E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκπληκτικά διατηρημένη μούμια γυναίκας βρέθηκε στον Αρκτικό Κύκλο

Αυτή είναι η «Πριγκίπισσα των Πάγων»

Δημοσίευση 6/8/2017 | 17:55

Εκπληκτικά διατηρημένη μούμια γυναίκας βρέθηκε στον Αρκτικό Κύκλο

Μια εκπληκτικά διατηρημένη μούμια μιας 35χρονης γυναίκας ανακαλύφθηκε από ερευνητική ομάδα κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, μετά από 900 χρόνια.

Μάλιστα, μετά από εννέα αιώνες, έχουν διατηρηθεί τα μαλλιά της και έχουν παραμείνει αναλλοίωτες οι λεπτομέρειες του προσώπου της, μεταξύ των οποίων και οι μακριές βλεφαρίδες της, γεγονός που εντυπωσιάζει.

Η «Πριγκίπισσα των Πάγων», όπως την ονόμασαν οι επιστήμονες, ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στο αρχαίο νεκροταφείο Ζελιόνι Γιαρ, κοντά στην πόλη Σαλεκχάρντ της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τους Siberian Times, ήταν κλεισμένη σε ένα κουκούλι χαλκού και γούνας, θαμμένη σε μόνιμα παγωμένο έδαφος (περμαφροστ), γεγονός που συνέβαλε στη διατήρησή της.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κεφάλι της 35χρονης γυναίκας μουμιοποιήθηκε κατά λάθος, εξαιτίας ενός χάλκινου σκεύους που είχε τοποθετηθεί στον τάφο της για να το πάρει μαζί της στον άλλο κόσμο.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η γυναίκα ήταν μέλος μιας άγνωστης φυλής κυνηγών και ψαράδων που διέμενε στην περιοχή, αλλά με ρίζες από την Περσία.

Μάλιστα ήταν η μοναδική γυναίκα που βρέθηκε θαμμένη στο εν λόγω νεκροταφείο, όπου εντοπίστηκαν ακόμα 40 σκελετοί ανδρών, γεγονός που προβλημάτισε τους επιστήμονες.

Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι η γυναίκα αυτή μπορεί να ανήκε στην «ελίτ» της κατά τα άλλα φτωχής αυτής κοινωνίας.

Οι επιστήμονες – μια ομάδα Ρώσων και Νοτιοκορεατών- που εξετάζουν τα αρχαιολογικά ευρήματα, πρόκειται να διεξάγουν μια σειρά διαφόρων τεστ, μεταξύ αυτών και τεστ DNA, που θα ρίξουν περισσότερο φως στην περίπτωση της 35χρονης γυναίκας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις