E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεν πτόησε η ήττα τον Μπολτ

«Μπορεί να έχασα αλλά εξακολουθώ να είμαι ο καλύτερος»

Δημοσίευση 6/8/2017 | 13:01

Δεν πτόησε η ήττα τον Μπολτ

Μπορεί στην κούρσα των 100μ. στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου ο Γιουσέιν Μπολτ να κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, ωστόσο η αυτοπεποίθησή του εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή.

Παρά την ήττα-σοκ από τον 35χρονο Τζάστιν Γκάτλιν στην «κούρσα της μιας ανάσας» ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ δεν αμφισβήτησε ούτε μια στιγμή τον εαυτό του.

«Έχω αποδείξει στον κόσμο ότι είμαι ένας από τους πιο σπουδαίους αθλητές. Δεν πιστεύω ότι αυτό (σ.σ. η ήττα του για πρώτη φορά σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου) αλλάζει κάτι. Έχω κάνει αυτό που μου αναλογεί για να "ψηλώσω" το άθλημα και να δείξω ότι γίνεται καλύτερο. Είναι δύσκολο να είσαι λυπημένος με την ενέργεια που μου δίνει το πλήθος. Παρέμειναν στο γήπεδο και με αποθέωσαν» δήλωσε χαρακτηριστικά λίγο μετά τον χαμένο για τον ίδιο τελικό.

Ο Μπολτ έδειξε το μεγαλείο του και με τη στάση που κράτησε απέναντι στον μεγάλο νικητή, τον Αμερικανό Γκάτλιν, ο οποίος πάντως έσπευσε πρώτος να γονατίσει μπροστά σε έναν από τους κορυφαίους σπρίντερ στην ιστορία δευτερόλεπτα μετά τη νίκη του.

Ο «άνθρωπος-αστραπή» ζήτησε να μην επικεντρώνονται στις δύο τιμωρίες κατά του Γκάτλιν για χρήση αναβολικών ή να τον αποδοκιμάζουν όπως συνέβη από την πλειονότητα των 56.000 θεατών που βρέθηκαν στο στάδιο το βράδυ του Σαββάτου για να δουν τον τελικό των 100μ. «Εγώ του έδωσα συγχαρητήρια και του είπα "καλή δουλειά". Έκανε το μερίδιο που του αναλογεί το προηγούμενο διάστημα. Σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) ήταν ο καλύτερος» δήλωσε ο Μπολτ.

Όσον αφορά την απόδοσή του στον τελικό που τον έφερε στην τρίτη θέση πίσω και από τον δεύτερο της κούρσας, τον Αμερικανό Κόλεμαν, ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ εξήγησε: Έβαλα λίγη πίεση στον εαυτό μου γιατί ήξερα ότι αν δεν ξεκινούσα καλά και αν δεν έμπαινα νωρίς στον αγώνα θα μπορούσα να αντιμετώπιζα πρόβλημα. Έμεινα πίσω λίγο περισσότερο από ό,τι έπρεπε. Όταν το είδα σκέφτηκα "πρέπει να προσπαθήσω να μπω πίσω στον αγώνα το συντομότερο δυνατόν" αλλά στο τέλος αποδείχθηκε ότι αυτό δεν ήταν αρκετό.

Από την πλευρά του ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής, που είχε βρεθεί στην ίδια θέση και το 2005, υποστήριξε ότι δεν τον επηρέασαν οι αποδοκιμασίες. «Έβγαλα αυτό τον παράγοντα από το μυαλό μου σε όλες τις κούρσες. Κράτησα ενέργεια στον ημιτελικό και πήγα στον τελικό για να κάνω αυτό που πρέπει» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός σπρίντερ.

Δεν παρέλειψε, τέλος, να αναγνωρίσει και αυτός το μεγαλείο του Μπολτ αποκαλύπτοντας ότι ο Τζαμαϊκανός του είπε ότι «δεν αξίζεις αυτές τις αποδοκιμασίες».

«Είναι ένας απίστευτος χαρακτήρας που πάντα κρατούσε ένα επίπεδο. Αποτέλεσε έμπνευση για μένα να τρέχω πιο γρήγορα και πιο δυνατά. Πάντα ήλπιζα να ήμουν ένας από τους κορυφαίους αντιπάλους» είπε ο Γκάτλιν.

Έδωσε, δε, ραντεβού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αν και θα είναι 38 ετών γιατί, όπως είπε, του το ζήτησε ο γιος του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγιος Παντελεήμονας: Κακοποιούσε και απειλούσε τη γυναίκα του με όπλο ενώ κατέγραφε το περιστατικό

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Η άμεση παρέμβαση αστυνομικών μετά από έκκληση γυναίκας για βοήθεια στον Αγιο Παντελεήμονα οδήγησε στη σύλληψη 35χρονου, ο οποίος φέρεται να την κακοποίησε και να την απείλησε με πυροβόλο όπλο, καταγράφοντας μάλιστα τη στιγμή της επίθεσης

Αγρια κόντρα Πλεύρη – Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τα… πτυχία τους: «Να τα συγκρίνουμε»

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρωταγωνίστησε σε ακόμη ένα επεισόδιο στη Βουλή, αυτήν τη φορά με τον Θάνο Πλεύρη

Κρήτη: Σε κοντινή απόσταση βρέθηκαν νεκροί η Ελευθερία και ο 43χρονος πρώην σύντροφός της

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκαν νεκροί η 43χρονη Ελευθερία και ο 38χρονος πρώην σύντροφός της

Μαχητικά αεροσκάφη συγκρούστηκαν γιατί οι πιλότοι… έβγαζαν φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Νέα έκθεση των Αρχών της Νότιας Κορέας αναφέρει πως δύο μαχητικά αεροσκάφη συγκρούστηκαν το 2021 γιατί οι πιλότοι έβγαζαν φωτογραφίες και βίντεο.

Κρήτη: «Η μητέρα μου δεν είχε παραπονεθεί για τον 43χρονο, τον γνωρίζαμε», λέει ο γιος της 43χρονης

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας

Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα καταβληθει

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Παρέχεται έκτακτη ενίσχυση σε οικογένειες με παιδιά, ύψους 150 ευρώ για κάθε παιδί

Γκιλφόιλ: Όταν οι Αμερικανοί και οι Έλληνες στέκονται μαζί, δεν υπάρχει όριο σε αυτό που μπορούμε να πετύχουμε

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα εστίασε ιδιαίτερα στα ταχύτατα βήματα προόδου στις διμερείς ενεργειακές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών

Ελευθερία Γιακουμάκη: Νεκρή από πυροβόλο όπλο

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Η σορός ήταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της

Αθανασία Μεσίρη: Έδωσε το όνομά της σε προσπάθεια της στη γυμναστική η 19χρονη πρωταθλήτρια

E-Daily 3.Left 22.04.2026
Στα βήματα των Μελισσανίδη, Πετρούνια και Ταμπάκου η Μεσίρη

Ζάκυνθος: 60χρονος πέθανε από λεπτοσπείρωση ‑ Εντοπίστηκαν άλλα δύο κρούσματα

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Συναγερμός στη Ζάκυνθο για θάνατο από λεπτοσπείρωση και νέα κρούσματα

Η NASA όρισε ημερομηνία για την αρχή του τέλους της ζωής στη Γη

E-Daily 3.Left 22.04.2026
Γιατί οι επιστήμονες ενδιαφέρονται τώρα