E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Κερκυραίοι βάζουν στοπ στον τουρισμό της ντροπής στον Κάβο

Δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας Daily Mail

Δημοσίευση 11/8/2017 | 20:45

Οι Κερκυραίοι βάζουν στοπ στον τουρισμό της ντροπής στον Κάβο

Μάλια, Φαληράκι, Λαγανάς και τα τελευταία χρόνια και Κάβος στην Κέρκυρα, μερικά από τα μέρη στην Ελλάδα που δυστυχώς είχαν ταυτιστεί με τις εξαλλοσύνες Βρετανών τουριστών. Εκατοντάδες τα ντοκιμαντέρ και τα ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ για τις ασυδοσίες των νέων οι οποίοι σε άθλια κατάσταση από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών επιδίδονταν σε καταστροφές και αίσχη που προκαλούσαν ντροπή.

Μετά τις προσπάθειες των τοπικών αρχών στα Μάλια που έχουν βάλει στοπ στην έλευση 10.000 Βρετανών τουριστών, σειρά παίρνουν και οι αρχές στον Κάβο.

Σε άρθρο της η Daily Mail αναφέρει πως με πρωτοβουλία του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου γίνονται προσπάθειες για να επανέλθει το όμορφο χωριό της Κέρκυρας στους κανονικούς τουριστικούς του ρυθμούς. Φυσικά οι ντόπιοι δεν επιθυμούν να βγει το μέρος τους από τον τουριστικό χάρτη αλλά προτιμούν να επιστρέψουν στην παλιά συνθήκη όταν δηλαδή ήσυχοι τουρίστες πήγαιναν ως επί το πλείστον στο νησί.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Βαγγέλης Ασπιώτης αναφέρει στην Daily Mail: «Δεν είναι φυσιολογικές διακοπές αυτές που κάνουν οι Άγγλοι εδώ» ενώ κατηγορεί για την κατάσταση τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία, απέναντι στα οποία οι κάτοικοι έχουν καταθέσει μηνύσεις, καθώς όπως λένε έχουν καταστρέψει τον ποιοτικό τουρισμό του Κάβου, μετατρέποντάς τον σε τόπο ασυδοσίας.

«Οι άνθρωποι αυτοί κοιμούνται όλη την ημέρα, δεν αγοράζουν τίποτα, δεν πηγαίνουν σε εστιατόρια, τρώνε ένα σουβλάκι και την βγάζουν όλη νύχτα στα μπαρ που πίνουν μέχρι τελικής πτώσης. Δεν τον θέλουμε αυτόν τον τουρισμό, τονίζει, θέλουμε τους μεγαλύτερους Βρετανούς, που φέρονται πολιτισμένα και είναι οι καλύτεροι επισκέπτες», συνέχισε ο κ. Ασπιώτης.

Ένας άνδρας που μεγάλωσε στον Κάβο, ο Γιάννης Καντάς λέει από την πλευρά του «μπορείς να βρεις τα πάντα στον Κάβο, αρκεί να ρωτήσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο είναι το αλκοόλ».

Οι εικόνες που μετέδωσε ο ανταποκριτής της Daily Mail βρίσκονται στην ίδια γραμμή: «Η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια εδώ και καιρό. Παρατήρησα πολλούς 17χρονους σε άθλια κατάσταση ενώ παραλίγο να γίνω μάρτυρας καυγά αφού ένα πλήθος κόσμου κυνηγούσε δυο άτομα βρίζοντας χυδαία μεθυσμένοι».

Η αστυνομία κάνει ότι μπορεί για να επιβάλει την τάξη, κάνοντας συνεχώς περιπολίες και κλείνοντας τη μουσική στα μαγαζιά από νωρίς, πριν γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση.

Μάλιστα, όσα μπαρ συνεχίζουν να παίζουν δυνατά μουσική μέχρι πρωίας τους περιμένει υψηλό πρόστιμο ακόμη και λουκέτο για δέκα μέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανιά: Αυτοπυροβολήθηκε 77χρονος ‑ Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στην κοιλιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τις συνθήκες τραυματισμού του 77χρονου διερευνά η Αστυνομία

Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω τεχνικού προβλήματος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αναστάτωση επικράτησε σε πτήση από Αθήνα με προορισμό το Μόναχο, όταν το αεροσκάφος επέστρεψε εκτάκτως στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έπειτα από ένδειξη τεχνικής βλάβης

Τάεκβοντο: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Στέλλα Μαρεντάκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Στέλλα Μαρεντάκη κατέκτησε την πρώτη θέση στα -67 κιλά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό στο Μόναχο, χαρίζοντας στην Ελλάδα μία σπουδαία διάκριση

Μετ` εμποδίων η εκκένωση του «MV Hondius» ‑ Αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Γκραναδίγια λόγω καιρού

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα 26 μέλη του πληρώματος θα παραμείνουν στο πλοίο για να το οδηγήσουν στην Ολλανδία

Ζαγόρι: Πεζοπόρος έπεσε σε μονοπάτι ‑ Είναι πολυτραυματίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο άνδρας βρισκόταν σε μονοπάτι ανατολικά της Ελάτης Ζαγορίου

Εξαφανίστηκε 52χρονος στην Τρίπολη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Γκοργκόλης Χρήστο εξαφανίστηκε στις 5 Μαΐου 2026.

Ισπανία: Κλείδωσαν για 3,5 χρόνια τα παιδιά τους σπίτι, λόγω φόβων μετά τον Covid

Κόσμος Χτες
Ζευγάρι φυλακίστηκε γιατί κλείδωσε στο σπίτι για τριάμισι χρόνια τα παιδιά του, λόγω φοβιών για τον έξω κόσμο μετά την πανδημία

Το Ιράν εκτέλεσε κορυφαίο φοιτητή αεροδιαστημικής μηχανικής ως κατάσκοπο της CIA και της Μοσάντ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Ερφάν Σακουρζάντε πέρασε 9 μήνες στην απομόνωση πριν εκτελεστεί

Καιρός: Καμπανάκι επιστημόνων για ένα «Godzilla Super El Nino» ‑ Ίσως το ισχυρότερο του 21ου αιώνα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ορισμένα μοντέλα συγκρίνουν τις δυνατότητές του με το καταστροφικό Ελ Νίνιο του 1877, το οποίο προκάλεσε μαζική πείνα και εκατομμύρια θύματα

Εκνευρίστηκε ο Μακρόν στο Ναϊρόμπι, πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε ησυχία από το κοινό

Κόσμος Χτες
«Αν θέλετε να μείνετε εδώ, θα τηρήσουμε τους ίδιους κανόνες»

«Παγίδα» το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης – Υπάλληλος έπαθε ηλεκτροπληξία

Ελλάδα Χτες
Ανακοίνωση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Νεκρός άνδρας στο Μεσολόγγι μετά από πτώση της μηχανής του στο νερό από την προβλήτα

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη η έρευνα του Λιμενικού για τις συνθήκες του συμβάντος