E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γνωστή τραγουδίστρια μίλησε για τον ρατσισμό που έχει δεχτεί: «Αντε μωρή χοντρή λεσβία»

Τι αποκάλυψε σε συνέντευξή της

Δημοσίευση 4/9/2017 | 12:26

Γνωστή τραγουδίστρια μίλησε για τον ρατσισμό που έχει δεχτεί: «Αντε μωρή χοντρή λεσβία»

«Όταν θέλει κάποιος να κάνει ένα αρνητικό σχόλιο ή να με βρίσει, δεν υπάρχει περίπτωση να μη χρησιμοποιήσει την εμφάνιση ή το φύλο μου».

Η Νατάσσα Μποφίλιου μιλά στο ΒΗΜΑgazino και στον Γιώργο Νάστο για πρότυπα, τη σόουμπιζ και τον σeξισμό που έχει δεχτεί.

Σκέφτεστε πλέον καθόλου πως ως δημόσιο πρόσωπο μπορεί να αποτελείτε πρότυπο για τα νεαρά αγόρια και κορίτσια που σας θαυμάζουν; Περνάτε μέσα από αυτό το κόσκινο τις κινήσεις σας;

«Καταλαβαίνω τι λέτε, αλλά δεν μπορώ να πω ότι το σκέφτομαι έτσι. Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου, να είμαι ειλικρινής και να κινούμαι με βάση κάποιες αξίες τις οποίες δεν παραβαίνω ποτέ. Η μητέρα μου έλεγε πάντα σε μένα και στα αδέλφια μου ότι οι αρχές θέλουν αφοσίωση, το οποίο ακούγεται πολύ βαρύ και απαιτητικό αλλά στο παιδικό μας μυαλό μας καλλιέργησε την πεποίθηση ότι τις αξίες σου και αυτά που πιστεύεις δεν πρέπει να τα διαπραγματεύεσαι. Δεν με αγχώνει το να θεωρούμαι πρότυπο, με συγκινεί, με εντυπωσιάζει κιόλας, ειδικά αν εμπνέω τον σεβασμό προς τους άλλους, αν πυροδοτώ την επιθυμία για δημιουργία, όνειρα και εξέλιξη.

Για μένα θα ήταν σημαντικό να νιώσω ότι με το παράδειγμα μας αποδείξαμε πως ακόμα και αν είσαι αουτσάιντερ σε μια δύσκολη εποχή μπορείς τελικά να τα καταφέρεις. Με χαροποιεί πολύ να σκέφτομαι πως μπορεί να είμαστε η αφορμή για κάποιο νεαρό αγόρι ή κορίτσι να επιμείνει, να το παλέψει, να κυνηγήσει τα όνειρα του. Ας μην ξεχνάμε πως όταν ξεκίνησα πολλοί έλεγαν ότι δεν πληρούσα τις προδιαγραφές που έχει θέσει η κοινωνία για την ομορφιά. Εγώ ωστόσο ένιωθα όμορφη και έκανα και τους άλλους να με βλέπουν έτσι. Αν αυτό δίνει κίνητρο σε μια κοπέλα να νιώθει καλύτερα για τον εαυτό της, χαίρομαι. Το βρίσκω συγκινητικό.»

Τώρα βέβαια, κάποιοι σας κατηγορούν ότι υποκύψατε στο πρότυπο της σόουμπιζ που θέλει τις επιτυχημένες τραγουδίστριες καλλίγραμμες και glamorous.

«Έχω με τόσα σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθώ από τέτοιες ανόητες κατηγορίες. Περσινά ξινά σταφύλια. Αλλά μια και θίγετε το θέμα, θα σας απαντήσω ότι δεν με απασχόλησε ποτέ η σόουμπιζ και το τι πιστεύει για μένα. Όταν δεν ασχολείται με την ουσία, τη γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια! Θέλω μόνο να δουλεύω, να μπορώ να εκφράζομαι και να μοιράζομαι με όσους αγαπούν τη μουσική μας στιγμές συγκίνησης και εκτόνωσης, χωρίς να στέκεται η βιομηχανία του θεάματος εμπόδιο σε αυτό. Είμαι μια γυναίκα ελεύθερη που ένιωθε και νιώθει υγιής, δυνατή και κάνει με το σώμα της ό,τι επιθυμεί, όποτε το επιθυμεί. Κι έτσι θεωρώ πως πρέπει να νιώθουμε όλοι.»

