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας που θα αναρτηθούν στο Taxis μέσα στο επόμενο δίμηνο έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Καταρχήν περίπου 800.000 ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων αναμένεται να επιβαρυνθούν από την εφαρμογή του νέου μοντέλου μέτρησης των εκπομπών ρύπων που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω των εκπομπών ρύπων και την ενδεχόμενη αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας

Ο αυξήσεις που ενδεχομένως να προκύψουν, με τις νέες μετρήσεις, στις εκπομπές ρύπων θα φέρουν και αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Οι αυξήσεις υπολογίζονται από 15% ως και 235%.

Για έναν κάτοχο αυτοκινήτου με εκπομπές ρύπων 180 γραμματίων CO2 τα τέλη, εάν οι εκπομπές αυξηθούν στα 182 γραμμάρια, τα τέλη κυκλοφορίας θα αυξηθούν από τα 441 ευρώ στα 505 ευρώ.

Αντίστοιχα ο ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με εκπομπές ρύπων στα 250 γραμμάρια, εάν αλλάξουν οι τιμές ρύπων και πλέον υπολογιστεί το όχημά του με 280 γραμμάρια τότε τα τέλη κυκλοφορίας θα εκτιναχθούν από τα 762 ευρώ το 2017 στα 1,041 ευρώ το 2018.

Νέα σενάρια που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο (Καθημερινή της Κυριακής) κάνουν λόγο για αλλαγές των κλιμακίων κυβικών εκατοστών των τελών κυκλοφορίας με στόχο να περιορισθούν οι επιβαρύνσεις για τους κατόχους παλαιών αυτοκινήτων κυρίως υψηλού κυβισμού. Αυτό που επιδιώκουν στο οικονομικό επιτελείο είναι να μην παρατηρηθεί στα τέλη του έτους το φαινόμενο των μαζικών καταθέσεων πινακίδων και αρκετοί από τους ιδιοκτήτες οχημάτων που είχαν καταθέσει τις πινακίδες να τις πάρουν πίσω.

Στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να καταλήγουν στη διεύρυνση των κλιμακίων από 11 που είναι σήμερα σε ενδεχομένως και 20, προκειμένου να κλείσουν οι μεγάλες διαφορές που παρατηρούνται. Για παράδειγμα στην κλίμακα 1.739-1.928 κ.ε. τα τέλη διαμορφώνονται στα 320 ευρώ (έτος ταξινόμησης 2006-2010), ενώ στην αμέσως επόμενη (1.929-2.357) τα τέλη φθάνουν τα 690 ευρώ. Σε αυτές τις κατηγορίες η κυβέρνηση εξετάζει να προσθέσει ακόμα τρεις, δηλαδή από τα 1.739 κ.ε. έως τα 2.357 να υπάρχουν συνολικά πέντε κατηγορίες τελών.

Επίσης σχεδιάζει τη μικρή επιβάρυνση των οχημάτων των οποίων τα τέλη υπολογίζονται με βάση τους ρύπους. Μάλιστα στην πρώτη κατηγορία, δηλαδή για τα αυτοκίνητα που εκπέμπουν ρύπους έως 90 μικρογραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, τα οποία σήμερα απαλλάσσονται των τελών, υπάρχει ενδεχόμενο να καταβληθεί ένα μικρό τέλος.

Στόχος είναι να διευρυνθούν τα κλιμάκια κυβικών εκατοστών από 11 που είναι σήμερα, ακόμα και σε 20.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απίστευτο σκηνικό στο Ηράκλειο: Έβαψαν τη... μισή διάβαση επειδή είχε παρκαρισμένο αυτοκίνητο!

Ελλάδα Χτες
Η αποστολή τους... δεν κύλησε ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί

Κεφαλονιά: Σοκάρει το βίντεο της βάναυσης κακοποίησης 13χρονης από 17χρονη

Ελλάδα Χτες
Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων

Τραγωδία με 60χρονη στον Βόλο: Πνίγηκε την ώρα που έτρωγε μπανάνα και πέθανε

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα κατέρρευσε μπροστά στον σύζυγό της

Συνελήφθη πρόεδρος ομάδας της Super League – Βρέθηκαν φωτοβολίδες, κοντάρια και κράνη στο γήπεδο

Ελλάδα Χτες
Κατασχέθηκαν 17 φωτοβολίδες, 7 κοντάρια, σωλήνας εκτόξευσης βολών και 3 κράνη

Στο φάσμα του αυτισμού ο 22χρονος φερόμενος ως συνεργός του διπλού φονικού στη Μεσσηνία – Έκανε χρήση ναρκωτικών

Ελλάδα Χτες
«Ήταν ένα παιδί που από μικρή ηλικία ήταν εύκολο να το χειραγωγήσεις, να το κατευθύνεις»

Επίδομα θέρμανσης: Πώς και πότε θα γίνουν οι αιτήσεις ‑ Τα εισοδηματικά κριτήρια

Οικονομία Χτες
Η πρώτη δόση, που καλύπτει το 60% του επιδόματος, θα καταβληθεί πριν από τις γιορτές. Το ποσό κυμαίνεται από 100 έως 1.200 ευρώ

ΗΠΑ: Εκατομμύρια Αμερικανοί στους δρόμους κατά των πολιτικών του Τραμπ

Κόσμος Χτες
«Ο πρόεδρος πιστεύει ότι έχει απόλυτη εξουσία. Αλλά στην Αμερική δεν έχουμε βασιλιάδες» τονίζουν

Εκτέλεση στη Νότια Καρολίνα για τον δολοφόνο που έγραψε με το αίμα του θύματος «πιάστε με αν μπορείτε»

Κόσμος Χτες
Ο 44χρονος Στίβεν Μπράιαντ θα εκτελεστεί στις 14 Νοεμβρίου, δύο δεκαετίες μετά τη φρικτή δολοφονία που συγκλόνισε την αμερικανική κοινή γνώμη

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι: Ρήξη χιαστού ο Παπαγιάννης, εκτός για οκτώ μήνες

Αθλητικά Νέα Χτες
Το χειρότερο σενάριο, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε για τον Γιώργο Παπαγιάννη, καθώς, όπως γνωστοποίησε η Αναντολού Εφές, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο και θα μείνει εκτός για οκτώ μήνες.

Eurostat: Αυξημένη η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός στην Ελλάδα

Ελλάδα Χτες
5 ελληνικές περιφέρειες συγκαταλέγονται στις περιοχές της ΕE όπου πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας

Νέα στοιχεία για τον θάνατο χήρας υπουργού στο Κολωνάκι ‑ Οι ενδείξεις για εμπρησμό στο σπίτι της

Ελλάδα Χτες
Ο φάκελος της υπόθεσης ανοίγει ξανά και περνά στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών