E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε ποια πόλη πίνουν περισσότερο καφέ

Ένας μύθος καταρρίπτεται

Δημοσίευση 30/7/2017 | 20:04

Σε ποια πόλη πίνουν περισσότερο καφέ

Μπορεί οι Έλληνες να θεωρούμε ότι είμαστε η χώρα του καφέ όμως όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία η χώρα μας απέχει πολύ από την κορυφή και με τα νέα φορολογικά μέτρα μάλλον απομακρύνεται αντί να πλησιάζει.

Μία πρόσφατα έρευνα (σ.σ. δεύτερο εξάμηνο του 2016) που πραγματοποίησε η εταιρεία IPSOS για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας ΝΝ Ελλάς, αποτυπώνει το πως διαχειρίζονται οι Έλληνες τα ζητήματα που αφορούν την υγεία τους και καταγράφει τις καθημερινές συνήθειες και τρόπο ζωής που σχετίζονται με την υγεία. Η έρευνα έγινε πανελλαδικά σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.500 ατόμων, ηλικίας από 18 έως 60 ετών. Από αυτή την έρευνα θα παρουσιάσουμε σήμερα την σχέση του Έλληνα με τον καφέ.

Από το σύνολο των ερωτηθέντων προκύπτει ότι 35% πίνει 2 καφέδες την ημέρα, με δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία (32%) αυτούς που πίνουν 1 καφέ. 17% όσων συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι δεν πίνουν κανένα καφέ ενώ 12% τρεις καφέδες. Τέλος υπάρχει ένα ποσοστό 3% που αναφέρει ότι θα πιει τουλάχιστον τέσσερις σε ημερήσια βάση.

Στην μάχη των φύλων κερδίζουν οι άντρες καθώς είναι οι πρωταθλητές στις υψηλές καταναλώσεις με 15% έναντι 10% στις γυναίκες στους 3 καφέδες ημερησίως και 5% έναντι 2% στην ανώτερη κλίμακα.

Ένας μύθος, αυτός που θέλει την νεολαία να πίνει περισσότερο καφέ, καταρρίπτεται και επίσημα από την έρευνα. Η παγκόσμια τάση που θέλει την νεολαία να ακολουθεί ένα πιο προσεγμένο τρόπο ζωής στις καθημερινές της συνήθειες βρίσκει εφαρμογή και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την έρευνα η μη κατανάλωση καφέ στις ηλικίες 18-29 είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. Συγκεκριμένα οι νέοι σε ποσοστό 27% απάντησαν ότι δεν πίνουν ούτε ένα καφέ την ημέρα όταν στην ηλιακή ζώνη 30-44 το ποσοστό πέφτει σε 13% και στους 45-60 σε 14%. Οι τελευταίοι είναι και πρωταθλητές στις υψηλές καταναλώσεις.


Σε γεωγραφικό επίπεδο δεν μπορεί να προκύψει κάποιο σαφές συμπέρασμα. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να είναι η περιοχή με ένα ελαφρύ προβάδισμα στην μη κατανάλωση του ροφήματος (18% έναντι 17% της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας) όμως είναι και αυτή που βρίσκεται να προηγείται στις υψηλές καταναλώσεις με έναν ποσοστό 16% (έναντι 12% Αθήνας και υπόλοιπης Ελλάδας) να δηλώνει ότι πίνει 3 καφέδες ημερησίως ενώ προηγείται και στην υψηλότερη κατανάλωση.

Με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια (η ανώτερη μεσαία τάξη και η μεσαία τάξη: Α/Β) φαίνεται ότι πίνουν περισσότερο καφέ σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες (C1: κατώτερη μεσαία τάξη, C2: εργατική τάξη D/E: κατώτερο ανειδίκευτο προσωπικό / άνεργοι).

Τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο καφές συνδέεται άμεσα με την παχυσαρκία στην χώρα μας. Όπως φαίνεται και από τον πίνακα οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι καταναλώνουν πολύ περισσότερους καφέδες σε σχέση με τους ελλιποβαρείς και αυτούς με φυσιολογικό βάρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιωάννα Τούνη: Η περιπέτεια με τις φίλες της σε βραδινή έξοδο στο Μπαλί

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Η instagrammer φαίνεται ότι πιστεύει στο «κακό μάτι» και την επίδραση του σκόρδου για να το «διώχνει»

Ο David Schwimmer αποκάλυψε το πιο απρόσμενο επάγγελμα που έκανε στα 18 του

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Πριν γίνει ο Ρος στα «Friends», παρέδωσε διαζύγιο σε παγκόσμιο σταρ

Η NASA «έλυσε» ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Ιστορίας; Το φαινόμενο που ίσως συνέβη τη μέρα της Σταύρωσης του Ιησού

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Ένα αστρονομικό φαινόμενο πριν από 2.000 χρόνια ξαναγράφει την Ιστορία

Ο easy 97.2 οργανώνει sunset disco party στη θάλασσα ‑ πώς θα κερδίσεις πρόσκληση

Media Χτες
Το 3ο «Let`s Meet» On Board πραγματοποιείται την Τετάρτη 8 Ιουλίου με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Λατινοπούλου – Παϊτέρης: Νέα κόντρα με «γύφτους και Πακιστανούς» – «Έγινε γύφτισσα για δευτερόλεπτα και την πείραξε»

E-Daily 3.Left Χτες
«Πρόκειται για χυδαία επίθεση εναντίον μου – Από την ίδια δεν ζητώ συγγνώμη»

Σόφη Πασχάλη: «Έχω βιώσει πολλά συμπτώματα μέχρι να καθαρίσει το κάθε μου συναίσθημα»

E-Daily 3.Left Χτες
Η Σόφη Πασχάλη μίλησε για το νέο της βιβλίο, τα retreat με τον σύντροφό της και το προσωπικό ταξίδι προς την εσωτερική ισορροπία

Ο Μίκι Ρουρκ εμφανίστηκε χωρίς δόντια στους δρόμους του Λος Αντζελες, ανησυχία με την εικόνα του

E-Daily 3.Left Χτες
Λίγους μήνες μετά την έξωσή του από το σπίτι του ο ηθοποιός εθεάθη να περπατά φορώντας λερωμένα ρούχα, κρύβοντας το πρόσωπό του με κουκούλα

Η Πόπη Μαλλιωτάκη φωτογραφίζεται πάνω σε σκάφος και δίπλα σε έναν γάιδαρο και γράφει «Όταν λάμπεις, ενοχλείς»

Social Χτες
Η τραγουδίστρια βρέθηκε στη Μύκονο και πόζαρε σε σημεία του νησιού με λεοπάρ μπικίνι

Μανώλης Μητσιάς: «Σε έναν χρόνο το πολύ θα έχω τελειώσει – Δεν θέλω να με λυπηθεί ο κόσμος»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο σπουδαίος ερμηνευτής έθεσε χρονικό ορίζοντα για το τέλος της καλλιτεχνικής του πορείας, εξηγώντας γιατί δεν θέλει να τον λυπηθεί ο κόσμος.

Παϊτέρης για Λατινοπούλου: Για δευτερόλεπτα αισθάνθηκε ότι είναι γύφτισσα και την ενόχλησε, αν ζητήσει συγγνώμη θα τη βάλουμε στη Βουλή

E-Daily 3.Left Χτες
«Να πάει σε έναν καταυλισμό να δει πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι, νομίζουν ότι είναι δικιά μας» σημείωσε ο Βασίλης Παϊτέρης - Μήνυση έχει καταθέσει εις βάρος του η Αφροδίτη Λατινοπούλου