E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεν πτόησε η ήττα τον Μπολτ

«Μπορεί να έχασα αλλά εξακολουθώ να είμαι ο καλύτερος»

Δημοσίευση 6/8/2017 | 13:01

Δεν πτόησε η ήττα τον Μπολτ

Μπορεί στην κούρσα των 100μ. στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου ο Γιουσέιν Μπολτ να κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, ωστόσο η αυτοπεποίθησή του εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή.

Παρά την ήττα-σοκ από τον 35χρονο Τζάστιν Γκάτλιν στην «κούρσα της μιας ανάσας» ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ δεν αμφισβήτησε ούτε μια στιγμή τον εαυτό του.

«Έχω αποδείξει στον κόσμο ότι είμαι ένας από τους πιο σπουδαίους αθλητές. Δεν πιστεύω ότι αυτό (σ.σ. η ήττα του για πρώτη φορά σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου) αλλάζει κάτι. Έχω κάνει αυτό που μου αναλογεί για να "ψηλώσω" το άθλημα και να δείξω ότι γίνεται καλύτερο. Είναι δύσκολο να είσαι λυπημένος με την ενέργεια που μου δίνει το πλήθος. Παρέμειναν στο γήπεδο και με αποθέωσαν» δήλωσε χαρακτηριστικά λίγο μετά τον χαμένο για τον ίδιο τελικό.

Ο Μπολτ έδειξε το μεγαλείο του και με τη στάση που κράτησε απέναντι στον μεγάλο νικητή, τον Αμερικανό Γκάτλιν, ο οποίος πάντως έσπευσε πρώτος να γονατίσει μπροστά σε έναν από τους κορυφαίους σπρίντερ στην ιστορία δευτερόλεπτα μετά τη νίκη του.

Ο «άνθρωπος-αστραπή» ζήτησε να μην επικεντρώνονται στις δύο τιμωρίες κατά του Γκάτλιν για χρήση αναβολικών ή να τον αποδοκιμάζουν όπως συνέβη από την πλειονότητα των 56.000 θεατών που βρέθηκαν στο στάδιο το βράδυ του Σαββάτου για να δουν τον τελικό των 100μ. «Εγώ του έδωσα συγχαρητήρια και του είπα "καλή δουλειά". Έκανε το μερίδιο που του αναλογεί το προηγούμενο διάστημα. Σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) ήταν ο καλύτερος» δήλωσε ο Μπολτ.

Όσον αφορά την απόδοσή του στον τελικό που τον έφερε στην τρίτη θέση πίσω και από τον δεύτερο της κούρσας, τον Αμερικανό Κόλεμαν, ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ εξήγησε: Έβαλα λίγη πίεση στον εαυτό μου γιατί ήξερα ότι αν δεν ξεκινούσα καλά και αν δεν έμπαινα νωρίς στον αγώνα θα μπορούσα να αντιμετώπιζα πρόβλημα. Έμεινα πίσω λίγο περισσότερο από ό,τι έπρεπε. Όταν το είδα σκέφτηκα "πρέπει να προσπαθήσω να μπω πίσω στον αγώνα το συντομότερο δυνατόν" αλλά στο τέλος αποδείχθηκε ότι αυτό δεν ήταν αρκετό.

Από την πλευρά του ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής, που είχε βρεθεί στην ίδια θέση και το 2005, υποστήριξε ότι δεν τον επηρέασαν οι αποδοκιμασίες. «Έβγαλα αυτό τον παράγοντα από το μυαλό μου σε όλες τις κούρσες. Κράτησα ενέργεια στον ημιτελικό και πήγα στον τελικό για να κάνω αυτό που πρέπει» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός σπρίντερ.

Δεν παρέλειψε, τέλος, να αναγνωρίσει και αυτός το μεγαλείο του Μπολτ αποκαλύπτοντας ότι ο Τζαμαϊκανός του είπε ότι «δεν αξίζεις αυτές τις αποδοκιμασίες».

«Είναι ένας απίστευτος χαρακτήρας που πάντα κρατούσε ένα επίπεδο. Αποτέλεσε έμπνευση για μένα να τρέχω πιο γρήγορα και πιο δυνατά. Πάντα ήλπιζα να ήμουν ένας από τους κορυφαίους αντιπάλους» είπε ο Γκάτλιν.

Έδωσε, δε, ραντεβού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αν και θα είναι 38 ετών γιατί, όπως είπε, του το ζήτησε ο γιος του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός: Η απονομή του τέταρτου ευρωπαϊκού, το σήκωσε ο Παπανικολάου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η στιγμή της απονομής για τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, τρέλα στο T-Center!

Final 4 Euroleague 2026: O Ολυμπιακός στην κορυφή της Ευρώπης για τέταρτη φορά στην ιστορία του

E-Daily 1.Hero Χτες
Οι «Ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το τέταρτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Οι αντιδράσεις του Αντετοκούνμπο μέσα στο T‑ Center

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Έλληνας σούπερ σταρ του NBA δεν έκρυψε τα συναισθήματά του

Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ο 30χρονος σκότωσε με κατσαβίδι τον 67χρονο πατέρα του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η κόρη του θύματος ειδοποίησε την αστυνομία όταν ο πατέρας της σταμάτησε να απαντά - Ο γιος ομολόγησε τη δολοφονία - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Euroleague Final Four 2026: Σύλληψη σεκιούριτι γιατί έβαζε κόσμο χωρίς εισιτήριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρας σεκιούριτι, ο οποίος επέτρεπε να μπουν στο γήπεδο άτομα χωρίς εισιτήριο.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 30χρονος για τη δολοφονία του πατέρα του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 30χρονος φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του στους αστυνομικούς

Καλοκαιρινές άδειες 2026: Πόσες μέρες δικαιούστε και πότε πληρώνεται το επίδομα αδείας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι προβλέπει η νομοθεσία για εργαζόμενους σε πενθήμερο και εξαήμερο, πώς υπολογίζονται οι ημέρες άδειας και ποιοι δικαιούνται περισσότερες διακοπές

Φθιώτιδα: Αγροτικό έφυγε εκτός δρόμου και έφερε τούμπες καταλήγοντας σε χωράφι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους οι επιβαίνοντες που βγήκαν μόνοι τους από τα συντρίμμια

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πώς θα λάβετε έκπτωση στον φόρο ‑ Οι προθεσμίες υποβολής

E-Daily 2.TopNews Χτες
3% έκπτωση για δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι τις 15 Ιουνίου

Ιωάννινα: Νεκρός ποδηλάτης μετά από παράσυρση – Αναζητείται ο οδηγός

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε το σημείο του ατυχήματος, αφήνοντας αβοήθητο τον ποδηλάτη στο οδόστρωμα

«Φωτιά» τα πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα: Μέχρι πότε η προθεσμία και ποιοι κινδυνεύουν να πληρώσουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έως τις 15 Ιουνίου πρέπει να έχουν καθαριστεί οικόπεδα και ακάλυπτοι χώροι, ενώ αυστηρά πρόστιμα και ακόμη και ποινές φυλάκισης προβλέπονται για όσους δεν συμμορφωθούν

Αποχώρησε κι επισήμως από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Τεμπονέρας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εδώ και έναν χρόνο είχε παραιτηθεί από τα όργανα του κόμματος.