E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απελπισία: Μαζούτ και ζέστη στις παραλίες της Αττικής

Χωρίς τέλος η καταστροφή

Δημοσίευση 16/9/2017 | 10:17

Απελπισία: Μαζούτ και ζέστη στις παραλίες της Αττικής

Σκέτη απελπισία προκαλεί η καταστροφή του Σαρωνικού, τόσο στη Σαλαμίνα όσο και στην Αττική με τις παραλίες σε άθλια κατάσταση. 

Η ρύπανση των υδάτων είναι ανεξέλεγκτη. Οι ακτές σε Πειραική, Άγιο Κοσμά, Καλαμάκι και Γλυφάδα είναι μαύρες από το μαζούτ ωστόσο περιορισμένου μεγέθους συσσωματώματα έχουν διασκορπιστεί και στη θαλάσσια περιοχή της Βούλας.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως λουόμενοι σε παραλία της Σαρωνίδας διαμαρτυρήθηκαν έντονα πως η θάλασσα είναι… γεμάτη πίσσα, γεγονός που δείχνει πως παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων που έχουν αναλάβει την απορρύπανση, η κατάσταση δείχνει να βγαίνει εκτός ελέγχου πια.

Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο χωρίς ανάσα δροσιάς για τους Αθηναίους

Μέσα σε όλη αυτή την αποκαρδιωτική κατάσταση οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μίνι καύσωνα γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 38 βαθμούς την Κυριακή.

Ωστόσο αυτή τη φορά οι Αθηναίοι δεν θα μπορέσουν, όπως όλα δείχνουν, να βρουν μία ανάσα δροσιάς και να απολαύσουν το μπάνιο τους στις παραλίες της Αττικής.

Μπορεί ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε δήλωση που ανασκεύασε λίγο αργότερα, να προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες, λέγοντας «γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος;» το ΚΕΕΛΠΝΟ με ανακοίνωσή του «άδειασε» τον υπουργό.

Συγκεκριμένα μετά από αυτοψία στις παράκτιες περιοχές για να αξιολογήσει το πρόβλημα συνέστησε την αποφυγή της κολύμβησης στις ακτές με ρύπανση.

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις

Την ίδια στιγμή στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας προχώρησε η εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά σε βάρος των υπευθύνων του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ. Της δίωξης είχε προηγηθεί η υποβολή του προανακριτικού υλικού στην εισαγγελία που συγκέντρωσε στο πλαίσιο ερευνών το λιμεναρχείο Κερατσινίου και στρέφεται κατά των υπευθύνων του δεξαμενόπλοιου.

Πλέον, η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί στον ανακριτή ο οποίος και θα ερευνήσει και για την τυχόν ύπαρξη ευθυνών όσων είχαν την υποχρέωση να λάβουν τα κατάλληλα και αναγκαία μέτρα για να αποτραπεί η καταστροφή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Κόσμος 17.01.2026
Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Ελλάδα 17.01.2026
«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα 17.01.2026
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία 17.01.2026
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Κωνσταντινούπολη: Ανήλικος μαχαίρωσε θανάσιμα 17χρονο – Σοκάρει η ομολογία του

Κόσμος 17.01.2026
Αγρια δολοφονία μπροστά σε κάμερα ασφαλείας

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου – Στο μικροσκόπιο ερωτικό κίνητρο

Ελλάδα 17.01.2026
Σοκ στη Μακρύνεια από τον θάνατο του Κώστα Αλεξανδρή

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Οικονομία 17.01.2026
Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Κόσμος 17.01.2026
Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα 17.01.2026
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη