E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων 2017

Δημοσίευση 10/7/2017 | 00:07

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων 2017
Ημερομηνίες: από 20/7/2017 έως 29/8/2017
ΙΟΥΛ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ΑΥΓ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Οικία Μιχαηλίδου, 700μ μετά το ελικοδρόμιο, Κουφονήσια

Προπώληση:
Στο εστιατόριο “Φοίνικας” και στο κατάστημα «Αέλια»

10 ευρώ | δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών

Για 2η συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων, που φέρει καλλιτεχνικά την υπογραφή δυο διεθνών σολίστ και παιδαγωγών, της πιανίστας Ναταλίας Μιχαηλίδου και του ομποΐστα Βαγγέλη Χριστόπουλου, θα διεξαχθεί στην καρδιά των Κυκλάδων, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Καλεσμένοι του φεστιβάλ, μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα προσφέρουν μοναδικές στιγμές ευφορίας, στους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού που αναζητούν ήρεμες και ποιοτικές διακοπές.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των συναυλιών, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κορνήλιου Μιχαηλίδη.

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, ώρα 20:00

Ευάγγελος Χριστόπουλος – όμποε | Ναταλία Μιχαηλίδου – πιάνο

Έργα D. Cimarosa, J. Brahms, M. Glinka, P. I. Tchaikovsky,
F. Liszt, S. Rachmaninoff

Η διακεκριμένη Ελληνίδα πιανίστα και παιδαγωγός Ναταλία Μιχαηλίδου, γνωστή για τις διακρίσεις και τις εμφανίσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους μαέστρους, σολίστ και συνθέτες, πολλοί από τους οποίους της έχουν αφιερώσει έργα τους. Ως παιδαγωγός του πιάνου, έχει διδάξει στην Ελλάδα και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Από το 2001 είναι καθηγήτρια πιάνου της Εκόλ Νορμάλ του Παρισιού (τάξη Αθηνών), και από το 2016, καθηγήτρια στο μεταπτυχιακό τμήμα πιάνου στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο καταξιωμένος Έλληνας δεξιοτέχνης ομποΐστας και παιδαγωγός Βαγγέλης Χριστόπουλος, διετέλεσε 1ο όμποε στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επί 40 χρόνια, και μέλος του Ελληνικού Κουιντέτου Πνευστών. Έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και διεθνώς. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται πολλές ηχογραφήσεις για το θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ πολλοί Έλληνες δημιουργοί, όπως η Ελένη Καραΐνδρου, έχουν συνθέσει έργα ειδικά γι’ αυτόν.

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017, ώρα 20:00

Jari Valo – βιολί | Ναταλία Μιχαηλίδου – πιάνο

Έργα L. van Beethoven, J. Brahms και παραδοσιακή Φινλανδική μουσική

Ο Φινλανδός βιολονίστας Jari Valo κατέχει την θέση του 1ου κορυφαίου στην Συμφωνική Ορχήστρα της Φινλανδικής Ραδιοφωνίας, και διδάσκει βιολί και μουσική δωματίου στην Ακαδημία Sibelius στο Ελσίνκι. Έχει συμμετάσχει ως σολίστ σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην Ιαπωνία. Έχει ηχογραφήσει έργα για σόλο βιολί Σκανδιναβών συνθετών, καθώς και μεγάλο αριθμό έργων μουσικής δωματίου.

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017, ώρα 20:00

Aare Tammesalu – τσέλο | Αλεξάνδρα Νομίδου – πιάνο

Έργα L.van Beethoven, R. Schumann, F. Chopin, A. Kapp

Ο Εσθονός τσελίστας Aare Tammesalu δρα κυρίως ως σολίστ και μουσικός δωματίου, ερμηνεύοντας κλασική και σύγχρονη μουσική. Είναι επίσης ενεργός μουσικός παραγωγός και παιδαγωγός. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ηχογραφήσεις, και έχει εμφανιστεί με αρκετές Εσθονικές συμφωνικές ορχήστρες και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στον Καναδά, το Ιράν, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, ενώ έχει συμμετάσχει σε πλήθος μουσικών φεστιβάλ, ανά τον κόσμο. Είναι μέλος των Tobias String Quartet, Reval Ensemble και Resonabilis.

Η πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου, ζει και εργάζεται στο Παρίσι ως παιδαγωγός. Ως σολίστ έχει συμπράξει με τις Κρατικές μας Ορχήστρες, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Norwegian Chamber Orchestra και άλλες. Ως μουσικός δωματίου, έχει εμφανιστεί επανειλημμένα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε γνωστές αίθουσες στην Ευρώπη, την Βραζιλία και την Αμερική, κυρίως με το Trio Hellenique, καθώς και με το “Trio Ligeti”, το κουαρτέτο “Vienna Soloists” και το “Athens String Quartet”. Έχει ηχογραφήσει δύο δίσκους με την ΕΜΙ, με έργα Σούμαν, Σούμπερτ, Μπραμς και Ραβέλ, ενώ, από το 2005, δημιούργησε στην Αθήνα τον κύκλο συναυλιών “Γύρω απ’ το πιάνο”, του οποίου είναι καλλιτεχνική διευθύντρια.

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017, ώρα 19:30

Kreeta-Julia Heikkilä – βιολί | Κορνήλιος Μιχαηλίδης – πιάνο

Έργα M. Ravel, J. Brahms, J. Sibelius

Η Φινλανδή βιολονίστα Kreeta-Julia Heikkilä, παράλληλα με την σόλο καριέρα της, έχει διατελέσει κορυφαία σε σημαντικές ορχήστρες, όπως London BBC Symphony Orchestra, Arctic Philharmonic, Norwegian Opera Orchestra, Malmö Opera Orchestra, Stavanger Symphony Orchestra, Trondheim Symphony Orchestra, Danish National Chamber Orchestra, μεταξύ άλλων. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με πολλές Σκανδιναβικές ορχήστρες, ενώ, ως μουσικός δωματίου, έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Από το 2017 είναι ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Helsinki Chamber Music Festival.

Ο Κορνήλιος Μιχαηλίδης έχει σπουδάσει πιάνο στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τις Η.Π.Α. Υπότροφος του Ωνασσείου Ιδρύματος και νικητής του 1ου διεθνούς διαγωνισμού πιάνου της Mayenne στην Γαλλία (2008), έχει δώσει συναυλίες ως πιανίστας και ως μαέστρος σε πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής της Ακαδημίας Sibelius στο Ελσίνκι, στην διεύθυνση ορχήστρας. Την σαιζόν 2016/17, είχε την θέση βοηθού διευθυντού ορχήστρας στην Συμφωνική Ορχήστρα της Φινλανδικής Ραδιοφωνίας, δίπλα στον Hannu Lintu.

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017, ώρα 19:30

Σταύρος Λάντσιας – jazz piano, κρουστά, μελόντικα & μεταλλόφωνο
Πέτρος Κλαμπάνης – κοντραμπάσο, φωνή, footbells & loops

Μουσική Jazz: Διασκευές Ελληνικών και κλασσικών θεμάτων

Ο πιανίστας και ενορχηστρωτής Σταύρος Λάντσιας έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους Έλληνες καλλιτέχνες. Συνθέσεις του παρουσιάζει με τους Human Touch, το group που έχει δημιουργήσει με τους διακεκριμένους μουσικούς Γιώτη Κιουρτσόγλου και David Lynch. Εκτός από πιάνο παίζει ντραμς, ακουστική κιθάρα και κρουστά.

Ο κοντραμπασίστας Πέτρος Κλαμπάνης έχει επηρεαστεί από την μεσογειακή και την βαλκανική μουσική. Μετά τις σπουδές του σε Αθήνα και Άμστερνταμ, συνέχισε την πορεία του στη Νέα Υόρκη, όπου ζει και δραστηριοποιείται τα τελευταία επτά χρόνια. Όλες οι παραπάνω επιρροές συνδυάζονται με αναπάντεχους τρόπους στη μουσική του.

