E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποθέωσαν τον Νίκο Γκάλη στη Θεσσαλονίκη

Στην επιστροφή του από τις ΗΠΑ

Δημοσίευση 11/9/2017 | 19:46

Αποθέωσαν τον Νίκο Γκάλη στη Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Γκάλης επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ως μέλος του Hall of Fame και έτυχε αποθεωτικής υποδοχής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Αρκετοί φίλοι του μπάσκετ και του Αρη υποδέχτηκαν τον Νίκο Γκάλη, εξέφρασαν την αγάπη τους και μάλιστα τον τίμησαν με πλακέτα, ενώ ο ίδιος έδειχνε με καμάρι το δαχτυλίδι του μέλους του Basketball Hall of Fame.

Ο Νίκος Γκάλης μίλησε για το παιδικό του όνειρο που έγινε πραγματικότητα και τόνισε πως ακόμη δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει.

Θυμίζουμε πως από το περασμένο σαββατοκύριακο ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ περιλαμβάνεται πλέον και επίσημα ανάμεσα στους κορυφαίους του αθλήματος παγκοσμίως ως νέο μέλος του Hall of Fame.

Στην ομιλία του, ο Γκάλης μίλησε για την απόφασή του να παίξει στην Ελλάδα, αλλά αποκάλυψε και μία συγκινητική ιστορία, αναγκάζοντας όσους βρίσκονταν στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι και να τον χειροκροτήσουν.

«Ενα παιδικό όνειρο έγινε πραγματικότητα», είπε ο Γκάλης και ευχαρίστησε τους παλιούς συμπαίκτες του στο Σίτον Χολ, που είναι «σαν αδέλφια για εμένα», όπως είπε.

«Παίζοντας στο Σίτον Χολ, δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα έπαιζα στην Ελλάδα, την πατρίδα των γονιών μου. Γιατί, το όνειρό μου- όπως κάθε μπασκετμπολίστα- ήταν να παίξω στο ΝΒΑ. Η αλήθεια είναι ότι επιλέχθηκα από τους Σέλτικς μαζί με τον σπουδαίο Λάρι Μπερντ. Αλλά είχα προτάσεις από την Ελλάδα, που δεν είχα επισκεφθεί μέχρι τότε. Μέχρι τότε δεν ήξερα ότι υπήρχε μπάσκετ στην Ελλάδα. Προερχόμουν από φτωχή οικογένεια, οι προσφορές ήταν γενναιόδωρες. Πήρα την απόφασή μου που δεν θα μετανιώσω ποτέ. Μόλις έφτασα στην Ελλάδα, αγάπησα τη χώρα και τους συμπατριώτες μου», είπε ο Νίκος Γκάλης και αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1987.

«Ολο το έθνος βγήκε στους δρόμους, το μπάσκετ έγινε εθνικό άθλημα και από τότε η Ελλάδα θεωρείται από τις κορυφαίες χώρες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Από τότε, σε κάθε αυλή σπιτιού και σχολείου τοποθετήθηκε μια μπασκέτα», συνέχισε.

«Το θέμα δεν είναι η κατάκτηση τίτλων αλλά και άλλο πιο σημαντικό που θα σας αποκαλύψω σήμερα. Μια μέρα περπατούσα στη Θεσσαλονίκη και μία κυρία που δεν ήξερα με πλησίασε. Νόμιζα ότι ήθελε μια αναμνηστική φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο, ως συνήθως. Με αγκάλιασε και μου είπε ''Νίκο, θέλω να σ’ ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Μου έδωσες το μεγαλύτερο δώρο, γιατί έσωσες τον γιο μου''. Μου εξήγησε ότι ο γιος της ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά, αλλά το ξεπέρασε όταν βρήκε το νόημα της ζωής στο μπάσκετ. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία ένας αθλητής», είπε ο Γκάλης.

Κατέληξε ευχαριστώντας τους προπονητές και τους συμπαίκτες του στο Σίτον Χολ, στην εθνική, τον Αρη και έκλεισε λέγοντας «Η σύζυγός μου Ελένη, η κόρη μου Στέλλα κι εγώ είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτή την ιδιαίτερη στιγμή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κινητά τηλέφωνα: Μεγάλες αλλαγές από 1η Ιουνίου ‑ Τι θα ισχύει για iOS και Android

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Οι νέοι κανόνες για τη μεταφορά δεδομένων και τη διαλειτουργικότητα στοχεύουν να διευκολύνουν την εναλλαγή μεταξύ smartphones με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα

Φορολογικές δηλώσεις: Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για την έκπτωση 4%

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Οι φορολογούμενοι που υποβάλλουν τη δήλωσή τους έως τις 15 Μαΐου δικαιούνται έκπτωση 4%

Έκλεψε από τον εργοδότη του 146.000 ευρώ, χειροπέδες σε υπάλληλο στη Θεσπρωτία

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Ο υπάλληλος παραβίασε παράθυρο αποθήκης της επιχείρησης στην οποία εργάζεται και αφαίρεσε το μεγάλο χρηματικό ποσό που είχε κρυμμένο ο ιδιοκτήτης

Ηλιούπολη: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τη δεύτερη 17χρονη – Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για τη δεύτερη 17χρονη που έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη

Χανταϊός: Σε τι διαφέρει από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με ειδικό

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Ο ΠΟΥ επαναλαμβάνει πως ο χανταϊός δεν έχει σχέση με τον κορωνοϊό - Οι διαφορές τους

Τραγωδία σε χωριό της Λάρισας: Νεκρός 58χρονος που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του

Ελλάδα 12.05.2026
Ο άτυχος άνδρας έκανε αγροτικές εργασίες στο χωράφι του με το τρακτέρ

Ηλιούπολη: Οι δύο 17χρονες ήθελαν να αυτοκτονήσουν ‑ Το σημείωμα πριν την πτώση

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Σοκ από την κοινή βουτιά θανάτου των δύο 17χρονων συμμαθητριών – Το χρονικό της τραγωδίας, το αποχαιρετιστήριο μήνυμα - Στο μικροσκόπιο οι συνθήκες που τις ώθησαν στο απονενοημένο διάβημα

21χρονη θα υποβληθεί σε ακρωτηριασμό των ποδιών της που «κλείδωσαν» στην ευθεία και λυγίζουν ανάποδα

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Παρά τη δύσκολη κατάσταση, προσπαθεί να παραμείνει αισιόδοξη

Κέρκυρα: 56χρονος βρέθηκε νεκρός μετά την απολογία του για υπόθεση παιδικής πoρνoγραφίας

Ελλάδα 12.05.2026
Δίπλα στον 56χρονο εντοπίστηκε κυνηγετικό όπλο

ΟΗΕ: Έρχεται παγκόσμια επισιτιστική κρίση, αν παραμείνουν κλειστά τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 12.05.2026
Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν με λιμό, καθώς η κρίση στο Ορμούζ εμποδίζει την παραγωγή λιπασμάτων, προειδόποιε ο ΟΗΕ

Φρίκη στο Σαράγεβο: Μέλος βασιλικής οικογένειας έκανε σαφάρι ανθρώπων από... ελικόπτερο!

Κόσμος 12.05.2026
Νέες αποκαλύψεις για τα όσα συνέβαιναν στη Βοσνία

Ηλιούπολη: Έπεσαν από τον 6ο όροφο δύο 17χρονες ‑ Νεκρή η μία, διασωληνωμένη η φίλη της

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Τα δύο νεαρά κορίτσια βρέθηκαν στο κενό κάτω από άγνωστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες