ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 78χρονος που εντοπίστηκε πνιγμένος στη Θάσο ήταν τελικά ο μητροπολίτης Φιλίππων Προκόπιος

Πιθανότερη αιτία η ανακοπή ενόσω κολυμπούσε

Από το NEWSROOM 
Δημοσίευση 29/7/2017 | 16:51

Ο 78χρονος που εντοπίστηκε πνιγμένος στη Θάσο ήταν τελικά ο μητροπολίτης Φιλίππων Προκόπιος

Τραγικό θάνατο, σε ηλικία 78 ετών, βρήκε σήμερα το μεσημέρι ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Προκόπιος, ο οποίος εντοπίστηκε πνιγμένος στη θαλάσσια περιοχή της Καλλιράχης Θάσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο μητροπολίτης υπέστη καρδιακή ανακοπή, ενώ κολυμπούσε στην παραλία, μπροστά από το επισκοπείο του νησιού, όπου η Ιερά Μητρόπολη διατηρεί και τις θερινές κατασκηνώσεις.

Ο μητροπολίτης λόγω του αιφνιδίου θανάτου θα μεταφερθεί στην Κομοτηνή για νεκροψία – νεκροτομή. Η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να ορίσει τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης τον μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, ως τον αρχαιότερο από τους όμορους επισκόπους, ενώ δεν αποκλείεται χρέη τοποτηρητή να αναλάβει και ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπολέως και Θάσου Προκόπιος που γεννήθηκε το 1939 στη Χίο, συμπλήρωσε 41 χρόνια επισκοπικής ποιμαντορίας στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