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων

Ένα “οικιακό” Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής, εμπνευσμένο από το πάθος της πιανίστας Ναταλίας Μιχαηλίδου, του ομποΐστα Βαγγέλη Χριστόπουλου και του υιού τους, Κορνήλιου Μιχαηλίδη.

Οι συναυλίες, έχοντας αρχίσει εδώ και χρόνια, αποκτούν πλέον επίσημο χαρακτήρα και θεσμοθετούνται στο πλαίσιο του νεοϊδρυθέντος Φεστιβάλ από το καλοκαίρι του 2016.

Το Κουφονήσι, ένας μικρός επίγειος παράδεισος στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου, βρίσκεται νοτιοανατολικά της Νάξου και δυτικά της Αμοργού, στην καρδιά της ευρύτερης περιοχής των Μικρών Κυκλάδων, που αποτελούν κοιτίδα του πολιτισμού από αρχαιοτάτων χρόνων στην Ελλάδα.

Η οικογένεια Μιχαηλίδη, αναγνωρισμένοι μουσικοί διεθνούς κύρους, επιμελούνται του προγράμματος του Φεστιβάλ, συντροφιά με αγαπημένους τους φίλους και συνεργάτες, μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος είναι να παρέχουν μια εναλλακτική γεύση πολιτισμού στους κατοίκους του νησιού αλλά και στους επισκέπτες που αναζητούν ήρεμες και ποιοτικές διακοπές.

Οργάνωση & επικοινωνιακή προβολή: Arte Atene & specs ‘n’ arts

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

11ο Edessa Short Film Festival: Η μαγεία του κινηματογράφου επιστρέφει στην πόλη των νερών

Φεστιβάλ 18.06.2026
4 & 5 Ιουλίου 2026 - Cine Καταρράκτες, Περιοχή Μύλοι, Έδεσσα - Είσοδος Ελεύθερη

Οι Σκιαδαρέσες στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, χιούμορ και αυθεντική ενέργεια

Μουσική 18.06.2026
Το αγαπημένο μουσικό σχήμα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία την Πέμπτη 25 Ιουνίου

Ο 12ος Πίθηκος στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών – Παρουσιάζει ζωντανά το «Ζούγκλα»

Μουσική 18.06.2026
Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής hip hop σκηνής ανεβαίνει στη σκηνή της Σταυρούπολης την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026.

ΜΠΛΙΠ ΦΕΣΤ 26: Ποιοι εμφανίζονται στο μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Εύβοιας;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Τρεις ημέρες non-stop μουσικής με δύο stages και πάνω από 50 καλλιτέχνες στο Platanenhof της Κύμης, από 3 έως 5 Ιουλίου 2026.

Avli Music Festival 2026: Ποιοι εμφανίζονται σε Ανδρο, Τήνο και Σύρο τον Ιούλιο;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Έξι βραδιές με ζωντανή μουσική στις Κυκλάδες από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου 2026, με εισιτήρια διαθέσιμα στο ticketmaster.gr.

Akylas – Press Start Tour στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 17.06.2026
Ο καλλιτέχνης που έγινε viral με το «Ferto» φέρνει το πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό party στη Θεσσαλονίκη

Πάνος Μουζουράκης στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ‑ Τι να περιμένουμε τον Ιούνιο;

Μουσική 17.06.2026
Ο Πάνος Μουζουράκης εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026, στις 21:05, παρουσιάζοντας live και το νέο του single «Τι Ωραίο».

14ο Thessaloniki Pride 2026: Ποιοι εμφανίζονται στη σκηνή και πότε γίνεται η πορεία

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και κορυφώνεται το Σάββατο 20 Ιουνίου με την πορεία υπερηφάνειας και μεγάλη συναυλία στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι Tripolism στο Bolivar Beach Club με τους Mayans

E-Daily 3.Left 15.06.2026
BOLIVAR BEACH BAR18/06

Οι Einstürzende Neubauten έρχονται στη Μονή Λαζαριστών

E-Daily 3.Left 15.06.2026
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/06