E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

200 πιλότοι της Air Berlin «αρρώστησαν» ξαφνικά ‑ 100 ακυρώσεις πτήσεων

«Καμία εταιρία δεν θα μπορούσε πιθανόν να είναι σε χειρότερη θέση από την Air Berlin σήμερα»

Δημοσίευση 12/9/2017 | 22:00

200 πιλότοι της Air Berlin «αρρώστησαν» ξαφνικά ‑ 100 ακυρώσεις πτήσεων

Η χρεοκοπημένη γερμανική αεροπορική εταιρία Air Berlin ανακοίνωσε την ακύρωση περίπου 100 πτήσεων σήμερα καθώς μεγάλος αριθμός πιλότων δήλωσε ασθένεια, γεγονός που απειλεί την ύπαρξή της και πλήττει τις πιθανότητες να διασωθούν θέσεις εργασίας καθώς αναζητά επενδυτές για μέρος των δραστηριοτήτων της.

«Καμία εταιρία δεν θα μπορούσε πιθανόν να είναι σε χειρότερη θέση από την Air Berlin σήμερα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής Όλιβερ Ίφερτ, σε σημείωμα προς το προσωπικό της εταιρίας, στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters.

«Πρέπει να επιστρέψουμε σε μια σταθερή λειτουργία. Αυτό είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου να φέρουμε τις συνομιλίες με τους επενδυτές σε μια επιτυχημένη κατάληξη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εταιρία, περίπου 200 πιλότοι, κυρίως κυβερνήτες, δήλωσαν ασθένεια. Ωστόσο, το συνδικάτο Vereinigung Cockpit ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση ότι εξεπλάγη από τις απουσίες και ότι δεν είχε ζητήσει από τα μέλη της να δηλώσουν ασθένεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για τις αναχωρήσεις στην ιστοσελίδα της Air Berlin, ακυρώθηκαν πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες από διάφορα γερμανικά αεροδρόμια, όπως το Tegel του Βερολίνου, του Ντίσελντορφ, του Αμβούργου και της Κολονίας. Οι ακυρώσεις επηρέασαν περίπου 9.000 επιβάτες σήμερα το πρωί, με την εταιρία να τους ζητά μέσω του Facebook να μην μεταβαίνουν στα αεροδρόμια και να αναμένουν οδηγίες.

Η Air Berlin, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης τον περασμένο μήνα αφού ο βασικός της μέτοχος, η Etihad Airways, αποφάσισε να μην την στηρίξει πλέον οικονομικά ύστερα από χρόνια ζημιογόνας λειτουργίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές έως τις 15 Σεπτεμβρίου, με την απόφαση να λαμβάνεται πιθανώς ακόμα και στις 21 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΑΟΚ – Γιουνγκ Μπόις 4‑0: Τρένο σε Ελλάδα και Ευρώπη

Αθλητικά Νέα Χτες
Μαγική βραδιά στην Τούμπα που «μέθυσε» με την εντυπωσιακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ

ΑΕΚ – Σάμροκ Ρόβερς 1‑1: Εχασε τα άχαστα, έσωσε τον βαθμό!

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Ενωση ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο στο 90` (πέναλτι του Γιόβιτς), αλλά σαφώς αισθάνεται απογοητευμένη με το τελικό αποτέλεσμα

O ISIS δεν έφυγε ποτέ από τη Συρία και κάνει «δυναμική επανεμφάνιση»

Κόσμος Χτες
Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εκμεταλλεύεται την αποχώρηση των αμερικάνικων δυνάμεων και επιτίθεται σε κουρδικές περιοχές της Συρίας

Μάλμε ‑ Παναθηναϊκός 0‑1: Μπήκε σε τροχιά πρόκρισης με σπουδαία νίκη στη Σουηδία!

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Παναθηναϊκός έχασε πέναλτι, είχε δοκάρι, αλλά έπαιξε εξαιρετικά στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα με τη Μάλμε και επικράτησε 1-0 χάρη σε γκολ του Φίλιπ Τζούρισιτς

Οδηγός έπαθε εγκεφαλικό την ώρα που οδηγούσε στη λεωφόρο Κηφισίας

Ελλάδα Χτες
Συγκρούστηκε με προπορευόμενο όχημα

Σοκ στην Ιταλία: Βίντεο αποκάλυψαν βία και κακοποίηση σε κέντρο που φιλοξενούσε έφηβους με αυτισμό

Κόσμος Χτες
Κατηγορίες για κακομεταχείριση ατόμων με αναπηρία, σωματικές βλάβες, παράνομη κατακράτηση και άσκηση παράνομης βίας

Σουδάν: Ανθρωποι τρώνε ζωοτροφές και πίνουν νερό της βροχής

Κόσμος Χτες
Υποσιτισμένοι όσοι φεύγουν από το αλ Φασίρ

Νεκρός o 24χρονος παίκτης του NFL Μαρσόν Νίλαντ

Αθλητικά Νέα Χτες
Την τραγική είδηση έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα του Τέξας, Dallas Cowboys

Συνελήφθησαν δύο άτομα που «έτρεχαν» με 250 χλμ/ώρα στην Αττική Οδό

Ελλάδα Χτες
Οι νεαροί που ταυτοποιήθηκαν για το συμβάν στην Αττική Οδό, και κατά το παρελθόν είχαν επιδείξει παρόμοια συμπεριφορά

Καταδίκη σε ισόβια Ρώσου στρατιώτη για δολοφονία Ουκρανού αιχμαλώτου πολέμου

Κόσμος Χτες
13 χρόνια κάθειρξη σε δύο μισθοφόρους από ρωσικές αρχές

Καταδικάστηκε 61χρονη στον Βόλο για εμμονική… ερωτική πολιορκία 68χρονης

Ελλάδα Χτες
Η 61χρονη ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως σκοπός της, μέσω του «βομβαρδισμού» της 68χρονης με ερωτικά μηνύματα, ήταν να καταφέρει να την πείσει «να κάνουν παρέα»