Με τον σeξισμό έχετε έρθει αντιμέτωπη;

«Κρίνοντας από τη γενικότερη εμπειρία μου, αλλά και από ό,τι έχω δει στα social media, ο σeξισμός βασιλεύει στη δική μας δουλειά. Έχω δεχτεί πάρα πολύ σeξισμό. Όταν θέλει κάποιος να κάνει ένα αρνητικό σχόλιο ή να με βρίσει, δεν υπάρχει περίπτωση να μη χρησιμοποιήσει την εμφάνιση ή το φύλο μου. Έχω ακούσει τα πάντα, από προτροπές του τύπου «άντε πλύνε κανά πιάτο», μέχρι φράσεις όπως «άντε μωρή χοντρή λεσβία».

Πάρα πολύς κόσμος που διαφωνεί με τις πολιτικές απόψεις μου μού χρεώνει έναν διαφορετικό σeξουαλικό προσανατολισμό επειδή θεωρεί ότι αυτό θα με προσβάλει. Δεν το συζητώ ότι υπάρχει σeξισμός.Για ένα κορίτσι που διεκδικεί το χώρο του θα υπάρχει πάντα μια διάσταση σeξιστική, έτσι είναι η κοινωνία μας. Η αδελφή μου που έχει ένα επιτυχημένο μπαρ στο κέντρο της Αθήνας και εργάζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ μου λέει ότι καμιά φορά έρχονται και της ζητούν αυτόν που κάνει κουμάντο και όταν τους λέει ότι εκείνη είναι το αφεντικό, ξαφνιάζονται. Είναι και αυτό μια μορφή σeξισμού. Το συναντάμε παντού το φαινόμενο, και δεν το γλιτώνει καμιά μας, όσο κι αν το θεωρώ χυδαίο και άθλιο.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

41χρονος χούλιγκαν ζει από τα λεφτά που κέρδισε στο Euromillions

Παράξενα 17.11.2025
Συμφωνεί ότι δεν τα αξίζει, αλλά «η ζωή δεν είναι δίκαιη»

Γιατί τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον δεν έλαβαν ποτέ την κληρονομιά των 85 εκατ. δολαρίων

Tabloid 17.11.2025
Η Πάρις Τζάκσον υφίσταται νομικό πλήγμα στη μάχη για την περιουσία του πατέρα της

Επική ατάκα της Ντακότα Τζόνσον προς Λάνθιμο: «Ξέρεις ότι υπάρχουν και άλλοι ηθοποιοί πέρα από την Έμα Στόουν»

Celebrity Stories 17.11.2025
Η ηθοποιός πρότεινε με έναν ιδιαίτερα «παιχνιδιάρικο» τρόπο να ενταχθεί στο καστ του επόμενου πρότζεκτ του Έλληνα σκηνοθέτη

O Yungblud σταματά την περιοδεία του λόγω προβλημάτων υγείας: «Αυτή τη φορά πρέπει να το πάρω στα σοβαρά»

Tabloid 17.11.2025
Κάποιες εξετάσεις που έκανε έδειξαν ανησυχητικά σημάδια

Δάφνη Μπόκοτα για Πολυτεχνείο: «Θυμάμαι χέρια που έβγαιναν από τα παράθυρα για να πάρουν τρόφιμα»

Tabloid 17.11.2025
Με αφορμή την 52ο επέτειο του Πολυτεχνείου, σήμερα Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, η Δάφνη Μπόκοτα εξιστόρησε τη δική της εμπειρία από εκείνη τη μέρα, μέσα από την εκπομπή Super Κατερίνα

Γρηγόρης Γκουντάρας και Ναταλί Κάκκαβα κατηγόρησαν την Κατερίνα Καινούργιου για ψέματα

Media 17.11.2025
Οι δύο παρουσιαστές ανέφεραν ότι είπε ψέματα σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στη λήξη της επαγγελματικής τους συνεργασίας

The Voice – Η Αρετή Κετιμέ αιφνιδίασε τους coaches και ο Πάνος Μουζουράκης της ζήτησε δημόσια συγγνώμη

TV Buzz 17.11.2025
«Ξέρω ότι έχουμε ξαναβρεθεί και την έχουμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα, αλλά νομίζω ότι αυτή η συγγνώμη άξιζε και μια δημόσια εμφάνιση», πρόσθεσε

Καμερουνέζος διεθνής άσος πιάστηκε στα πράσα με την ερωμένη του από τη Ρωσίδα σύντροφό του

Tabloid 17.11.2025
Η Ρωσίδα influencer Νίκι Σίι κατέγραψε σε βίντεο και δημοσίευσε τη στιγμή που εντόπισε τον σύντροφό της, διεθνή μέσο Μουμί Ενγκαμαλέ, με άλλη γυναίκα

Τσιμτσιλή για Παπαγεωργίου – Χριστοπούλου: «Ήταν τόσο βαθιά νυχτωμένη που ο άλλος σε εκμεταλλεύεται τόσο;»

TV Buzz 17.11.2025
«Συνήθως για να ζητήσεις τόσο υψηλό ποσό έχεις προσδιορίσει την ζημία»