E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο Eurogroup το θέμα της Eldorado

Ως παράδειγμα προς αποφυγή

Δημοσίευση 13/9/2017 | 21:26

Στο Eurogroup το θέμα της Eldorado

Αναφερόμενος στην αποχώρηση της Eldorado, ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο ερχόμενο Eurogroup της Παρασκευής ως “παράδειγμα προς αποφυγή”. Ειδικότερα σε σχέση με την εξέλιξη της επένδυσης της εταιρείας εξόρυξης χρυσού, o αξιωματούχος σημείωσε ότι η υπόθεση θα συζητηθεί στο Εurogroup, στο πλαίσιο του «τι πρέπει να αποφεύγεται».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το 2018, ο αξιωματούχος δήλωσε: «Δεν θα ρισκάρω να προβλέψω αν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα για το 2018». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Καθημερινή, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε πως αυτό θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή του προϋπολογισμού του 2017 και ότι είναι πολύ νωρίς να πει οτιδήποτε για τον προϋπολογισμό του 2018. Ο ίδιος ανέφερε πως μαθαίνει ότι «ο φόρος φυσικών προσώπων δεν πάει πολύ καλά, ενώ άλλοι φόροι έχουν πάει καλύτερα».

Σημειώνεται ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είχε αφήσει νωρίτερα ανοιχτό εμμέσως και έλληνας αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ. Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα για τη λήψη νέων μέτρων το 2018, απάντησε ο προϋπολογισμός του 2017 εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα υψηλότερο του στόχου που έχει τεθεί, δηλαδή 1,75% του ΑΕΠ, ενώ για το 2018 εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αποκλίσεις από το στόχο (3,5% του ΑΕΠ). Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, είμαστε δεσμευμένοι να υλοποιήσουμε το στόχο.

Ο αξιωματούχος εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, εκτιμώντας ότι αυτή είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου. Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ακόμη ότι το θέμα του Γεωργίου θα τεθεί ξανά στο Εurogroup της Παρασκευής, ενώ σημείωσε ότι «κάθε κατηγορία για διόγκωση του ελλείμματος για να μπει η Ελλάδα σε πρόγραμμα είναι παρανοϊκή».

Τέλος, σχετικά με την εκκρεμούσα υποδόση, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι τα 800 εκ. ευρώ θα είναι διαθέσιμα μόνο μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Και αν δεν εκταμιευθούν μέχρι τότε, το ποσό θα είναι διαθέσιμο μετά την τρίτη αξιολόγηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε και επίσημα το τέλος του Ματίας Αλμέιδα

Αθλητικά Νέα 13.05.2025
Μια ημέρα μετά τη συνάντηση που είχε ο Αργεντινός τεχνικός με τον Μάριο Ηλιόπουλο επιβεβαιώθηκε η αποχώρηση του από την τεχνική ηγεσία της Ένωσης

Πανηγυρισμοί ΗΠΑ για τη «μεγαλύτερη συμφωνία αμυντικού εξοπλισμού στην ιστορία»

Κόσμος 13.05.2025
Τι περιλαμβάνει το deal των 600 δισ. με τη Σαουδική Αραβία

Εκλογές στην Αλβανία: Τέταρτη θητεία Ράμα

Κόσμος 13.05.2025
Σχηματίζει μόνος του κυβέρνηση

Επιστολή αποκάλυψε μυστική σήραγγα με τρένο των Ναζί που είναι γεμάτο χρυσάφι

Κόσμος 13.05.2025
Μυστήρια επιστολή κάνει λόγο για ύπαρξη μυστικής σήραγγας στην οποία βρίσκεται τρένο των Ναζί, γεμάτο με χρυσάφι

Καιρός: Ανατροπή με την κακοκαιρία ‑ Έρχονται... 32άρια και σκόνη

Καιρός 13.05.2025
Τι αναφέρει σε πρόβλεψή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Νομική ‑ Επτά συλλήψεις για την επίθεση και τον τραυματισμό φοιτητή

Ελλάδα 13.05.2025
Επτά συλλήψεις από την ΕΛΑΣ για την αιματηρή επίθεση στη Νομική

Λίμνη Πλαστήρα: Στο νοσοκομείο 17χρονος λόγω μέθης κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής ‑ Συνελήφθησαν 12 καθηγητές

Ελλάδα 13.05.2025
Βότκα και σφηνάκια, κατανάλωσαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές

Ο Τραμπ στη Σαουδική Αραβία με Μασκ και Αλτμαν: Τον υποδέχθηκαν με ιππικό, τρομπέτες και μωβ χαλιά

Κόσμος 13.05.2025
Ασαφές ακόμη εάν θα διακόψει την περιοδεία του στις χώρες του Κόλπου για να επισκεφθεί την Τουρκία για το Ουκρανικό

Δείτε live τις δηλώσεις Μητσοτάκη ‑ Μερτς στο Βερολίνο

Ελλάδα 13.05.2025
Στην ατζέντα επενδύσεις, διμερές εμπόριο, διεθνείς εξελίξεις, μεταναστευτικό