E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απελπισία: Μαζούτ και ζέστη στις παραλίες της Αττικής

Χωρίς τέλος η καταστροφή

Δημοσίευση 16/9/2017 | 10:17

Απελπισία: Μαζούτ και ζέστη στις παραλίες της Αττικής

Σκέτη απελπισία προκαλεί η καταστροφή του Σαρωνικού, τόσο στη Σαλαμίνα όσο και στην Αττική με τις παραλίες σε άθλια κατάσταση. 

Η ρύπανση των υδάτων είναι ανεξέλεγκτη. Οι ακτές σε Πειραική, Άγιο Κοσμά, Καλαμάκι και Γλυφάδα είναι μαύρες από το μαζούτ ωστόσο περιορισμένου μεγέθους συσσωματώματα έχουν διασκορπιστεί και στη θαλάσσια περιοχή της Βούλας.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως λουόμενοι σε παραλία της Σαρωνίδας διαμαρτυρήθηκαν έντονα πως η θάλασσα είναι… γεμάτη πίσσα, γεγονός που δείχνει πως παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων που έχουν αναλάβει την απορρύπανση, η κατάσταση δείχνει να βγαίνει εκτός ελέγχου πια.

Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο χωρίς ανάσα δροσιάς για τους Αθηναίους

Μέσα σε όλη αυτή την αποκαρδιωτική κατάσταση οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μίνι καύσωνα γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 38 βαθμούς την Κυριακή.

Ωστόσο αυτή τη φορά οι Αθηναίοι δεν θα μπορέσουν, όπως όλα δείχνουν, να βρουν μία ανάσα δροσιάς και να απολαύσουν το μπάνιο τους στις παραλίες της Αττικής.

Μπορεί ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε δήλωση που ανασκεύασε λίγο αργότερα, να προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες, λέγοντας «γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος;» το ΚΕΕΛΠΝΟ με ανακοίνωσή του «άδειασε» τον υπουργό.

Συγκεκριμένα μετά από αυτοψία στις παράκτιες περιοχές για να αξιολογήσει το πρόβλημα συνέστησε την αποφυγή της κολύμβησης στις ακτές με ρύπανση.

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις

Την ίδια στιγμή στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας προχώρησε η εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά σε βάρος των υπευθύνων του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ. Της δίωξης είχε προηγηθεί η υποβολή του προανακριτικού υλικού στην εισαγγελία που συγκέντρωσε στο πλαίσιο ερευνών το λιμεναρχείο Κερατσινίου και στρέφεται κατά των υπευθύνων του δεξαμενόπλοιου.

Πλέον, η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί στον ανακριτή ο οποίος και θα ερευνήσει και για την τυχόν ύπαρξη ευθυνών όσων είχαν την υποχρέωση να λάβουν τα κατάλληλα και αναγκαία μέτρα για να αποτραπεί η καταστροφή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίδειξη ισχύος από ΗΠΑ και Ιαπωνία μετά τα γυμνάσια Κίνας‑Ρωσίας

Κόσμος 11.12.2025
Αμερικανικά βομβαρδιστικά, ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα, και ιαπωνικά καταδιωκτικά πέταξαν σε σχηματισμό πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας

Ο νέος διοικητής της ρωσικής Wagner ‑ Έχασε δύο πόδια και ένα χέρι στην Ουκρανία

Κόσμος 11.12.2025
Στο υλικό, που κυκλοφόρησε από το TASS και αναπαράχθηκε σε διεθνή δίκτυα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Podolski εμφανίζεται με προσθετικά μέλη να εκπαιδεύεται εντατικά σε τοπίο που παραπέμπει στην Αφρική.

Αμετακίνητοι οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις και διοργανώνουν συλλαλητήριο

Ελλάδα 11.12.2025
Ανυποχώρητοι στις θέσεις τους παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, κλιμακώνοντας παράλληλα τις κινητοποιήσεις τους.

Σε 7 κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του “Δότη 7069” με το καρκινογόνο γονίδιο

Κόσμος Χτες
Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές

Τι καιρό θα κάνει μέχρι τα Χριστούγεννα

Αθλητικά Νέα Χτες
«Οι προγνώσεις είναι επισφαλείς»

«AI situationship»: Ποια είναι η τάση στο dating που θα καθορίσει το 2026;

Tech + Science Χτες
Η εφαρμογή γνωριμιών «happn» προβλέπει την άνοδο μιας αμφιλεγόμενης νέας τάσης στο dating, η οποία θολώνει ακόμη περισσότερο τα όρια ανάμεσα στην ανθρώπινη και την τεχνητή συντροφικότητα

«Θα γαμ… την ΑΕΚ»: Τούρκος κωμικός προκαλεί σε βίντεο της Σάμσουνσπορ

Αθλητικά Νέα Χτες
Φτιάχνουν κλίμα στη Σαμψούντα ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (11/12)

Επιστροφή ενοικίου: Η κυβέρνηση φέρνει ρύθμιση για να διορθώσει τα λάθη της

Οικονομία Χτες
Ανοίγει ο δρόμος για συμπλήρωση στοιχείων αναφορικά με την επιστροφή ενοικίου

Η ιταλική κουζίνα ανακηρύχθηκε άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Πολιτισμός Χτες
Η πρώτη εθνική κουζίνα στη λίστα

ΗΠΑ: Πακέτο στήριξης 12 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ο Τραμπ για τους αγρότες

Κόσμος Χτες
Οι ζημιές για τους αγρότες φέτος κυμαίνονται από 35 έως 44 δισ. δολάρια για τις εννέα κύριες καλλιέργειες εμπορευμάτων - Χαμηλές τιμές στις καλλιέργειες και οι συνέπειες στις εξαγωγές από τους δασμούς Τραμπ, τα βασικά προβλήματα

Η Ουγγαρία αρνείται να εφαρμόσει το σύμφωνο της ΕΕ για τη μετανάστευση: Δεν θα δεχτούμε ούτε έναν μετανάστη

Κόσμος Χτες
Η κυβέρνηση Όρμπαν συνεχίζει να τηρεί σκληρή στάση στις πολιτικές της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέλος η προσωπική διαφορά από την 1η Ιανουαρίου

Οικονομία Χτες
Το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς