E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποθέωσαν τον Νίκο Γκάλη στη Θεσσαλονίκη

Στην επιστροφή του από τις ΗΠΑ

Δημοσίευση 11/9/2017 | 19:46

Αποθέωσαν τον Νίκο Γκάλη στη Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Γκάλης επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ως μέλος του Hall of Fame και έτυχε αποθεωτικής υποδοχής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Αρκετοί φίλοι του μπάσκετ και του Αρη υποδέχτηκαν τον Νίκο Γκάλη, εξέφρασαν την αγάπη τους και μάλιστα τον τίμησαν με πλακέτα, ενώ ο ίδιος έδειχνε με καμάρι το δαχτυλίδι του μέλους του Basketball Hall of Fame.

Ο Νίκος Γκάλης μίλησε για το παιδικό του όνειρο που έγινε πραγματικότητα και τόνισε πως ακόμη δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει.

Θυμίζουμε πως από το περασμένο σαββατοκύριακο ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ περιλαμβάνεται πλέον και επίσημα ανάμεσα στους κορυφαίους του αθλήματος παγκοσμίως ως νέο μέλος του Hall of Fame.

Στην ομιλία του, ο Γκάλης μίλησε για την απόφασή του να παίξει στην Ελλάδα, αλλά αποκάλυψε και μία συγκινητική ιστορία, αναγκάζοντας όσους βρίσκονταν στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι και να τον χειροκροτήσουν.

«Ενα παιδικό όνειρο έγινε πραγματικότητα», είπε ο Γκάλης και ευχαρίστησε τους παλιούς συμπαίκτες του στο Σίτον Χολ, που είναι «σαν αδέλφια για εμένα», όπως είπε.

«Παίζοντας στο Σίτον Χολ, δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα έπαιζα στην Ελλάδα, την πατρίδα των γονιών μου. Γιατί, το όνειρό μου- όπως κάθε μπασκετμπολίστα- ήταν να παίξω στο ΝΒΑ. Η αλήθεια είναι ότι επιλέχθηκα από τους Σέλτικς μαζί με τον σπουδαίο Λάρι Μπερντ. Αλλά είχα προτάσεις από την Ελλάδα, που δεν είχα επισκεφθεί μέχρι τότε. Μέχρι τότε δεν ήξερα ότι υπήρχε μπάσκετ στην Ελλάδα. Προερχόμουν από φτωχή οικογένεια, οι προσφορές ήταν γενναιόδωρες. Πήρα την απόφασή μου που δεν θα μετανιώσω ποτέ. Μόλις έφτασα στην Ελλάδα, αγάπησα τη χώρα και τους συμπατριώτες μου», είπε ο Νίκος Γκάλης και αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1987.

«Ολο το έθνος βγήκε στους δρόμους, το μπάσκετ έγινε εθνικό άθλημα και από τότε η Ελλάδα θεωρείται από τις κορυφαίες χώρες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Από τότε, σε κάθε αυλή σπιτιού και σχολείου τοποθετήθηκε μια μπασκέτα», συνέχισε.

«Το θέμα δεν είναι η κατάκτηση τίτλων αλλά και άλλο πιο σημαντικό που θα σας αποκαλύψω σήμερα. Μια μέρα περπατούσα στη Θεσσαλονίκη και μία κυρία που δεν ήξερα με πλησίασε. Νόμιζα ότι ήθελε μια αναμνηστική φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο, ως συνήθως. Με αγκάλιασε και μου είπε ''Νίκο, θέλω να σ’ ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Μου έδωσες το μεγαλύτερο δώρο, γιατί έσωσες τον γιο μου''. Μου εξήγησε ότι ο γιος της ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά, αλλά το ξεπέρασε όταν βρήκε το νόημα της ζωής στο μπάσκετ. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία ένας αθλητής», είπε ο Γκάλης.

Κατέληξε ευχαριστώντας τους προπονητές και τους συμπαίκτες του στο Σίτον Χολ, στην εθνική, τον Αρη και έκλεισε λέγοντας «Η σύζυγός μου Ελένη, η κόρη μου Στέλλα κι εγώ είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτή την ιδιαίτερη στιγμή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός από την Apple: Ζητά άμεση ενημέρωση λογισμικού στο iPhone και iPad για κρίσιμη απειλή ασφαλείας

Tech + Science 31.12.2025
Ποιος είναι ο κίνδυνος και ποιες συσκευές επηρεάζονται

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα (31/12): Τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα την παραμονή της πρωτοχρονιάς

Ελλάδα 31.12.2025
Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τόσο αύριο Πρωτοχρονιά όσο και στις 2 Ιανουαρίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί για την απογραφή των επιχειρήσεων

Ο Γιάννης Τσουκαλάς για το ξύλο στη Σερβία: «Ήταν συνδεσμίτες – Μου έρχονταν από παντού»

Ελλάδα Χτες
Τα δραματικά λεπτά του ξυλοδαρμού του περιγράφει ο Έλληνας πρωταθλητής Γιάννης Τσουκαλάς, ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης

Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ για την ταλαιπωρία χιλιάδων εκδρομέων παρά τα ανοιχτά μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ απορρίπτει τους ισχυρισμούς εκδρομέων περί αποκλεισμού του οδικού δικτύου – Η ανακοίνωση για την ταλαιπωρία παρά το γεγονός πως τα μπλόκα είναι ανοιχτά

Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Προφυλακίστηκε ο γιος της

Ελλάδα Χτες
Έπειτα από εξαντλητική ανακριτική διαδικασία οκτώ ωρών, οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή προσωρινής κράτησης, παρά την πλήρη άρνηση των κατηγοριών από την πλευρά του κατηγορουμένου

Βόλος: Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Αλιβέρι Νέας Ιωνία

Ελλάδα Χτες
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό ενός ατόμου

Τέλος οι παλιοί λογαριασμοί ΕΥΔΑΠ – Δείτε πώς αλλάζουν οι τιμές νερού από τη νέα χρονιά!

Ελλάδα Χτες
Το σχέδιο που θα υλοποιηθεί σε βάθος δεκαετίας, αφενός θα περιορίσει τις άσκοπες απώλειες νερού στο δίκτυο και αφετέρου θα συγκρατήσει την περαιτέρω μείωση των αποθεμάτων μέσω κυκλικής χρήσης νερού από μη οικιακούς καταναλωτές

Google: Προχωρά σε αλλαγή ‑ τομή στο Gmail

Κόσμος Χτες
Η Google ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα των χρηστών της υπηρεσίας email

Καταργούνται τα χάρτινα εισιτήρια στο μετρό της Θεσσαλονίκης: Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ, τι αλλάζει

Ελλάδα Χτες
Οι επιβάτες μπορούν να εκδώσουν άυλο εισιτήριο μέσω της εφαρμογής «OSETH Bus Mobile App»

Το «τσουνάμι» παρενόχλησης που δέχτηκε επιστήμονας για το ταξίδι της στο διάστημα με την Blue Origin

Κόσμος Χτες
«Ένα όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη» - «Θάφτηκαν όλα κάτω από μια χιονοστιβάδα μισογυνισμού»

Μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων κατέθεσε ο Γιώργος Μπότας: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

Ελλάδα Χτες
Ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων, Γιώργος Μπότας. έκανε λόγο για «πόλεμο λάσπης» απέναντί του