E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαδούρο: Πεινάτε; φάτε κουνέλια!

Έπαθε Μαρία Αντουανέτα

Δημοσίευση 14/9/2017 | 21:31

Μαδούρο: Πεινάτε; φάτε κουνέλια!

Με τον λαό της Βενεζουέλας να βρίσκεται στο χείλος της ασιτίας, η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο την... "είδε" Μαρία Αντουανέτα και προτείνει στους πολίτες της λύσεις για το πρόβλημα του επισιτισμού.

Τι κι αν δεν έχουνε ψωμί καν να βάλουν στο τραπέζι;

"Να φάνε κουνέλια", απάντησε ως άλλη... Μαρία Αντουανέτα ο Νικολάς Μαδούρο.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κάλεσε τους πολίτες να μην αντιμετωπίζουν τα κουνέλια απλώς ως "χαριτωμένα κατοικίδια", στο πλαίσιο της προώθησης ενός σχεδίου της να τα εκτρέφουν για να τα τρώνε, αν και η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της χρόνιας έλλειψης τροφίμων.

Το "Σχέδιο Κουνέλι" είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο να αυξήσει τη διαθεσιμότητα των τροφίμων.

Οι αρχές έχουν επίσης διδάξει τους πολίτες πώς να καλλιεργούν τρόφιμα στις ταράτσες και τα μπαλκόνια των σπιτιών τους.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του προέδρου απορρίπτουν αυτές τις ιδέες, χαρακτηρίζοντάς τις ανόητες και επιμένουν ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι το αποτυχημένο μοντέλο του χρηματοδοτούμενου από το πετρέλαιο σοσιαλισμού που δεν κατάφερε να επιβιώσει μετά την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου.

"Υπάρχει ένα πολιτισμικό πρόβλημα επειδή έχουμε διδαχτεί ότι τα κουνέλια είναι χαριτωμένα κατοικίδια" είπε ο υπουργός Αστικής Γεωργίας Φρέντι Μπερνάλ σε μια εμφάνισή του στην τηλεόραση μαζί με τον Μαδούρο αυτήν την εβδομάδα. "Το κουνέλι δεν είναι κατοικίδιο. Είναι δυόμισι κιλά κρέατος υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, χωρίς χοληστερόλη" υποστήριξε.

Οι επικριτές του Μαδούρο χλεύασαν αυτήν την ιδέα. "Μιλάμε σοβαρά; Θέλετε να ξεκινήσουν οι άνθρωποι να εκτρέφουν κουνέλια για να λυθεί το πρόβλημα της πείνας στη χώρα μας;" είπε χαρακτηριστικά ο Ενρίκε Καπρίλες, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης και δύο φορές υποψήφιος για την προεδρία της Βενεζουέλας.

Η κατανάλωση κρέατος κουνελιού συνηθίζεται στην Ευρώπη και, σε μικρότερο βαθμό, στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον FAO, τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, τα κουνέλια είναι αποδοτικότερα όσον αφορά τη μετατροπή της πρωτεϊνης σε κρέας, σε σύγκριση με τους χοίρους και τις αγελάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις

Δραπέτης από την Τουρκία και κατηγορούμενος για κακοποίηση της κόρης του ο μακελάρης του Στάντε

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Ο 45χρονος Τούρκος πυροβόλησε και σκότωσε 6 υπαλλήλους της πρόνοιας σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στο Στάντε της Κάτω Σαξονίας - Ο άνδρας έχει προφυλακιστεί, ενώ στο μεταξύ οι γερμανικές αρχές συνεργάζονται με τις αρμόδιες τουρκικές