E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απελπισία: Μαζούτ και ζέστη στις παραλίες της Αττικής

Χωρίς τέλος η καταστροφή

Δημοσίευση 16/9/2017 | 10:17

Απελπισία: Μαζούτ και ζέστη στις παραλίες της Αττικής

Σκέτη απελπισία προκαλεί η καταστροφή του Σαρωνικού, τόσο στη Σαλαμίνα όσο και στην Αττική με τις παραλίες σε άθλια κατάσταση. 

Η ρύπανση των υδάτων είναι ανεξέλεγκτη. Οι ακτές σε Πειραική, Άγιο Κοσμά, Καλαμάκι και Γλυφάδα είναι μαύρες από το μαζούτ ωστόσο περιορισμένου μεγέθους συσσωματώματα έχουν διασκορπιστεί και στη θαλάσσια περιοχή της Βούλας.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως λουόμενοι σε παραλία της Σαρωνίδας διαμαρτυρήθηκαν έντονα πως η θάλασσα είναι… γεμάτη πίσσα, γεγονός που δείχνει πως παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων που έχουν αναλάβει την απορρύπανση, η κατάσταση δείχνει να βγαίνει εκτός ελέγχου πια.

Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο χωρίς ανάσα δροσιάς για τους Αθηναίους

Μέσα σε όλη αυτή την αποκαρδιωτική κατάσταση οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μίνι καύσωνα γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 38 βαθμούς την Κυριακή.

Ωστόσο αυτή τη φορά οι Αθηναίοι δεν θα μπορέσουν, όπως όλα δείχνουν, να βρουν μία ανάσα δροσιάς και να απολαύσουν το μπάνιο τους στις παραλίες της Αττικής.

Μπορεί ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε δήλωση που ανασκεύασε λίγο αργότερα, να προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες, λέγοντας «γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος;» το ΚΕΕΛΠΝΟ με ανακοίνωσή του «άδειασε» τον υπουργό.

Συγκεκριμένα μετά από αυτοψία στις παράκτιες περιοχές για να αξιολογήσει το πρόβλημα συνέστησε την αποφυγή της κολύμβησης στις ακτές με ρύπανση.

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις

Την ίδια στιγμή στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας προχώρησε η εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά σε βάρος των υπευθύνων του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ. Της δίωξης είχε προηγηθεί η υποβολή του προανακριτικού υλικού στην εισαγγελία που συγκέντρωσε στο πλαίσιο ερευνών το λιμεναρχείο Κερατσινίου και στρέφεται κατά των υπευθύνων του δεξαμενόπλοιου.

Πλέον, η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί στον ανακριτή ο οποίος και θα ερευνήσει και για την τυχόν ύπαρξη ευθυνών όσων είχαν την υποχρέωση να λάβουν τα κατάλληλα και αναγκαία μέτρα για να αποτραπεί η καταστροφή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Κόσμος Χτες
Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος Χτες
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος Χτες
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα Χτες
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα Χτες
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science Χτες
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα Χτες
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό