E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γνωστή τραγουδίστρια μίλησε για τον ρατσισμό που έχει δεχτεί: «Αντε μωρή χοντρή λεσβία»

Τι αποκάλυψε σε συνέντευξή της

Δημοσίευση 4/9/2017 | 12:26

Γνωστή τραγουδίστρια μίλησε για τον ρατσισμό που έχει δεχτεί: «Αντε μωρή χοντρή λεσβία»

«Όταν θέλει κάποιος να κάνει ένα αρνητικό σχόλιο ή να με βρίσει, δεν υπάρχει περίπτωση να μη χρησιμοποιήσει την εμφάνιση ή το φύλο μου».

Η Νατάσσα Μποφίλιου μιλά στο ΒΗΜΑgazino και στον Γιώργο Νάστο για πρότυπα, τη σόουμπιζ και τον σeξισμό που έχει δεχτεί.

Σκέφτεστε πλέον καθόλου πως ως δημόσιο πρόσωπο μπορεί να αποτελείτε πρότυπο για τα νεαρά αγόρια και κορίτσια που σας θαυμάζουν; Περνάτε μέσα από αυτό το κόσκινο τις κινήσεις σας;

«Καταλαβαίνω τι λέτε, αλλά δεν μπορώ να πω ότι το σκέφτομαι έτσι. Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου, να είμαι ειλικρινής και να κινούμαι με βάση κάποιες αξίες τις οποίες δεν παραβαίνω ποτέ. Η μητέρα μου έλεγε πάντα σε μένα και στα αδέλφια μου ότι οι αρχές θέλουν αφοσίωση, το οποίο ακούγεται πολύ βαρύ και απαιτητικό αλλά στο παιδικό μας μυαλό μας καλλιέργησε την πεποίθηση ότι τις αξίες σου και αυτά που πιστεύεις δεν πρέπει να τα διαπραγματεύεσαι. Δεν με αγχώνει το να θεωρούμαι πρότυπο, με συγκινεί, με εντυπωσιάζει κιόλας, ειδικά αν εμπνέω τον σεβασμό προς τους άλλους, αν πυροδοτώ την επιθυμία για δημιουργία, όνειρα και εξέλιξη.

Για μένα θα ήταν σημαντικό να νιώσω ότι με το παράδειγμα μας αποδείξαμε πως ακόμα και αν είσαι αουτσάιντερ σε μια δύσκολη εποχή μπορείς τελικά να τα καταφέρεις. Με χαροποιεί πολύ να σκέφτομαι πως μπορεί να είμαστε η αφορμή για κάποιο νεαρό αγόρι ή κορίτσι να επιμείνει, να το παλέψει, να κυνηγήσει τα όνειρα του. Ας μην ξεχνάμε πως όταν ξεκίνησα πολλοί έλεγαν ότι δεν πληρούσα τις προδιαγραφές που έχει θέσει η κοινωνία για την ομορφιά. Εγώ ωστόσο ένιωθα όμορφη και έκανα και τους άλλους να με βλέπουν έτσι. Αν αυτό δίνει κίνητρο σε μια κοπέλα να νιώθει καλύτερα για τον εαυτό της, χαίρομαι. Το βρίσκω συγκινητικό.»

Τώρα βέβαια, κάποιοι σας κατηγορούν ότι υποκύψατε στο πρότυπο της σόουμπιζ που θέλει τις επιτυχημένες τραγουδίστριες καλλίγραμμες και glamorous.

«Έχω με τόσα σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθώ από τέτοιες ανόητες κατηγορίες. Περσινά ξινά σταφύλια. Αλλά μια και θίγετε το θέμα, θα σας απαντήσω ότι δεν με απασχόλησε ποτέ η σόουμπιζ και το τι πιστεύει για μένα. Όταν δεν ασχολείται με την ουσία, τη γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια! Θέλω μόνο να δουλεύω, να μπορώ να εκφράζομαι και να μοιράζομαι με όσους αγαπούν τη μουσική μας στιγμές συγκίνησης και εκτόνωσης, χωρίς να στέκεται η βιομηχανία του θεάματος εμπόδιο σε αυτό. Είμαι μια γυναίκα ελεύθερη που ένιωθε και νιώθει υγιής, δυνατή και κάνει με το σώμα της ό,τι επιθυμεί, όποτε το επιθυμεί. Κι έτσι θεωρώ πως πρέπει να νιώθουμε όλοι.»

