E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

200 πιλότοι της Air Berlin «αρρώστησαν» ξαφνικά ‑ 100 ακυρώσεις πτήσεων

«Καμία εταιρία δεν θα μπορούσε πιθανόν να είναι σε χειρότερη θέση από την Air Berlin σήμερα»

Δημοσίευση 12/9/2017 | 22:00

200 πιλότοι της Air Berlin «αρρώστησαν» ξαφνικά ‑ 100 ακυρώσεις πτήσεων

Η χρεοκοπημένη γερμανική αεροπορική εταιρία Air Berlin ανακοίνωσε την ακύρωση περίπου 100 πτήσεων σήμερα καθώς μεγάλος αριθμός πιλότων δήλωσε ασθένεια, γεγονός που απειλεί την ύπαρξή της και πλήττει τις πιθανότητες να διασωθούν θέσεις εργασίας καθώς αναζητά επενδυτές για μέρος των δραστηριοτήτων της.

«Καμία εταιρία δεν θα μπορούσε πιθανόν να είναι σε χειρότερη θέση από την Air Berlin σήμερα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής Όλιβερ Ίφερτ, σε σημείωμα προς το προσωπικό της εταιρίας, στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters.

«Πρέπει να επιστρέψουμε σε μια σταθερή λειτουργία. Αυτό είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου να φέρουμε τις συνομιλίες με τους επενδυτές σε μια επιτυχημένη κατάληξη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εταιρία, περίπου 200 πιλότοι, κυρίως κυβερνήτες, δήλωσαν ασθένεια. Ωστόσο, το συνδικάτο Vereinigung Cockpit ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση ότι εξεπλάγη από τις απουσίες και ότι δεν είχε ζητήσει από τα μέλη της να δηλώσουν ασθένεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για τις αναχωρήσεις στην ιστοσελίδα της Air Berlin, ακυρώθηκαν πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες από διάφορα γερμανικά αεροδρόμια, όπως το Tegel του Βερολίνου, του Ντίσελντορφ, του Αμβούργου και της Κολονίας. Οι ακυρώσεις επηρέασαν περίπου 9.000 επιβάτες σήμερα το πρωί, με την εταιρία να τους ζητά μέσω του Facebook να μην μεταβαίνουν στα αεροδρόμια και να αναμένουν οδηγίες.

Η Air Berlin, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης τον περασμένο μήνα αφού ο βασικός της μέτοχος, η Etihad Airways, αποφάσισε να μην την στηρίξει πλέον οικονομικά ύστερα από χρόνια ζημιογόνας λειτουργίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές έως τις 15 Σεπτεμβρίου, με την απόφαση να λαμβάνεται πιθανώς ακόμα και στις 21 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Μισεί τους χριστιανούς, είχε γράψει αντιχριστιανικό μανιφέστο» ‑ Νέες αποκαλύψεις Τραμπ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε λόγο για ένα άτομο ""προφανώς πολύ διαταραγμένο"".

Ανασύρθηκε άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του από δύσβατο σημείο στην Ικαρία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν επτά πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ανήλικες που έδειξαν πλαστές ταυτότητες για να αγοράσουν αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συνελήφθησαν και οι μητέρες τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων

Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο ΙΧ με δίκυκλο στο Δερβένι – Νεκρός ο μοτοσικλετιστής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 36χρονος οδηγός του δίκυκλου υπέκυψε στα τραύματά του

ΟΦΗ: Νύφη σταμάτησε με κόρνα το γαμήλιο γλέντι για να πανηγυρίσει τo Κύπελλο ‑ BINTEO

E-Daily 3.Left Χτες
Η νύφη ξεσήκωσε τους καλεσμένους και τον γαμπρό

Τρομακτικό ατύχημα στο MotoGP – Κόπηκε στα δύο η μηχανή του Μάρκεθ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στην πίστα της Χερέθ ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαρκ Μάρκεθ, έπεσε από τη μηχανή και σύρθηκε για αρκετά μέτρα

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν την προτομή του Λυγγερίδη, του αστυνομικού που δολοφονήθηκε στου Ρέντη

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Χθες το βράδυ κάποια αρρωστημένα μυαλά προχώρησαν σε αυτή την εμετική πράξη. Εμείς ήδη έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί»

Τραγωδία στο Παρθένι Αρκαδίας: Νεκρός άνδρας, τον καταπλάκωσε τρακτέρ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά τις προσπάθειες διάσωσης, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Λόφος Φιλοπάππου: Συναγερμός μετά από επεισόδιο μεταξύ δύο ανδρών ‑ Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι κοντά στην είσοδο του Λόφου

Επίθεση με βαριοπούλα και μπογιές στο Διοικητικό Εφετείο Αθήνων

Ελλάδα Χτες
Οι δράστες προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στην κεντρική είσοδο του κτιρίου

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Παράταση για 300.000 vouchers ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η προθεσμία παρατείνεται για όλους τους ΑΦΜ έως τη Δευτέρα 27 Απριλίου και ώρα 23:59