E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία Σουηδής δημοσιογράφου σε υποβρύχιο στη Δανία

Την πέταξε στη θάλασσα και μετά κατάστρεψε το υποβρύχιο

Δημοσίευση 21/8/2017 | 19:53

Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία Σουηδής δημοσιογράφου σε υποβρύχιο στη Δανία

Ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού υποβρυχίου Nautilus υποστηρίζει ότι πέταξε στη θάλασσα το πτώμα της Σουηδέζας δημοσιογράφου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 11 Αυγούστου, ενώ έκανε ρεπορτάζ για την κατασκευή αυτού του σκάφους έξω από την Κοπεγχάγη.

Ο Πέτερ Μάντσεν αρχικά υποστήριζε ότι είχε αποβιβάσει τη δημοσιογράφο Κι Βαλ στο νησάκι Ρεφσχάλεν της Κοπεγχάγης, το βράδυ της 10ης Αυγούστου. Αφού συνελήφθη από την αστυνομία και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, παραδέχτηκε τελικά ότι «έγινε ένα ατύχημα στο υποβρύχιο» με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η 30χρονη γυναίκα, εξήγησαν οι αστυνομικές αρχές σε ανακοίνωση που εξέδωσαν. Είπε μάλιστα ότι πέταξε το πτώμα στη θάλασσα, στον κόλπο του Κέγκε, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας της Δανίας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του πτώματος της νεαρής γυναίκας, στις οποίες συμμετέχουν ελικόπτερα, σκάφη και βατραχάνθρωποι, συνεχίστηκαν και σήμερα, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Στις 11 Αυγούστου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού πρακτορείου Ειδήσεων που αναμεταδίδει το αντίστοιχο Αθηναϊκό, οι αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν ότι αναζητούσαν τον «Ναυτίλο», ένα ιδιωτικό υποβρύχιο μήκους 18 μέτρων που εξαφανίστηκε το βράδυ της προηγούμενης ημέρας στα στενά του Έρεσουντ, μεταξύ Δανίας και Σουηδίας. Την ίδια ημέρα, εντοπίστηκε το σκάφος, μισοβυθισμένο στον κόλπο του Κέγκε. Ο ιδιοκτήτης του σώθηκε, όμως η Βαλ δεν βρέθηκε πουθενά.

Η αστυνομία της Δανίας θεωρεί ότι ο Μάντσεν βύθισε σκόπιμα το υποβρύχιο για να χαθούν τα ίχνη της γυναίκας.

Η Κιμ Βαλ, που ήταν ανεξάρτητη δημοσιογράφος, συνεργαζόταν με τις εφημερίδες The Guardian και New York Times.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: «Ένας ολόκληρος πολιτισμός θα πεθάνει απόψε»

Κόσμος 07.04.2026
Εκατέρωθεν απειλές όσο το τελεσίγραφο του Τραμπ πλησιάζει στη λήξη του

Υποκλοπές: Στον Αρειο Πάγο βασικό κομμάτι της δικογραφίας

Ελλάδα 07.04.2026
Μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου

Πατέρας στη Θεσσαλονίκη επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή εκείνη ξύπνησε το παιδί

Ελλάδα 07.04.2026
Στο δικαστήριο η σύζυγός του ζήτησε από την έδρα να μην τον τιμωρήσει - Ο άνδρας καταδικάστηκε και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή

Οι 3 λόγοι που φέτος πληρώνουμε ακριβότερα το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Οικονομία 07.04.2026
Συνεχείς ανατιμήσεις λίγο πριν την Κυριακή του Πάσχα

Ιρανικά ΜΜΕ: Στόχος αμερικανικών πληγμάτων το νησί Χαργκ

Κόσμος 07.04.2026
Λίγες ώρες πριν τη λήξη του τελεσίγραφου του Ντόναλντ Τραμπ

Νταντάδες της γειτονιάς, σε όλη τη χώρα – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Ελλάδα 07.04.2026
Μετά το Πάσχα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Τραγωδία στα Μετέωρα: Νεκρή η γυναίκα που έπεσε από το βράχο της μονής του Αγίου Στεφάνου

Ελλάδα 07.04.2026
Υπό άγνωστες συνθήκες η γυναίκα βρέθηκε στο κενό πέφτοντας από τον βράχο που βρίσκεται το μοναστήρι

Ειρήνη Μουρτζούκου: Στις 27 Απριλίου η απολογία για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη

Ελλάδα 07.04.2026
Η Ειρήνη Μουρτζούκου κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του μικρού Παναγιώτη

Ο Τραμπ απειλεί και τη φέτα: «Η διαμάχη επιδεινώνει τους δεσμούς Αμερικής με Ευρώπη»

Κόσμος 07.04.2026
Στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου, είναι κι άλλα τυριά όπως η παρμεζάνα