Με τον σeξισμό έχετε έρθει αντιμέτωπη;

«Κρίνοντας από τη γενικότερη εμπειρία μου, αλλά και από ό,τι έχω δει στα social media, ο σeξισμός βασιλεύει στη δική μας δουλειά. Έχω δεχτεί πάρα πολύ σeξισμό. Όταν θέλει κάποιος να κάνει ένα αρνητικό σχόλιο ή να με βρίσει, δεν υπάρχει περίπτωση να μη χρησιμοποιήσει την εμφάνιση ή το φύλο μου. Έχω ακούσει τα πάντα, από προτροπές του τύπου «άντε πλύνε κανά πιάτο», μέχρι φράσεις όπως «άντε μωρή χοντρή λεσβία».

Πάρα πολύς κόσμος που διαφωνεί με τις πολιτικές απόψεις μου μού χρεώνει έναν διαφορετικό σeξουαλικό προσανατολισμό επειδή θεωρεί ότι αυτό θα με προσβάλει. Δεν το συζητώ ότι υπάρχει σeξισμός.Για ένα κορίτσι που διεκδικεί το χώρο του θα υπάρχει πάντα μια διάσταση σeξιστική, έτσι είναι η κοινωνία μας. Η αδελφή μου που έχει ένα επιτυχημένο μπαρ στο κέντρο της Αθήνας και εργάζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ μου λέει ότι καμιά φορά έρχονται και της ζητούν αυτόν που κάνει κουμάντο και όταν τους λέει ότι εκείνη είναι το αφεντικό, ξαφνιάζονται. Είναι και αυτό μια μορφή σeξισμού. Το συναντάμε παντού το φαινόμενο, και δεν το γλιτώνει καμιά μας, όσο κι αν το θεωρώ χυδαίο και άθλιο.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Κιμ Καρντάσιαν έκανε το «Titanic challenge» με τις αδερφές της

Social 10.02.2026
Η χιουμοριστική ανάρτηση της τηλεπερσόνας μετά την κοινή εμφάνιση με τον οδηγό της F1 στο Super Bowl

Σοκάρει ο Φέρντιναντ: «Μερικές φορές χρειάζομαι αναπηρικό καροτσάκι»

Media 10.02.2026
«Έπαιζα με ενέσεις και χάπια για έξι χρόνια, αυτό με επηρέασε»

Γιάννης Σμαραγδής: Μετά τον «Καποδίστρια», έρχεται ταινία με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

Tabloid 10.02.2026
Μετά τον «Καποδίστρια», ο Γιάννης Σμαραγδής ετοιμάζει ένα νέο, σημαντικό κινηματογραφικό πρότζεκτ που θα συζητηθεί πολύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάγκα στο Πρωινό του ΑΝΤ1

Καλομοίρα για τον σύζυγό της: «Ζηλεύω γιατί έχει δώσει δικαίωμα. Τρελάθηκα, τον έβρισα»

Tabloid 10.02.2026
Το Πρωινό: Η Καλομοίρα ήταν σήμερα 10/2 καλεσμένη στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και μίλησε για όλους και για όλα

Klavdia: Το μονόπετρο που φούντωσε τις φήμες περί γάμου

Tabloid 10.02.2026
Ο νέος σύντροφος της τραγουδίστριας δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο

Αννα Θεοδωρίδη: Αποκάλυψε ότι παντρεύτηκε με τον Light

Tabloid 10.02.2026
Ο θρησκευτικός γάμος στην Ιταλία και η βάφτιση του γιου τους

«Melania»: Ο Πολ Τόμας Αντερσον και ο Τζόνι Γκρίνγουντ ζητούν να αφαιρεθεί μουσική τους

Tabloid 10.02.2026
Πρόκειται για απόσπασμα του κομματιού «Barbara Rose» που έχει συνθέσει ο Γκρίνγουντ για την ταινία «Phantom Thread» σε σκηνθεσία Αντερσον

Αγάθη και Βαλεντίνη Ράντη: Συγκινούν οι «δίδυμες του Star» για τη διπλή μαστεκτομή

Tabloid 10.02.2026
Οι δύο αδελφές εξομολογήθηκαν πώς πήραν την απόφαση να προχωρήσουν στην διπλή μαστεκτομή

Πέτρος Φιλιππίδης: «Είσαι καλά παιδί μου;» είπε ενοχλημένος σε δημοσιογράφο σε βραδινή του έξοδο

Tabloid 10.02.2026
Δημοσιογράφος πλησίασε τον ηθοποιό, ο οποίος βρέθηκε στο θέατρο για να παρακολουθήσει παράσταση

Bad Bunny: Εξήγησε τι σημαίνει ο αριθμός «64» στην μπλούζα που φόρεσε στο Super Bowl

Tabloid 10.02.2026
Η δήλωση του Πορτορικανού σταρ για το τι συμβόλιζε ο αριθμός στην μπλούζα που φόρεσε στο ημίχρονο του Super Bowl