E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βαρουφάκης: Zητήστε συγγνώμη από Σαμαρά‑Στουρνάρα ή σταματήστε τους προσβλητικούς πανηγυρισμούς

Το tweet προς τον Αλέξη Τσίπρα

Δημοσίευση 25/7/2017 | 11:21

Βαρουφάκης: Zητήστε συγγνώμη από Σαμαρά‑Στουρνάρα ή σταματήστε τους προσβλητικούς πανηγυρισμούς

Ένα καυστικό σχόλιο σχετικά με την έξοδο της χώρας στις αγορές ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης καλώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ή να ζητήσει συγγνώμη από τους κκ. Σαμαρά-Στουρνάρα ή να σταματήσει τους προσβλητικούς πανηγυρισμούς.

Όπως έγραψε αναλυτικά:

Ότι η έξοδος στις αγορές ενός πτωχευμένου κράτους αποτελεί όνειδος, αντί για λόγο να γιορτάζουν οι πολίτες του, είναι κάτι που ήδη εξήγησα το περασμένο Σάββατο στην ΕφΣυν.

Σε εκείνο το άρθρο, με τίτλο “Στις Αγορές, Πτωχευμένοι 2.0” είχα μάλιστα αντιγράψει άρθρα του Απριλίου 2014 με τα οποία εξηγούσα γιατί το ομόλογο που εξέδωσε τότε ο κ. Στουρνάρας ήταν ένα πυροτέχνημα που στόχο είχε να πείσει του “ιθαγενείς” ότι βγαίνουν από την κρίση, την ώρα που το νέο ομόλογο, το νέο εκείνο δάνειο, τους βούλιαζε βαθύτερα στην πτώχευση.

Εκείνη την εποχή, τον Απρίλιο του 2014, εξηγούσα κατ’ ιδίαν στην ηγεσία του Σύριζα ακριβώς αυτά, με αναλύσεις και επιχειρήματα τα οποία κατόπιν ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του χρησιμοποιούσαν στον δημόσιο διάλογο, και στην Βουλή, για να κατατροπώνουν την κυβέρνηση Σαμαρά για το ομόλογο που εξέδιδε το Υπουργείο Οικονομικών του κ. Στουρνάρα.

Οποία ειρωνεία!

Σήμερα, το νέο πυροτέχνημα, η νέα έξοδος στις αγορές ενός ακόμα πιο χρεοκοπημένου ελληνικού κράτους (απ΄ότι ήταν το 2014, λόγω του σωρευτικού αντίκτυπου της κρίσης ύφεσης-χρέους), βασίζεται στην μετακύλιση (στην τριετή επέκταση, για την ακρίβεια), εκείνου του ίδιου ομολόγου του κ. Στουρνάρα!

Ο κοινός νους απαιτεί από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό είτε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τους κκ. Σαμαρά-Στουρνάρα είτε να δηλώσει ευθαρσώς ότι η μετακύλιση του ομολόγου Στουρνάρα δεν βοηθά στην απόδραση της χώρας από την Χρεοδουλοπαροικία. Τρίτη επιλογή κ. Τσίπρα δεν έχετε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Champions League: Τα highlights από τους αγώνες της Πέμπτης για την 1η αγωνιστική της League Phase

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε τα highlights από τους αγώνες που έλαβαν χώρα την Πέμπτη (18/09) για την 3η αγωνιστική της League Phase του Champions League

Φωτιά: Συνελήφθη ιερέας για εμπρησμό από πρόθεση στο Μαρκοπούλο

Ελλάδα Χτες
Ο ιερέας υποστήριξε, πως προσπάθησε να κάψει εκκλησιαστικά έγγραφα

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε ως προπονητή τον Χρήστο Κόντη

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ανακοίνωση των «πράσινων»

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν την Τρίτη

Πολιτική Χτες
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να συναντηθούν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Αλβανία: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Βουλή για την πρώτη Al υπουργό

Κόσμος Χτες
Η ένταση κλιμακώθηκε, καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης χτυπούσαν τα έδρανα

Κάρπαθος: Ηλεκτροπληξία υπέστη ανήλικος σε επιβατικό πλοίο ‑ Εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Ηλεκτροπληξία για παιδί που άγγιξε προβολέα πλοίου στην Κάρπαθο.

Συναγερμός για την αρπαγή 5χρονου από την Αθήνα

Ελλάδα Χτες
Το παιδί το άρπαξε η μητέρα του και εξαφανίσθηκαν - Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Η Τουρκία απειλεί την Κύπρο: «Οι εξοπλισμοί από το Ισραήλ ενέχουν επικίνδυνες συνέπειες»

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας δήλωσε ότι «η Αγκυρα παρακολουθεί στενά τις αναφορές για προμήθεια αντιαεροπορικού συστήματος από το Ισραήλ στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση».