E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραμπ: See‑through το τείχος με το Μεξικό για να μην πέφτουν ναρκωτικά σε κεφάλια ανθρώπων

Κι όμως το είπε!

Δημοσίευση 15/7/2017 | 16:25

Τραμπ: See‑through το τείχος με το Μεξικό για να μην πέφτουν ναρκωτικά σε κεφάλια ανθρώπων

Το προτεινόμενο τείχος κατά μήκος της μεθορίου των ΗΠΑ με το Μεξικό πρέπει να είναι “see-through” για να μην πέφτουν σάκοι με ναρκωτικά στα κεφάλια των ανθρώπων, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το τείχος που έχει προτείνει εδώ και πολύ καιρό κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ και του Μεξικού, θα πρέπει να είναι see-through για να μην πέφτουν σάκοι με ναρκωτικά στα κεφάλια των ανθρώπων, όπως είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο ταξίδι στο Παρίσι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας να μπορούν οι συνοροφύλακες να βλέπουν μέσα από το τείχος για να διακρίνουν τους επερχόμενους κινδύνους.

«...Χρειάζεται διαφάνεια. Πρέπει να μπορείς να βλέπει μέσα [από το τείχος]. Θα μπορούσε να είναι ένα ατσάλινο τείχος με ανοίγματα, αλλά πρέπει να υπάρχουν ανοίγματα γιατί πρέπει να βλέπεις τι υπάρχει στην άλλη πλευρά του τείχους», είπε και πρόσθεσε: «Όσο φοβερό κι αν ακούγεται όταν ρίχνουν από πάνω μεγάλους σάκους με ναρκωτικά, δεν τους βλέπεις. Να πέφτει 30 κιλά “πράμα” στο κεφάλι σου; Χάθηκες!»

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε ότι χρειάζονται κάπου «1.100 με 1.400 χιλιομετρα φράκτες» ανάμεσα στις δύο χώρες καθώς τα ποτάμια και τα όρη συνιστούν «φυσικά φράγματα» κατά μήκος της υπόλοιπης μεθορίου.

«Έχεις βουνά. Έχεις κάποια ποτάμια που είναι ορμητικά. Έχεις κάποιες περιοχές τόσο απομακρυσμένες, που δεν περνούν άνθρωποι από εκεί. Αλλά θα χρειαστείς κάπου 1.100 με 1.400 χιλιόμετρα».

Το τείχος αυτό ήταν μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Τραμπ. Στη μεθόριο, που εκτείνεται σε τέσσερις αμερικανικές Πολιτείες, υπάρχουν είδη φράκτες και τείχη μήκους περίπου 960 χιλιομέτρων, αλλά ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος λέει ότι σε κάποιες περιοχές θα πρέπει να αντικατασταθούν ή να επισκευαστούν.

Ο Λευκός Οίκος είχε πει αρχικά ότι τα σχόλια του Τραμπ στο προεδρικό αεροσκάφος ήταν off the record, αλλά αργότερα άλλαξε στάση και τα έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών του Μεξικό, Άντρες Ρόζενταλ, χαρακτήρισε το προτεινόμενο “see-through” τείχος «ό,τι γελοιότερο έχω ακούσει εδώ και πολλά χρόνια. Δεν βγάζει νόημα», είπε.

Η επιμονή του Τραμπ να πληρώσει το Μεξικό για το τείχος προκάλεσε τριγμούς στις σχέσεις των ΗΠΑ με την όμορη χώρα, η κυβέρνηση της οποίας λέει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Μετά την εκλογή του ο Τραμπ είπε ότι θα βρει έναν τρόπο να πληρώσει το Μεξικό τις ΗΠΑ για την ανέγερση του τείχους, την οποία, όμως, θα πρέπει να χρηματοδοτήσει πρώτα το κογκρέσο.

Αλλά ενώ έχουν περάσει έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι στιγμής έχει ζητήσει μόλις 1,6 δισ δολάρια από το κογκρέσο για το τείχος, το κόστος ανέγερσης του οποίου υπολογίζεται σε πάνω από 20 δισ δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κώστας Καραφώτης: «Είχα κλείσει από πέρυσι τη συναυλία στο Ισραήλ»

TV Buzz 07.07.2025
«Δεν έγινε πόλεμος κι εγώ αποφάσισα τώρα που γίνεται πόλεμος εγώ να πάω στο Ισραήλ»

Παντρεύτηκε η Mel B των Spice Girls και μόνο ένα μέλος του συγκροτήματος πήγε στον γάμο

Tabloid 07.07.2025
Στη λίστα των καλεσμένων υπήρχαν αρκετοί διάσημοι φίλοι του ζευγαριού

Cardi B: «Αγνώριστη» στο αεροδρόμιο της Μυκόνου ‑ Έφυγε χωρίς να την αναγνωρίσει κανείς

Tabloid 07.07.2025
Η σταρ της ραπ σκηνής συνδύασε διακοπές και δουλειά

Κωνσταντίνος Αργυρός: Παντρεύεται σήμερα με την Αλεξάνδρα Νίκα

Tabloid 07.07.2025
Δείτε φωτογραφίες από το φαντασμαγορικό μέρος που θα παντρευτούν δίπλα στη θάλασσα

Γιώργος Παπαδάκης: Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά το τέλος του Καλημέρα Ελλάδα

Tabloid 07.07.2025
«Κακά τα ψέματα το να βλέπεις τον ίδιο άνθρωπο κάθε πρωί για 34 χρόνια από ένα σημείο και μετά λες να δω κι εγώ κάτι διαφορετικό»

Πρεμιέρα για την εκπομπή «Καλοκαιρινό Ραντεβού» στο Open με Μαλέσκου και Κωνσταντάρα

TV Buzz 07.07.2025
Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και η Ιωάννα Μαλέσκου το πρωί της Δευτέρας 7 Ιουλίου έκαναν πρεμιέρα με την εκπομπή «Καλοκαιρινό ραντεβού» μέσα από τη συχνότητα του Open

Κατερίνα Καραβάτου: Έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 με το «Καλοκαίρι Παρέα»

TV Buzz 07.07.2025
«Χαίρομαι που ξεκινώ κάτι καινούργιο, το οποίο όμως μού είναι βαθιά γνώριμο», είπε η Κατερίνα Καραβάτου.

H Lizzo γιόρτασε την αλλαγή στη σιλουέτα της μετά το Ozempic με μαγιό α λα Πάμελα Αντερσον

Tabloid 07.07.2025
Αφού φόρεσε το μαγιό η Lizzo πόζαρε δίπλα σε μια πισίνα δείχνοντας με τα χέρια της το κορμί της

Η Καίτη Γαρμπή με μαύρο μπικίνι χαλαρώνει στην πισίνα

Tabloid 07.07.2025
Η Καίτη Γαρμπή απολαμβάνει το καλοκαίρι, ενώ ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη