E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ερντογάν: Η Γερμανία αυτοκτονεί που δεν με αφήνει να μιλήσω..

«Με τον Σρέντερ ήταν καλύτερα...»

Δημοσίευση 5/7/2017 | 17:30

Ερντογάν: Η Γερμανία αυτοκτονεί που δεν με αφήνει να μιλήσω..

Φτιάχνοντας βαλίτσες για την G20 στη Γερμανία, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμμένει στους υψηλούς τόνους εναντίον του Βερολίνου: «Η Γερμανία αυτοκτονεί που δεν με αφήνει να μιλήσω» σε τουρκικό κοινό, λέει, επαναλαμβάνοντας επίσης την κατηγορία πως το Βερολίνο «υποθάλπει τρομοκράτες» επειδή δεν καταδίδει όσους έχουν βάλει στο στόχαστρο οι τουρκικές υπηρεσίες.

Και μπορεί μεν να λέει ότι δεν έχει πρόβλημα με την Μέρκελ, αλλά ελπίζει ότι οι διμερείς σχέσεις θα επιστρέψουν «όπως ήταν επί Σρέντερ»...

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί, στο πλαίσιο των εργασιών της G20, και με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Με συνέντευξή του στη γερμανική Zeit, στοιχεία της οποίας προδημοσιεύτηκαν την Τετάρτη, κατηγορεί ωστότο το Βερολίνο ότι «αυτοκτονεί» επειδή εμποδίζει ομιλίες του σε Τούρκους της Γερμανίας.

«Η Γερμανία πρέπει να διορθώσει αυτό το λάθος» λέει χαρακτηριστικά.

Επαναφέρει επίσης και τις υπόλοιπες κατηγορίες του σε βάρος του Βεορλίνου, δηλώνοντας ότι «δεν κατανοεί» γιατί η Γερμανία δεν εκδίδει φερόμενους υποστηρικτές του Γκιουλέν. «Γιατί δεν μας του δίνει η κυρία Μέρκελ;» ρωτά, και συμπληρώνει πως «για όσο δεν το κάνει αυτό η γερμανική κυβέρνηση, θα την θεωρούμε χώρα που προστατεύει τρομοκράτες».

Όσον αφορά δε την υπόθεση του γερμανο-τούρκου δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος παραμένει κρατούμενος στην Τουρκία, ο Ερντογάν αναφέρει πως «μου ήταν πολύ, πολύ περίεργο που η κυρία Μέρκελ έβαλε εξ αρχής στην ατζέντα το ζήτημα της διάσωσης ενός υπόπτου για τρομοκρατία».

Ερωτηθείς αν ο Ερντογάν θεωρεί ότι ένας δημοσιογράφος που παίρνει συνέντευξη από ύποπτο για τρομοκρατία είναι και ο ίδιος τρομοκράτης, ο τούρκος πρόεδρος απάντησε ότι «με αυτό τον τρόπο παρέχεται συνδρομή σε τρομοκρατική προπαγάνδα, ως τέτοιο αξιολογείται από όλες τις εισαγγελίες του κόσμου».

Ο Ερντογάν σημείωσε ωστόσο την ανάγκη συνεργασίας, λέγοντας πως Τουρκία και Γερμανία «χρειάζονται ο ένας τον άλλον, και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε».

Σχετικά με την καγκελάριο Μέρκελ, υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα μαζί της. Παράλληλα ωστόσο διαπίστωσε πως οι σχέσεις ήταν «πραγματικά πολύ διαφορετικές» επί καγκελαρίας Γκέρχαρντ Σρέντερ. «Ελπίζω ότι θα μπορούμε να επιστρέψουμε σε αυτό» είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος στο θρίλερ: Ελεύθερη η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Σέλι Κίτλεσον στο Ιράκ

Κόσμος Χτες
Η Κίτλεσον είναι Αμερικανίδα δημοσιογράφος με έδρα της Ρώμη

Τhe Sun: Φιάσκο με το Dragon που έστειλε η Βρετανία στην Κύπρο ‑Αποσύρεται λόγω τεχνικού προβλήματος

Κόσμος Χτες
Η Βρετανία είχε δεχθεί επικρίσεις για την αργή ανάπτυξή του στη Μεγαλόνησο - Έφτασε στην Κύπρο μετά από τρεις και πλέον εβδομάδες από το χτύπημα στο Ακρωτήρι

Πέθανε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου

Αθλητικά Νέα Χτες
«Έφυγε» σε ηλικία 80 ετών ο Ρουμάνος προπονητής

Εφιαλτική προσομοίωση: Τι θα συμβεί στα πρώτα 30 λεπτά αν οι ΗΠΑ κηρύξουν πυρηνικό πόλεμο

Κόσμος Χτες
Μία μελέτη του 2019, εκτίμησε ότι 34,1 εκατομμύρια άνθρωποι θα πέθαιναν και 57,4 εκατομμύρια θα τραυματίζονταν τις πρώτες ώρες ενός πυρηνικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας

Το FBI προειδοποιεί: Μην εγκαταστήσετε αυτές τις εφαρμογές στα κινητά σας

Tech + Science Χτες
Η Κίνα πρώτη στη λίστα των επικίνδυνων εφαρμογών

Βόλος: Πατέρας και γιος ξυλοκόπησαν 54χρονο για ζημιά σε υδρορροή ύψους 150 ευρώ

Ελλάδα Χτες
O 50χρονος πατέρας και ο 21χρονος γιος συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Ιράν: Το καθεστώς σχηματίζει «ανθρώπινες αλυσίδες» σε γέφυρες ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Πολίτες κάθε ηλικίας, κρατώντας σημαίες και απλώνοντας ένα τεράστιο εθνικό σύμβολο κατά μήκος του οδοστρώματος, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την προστασία των κρίσιμων υποδομών της χώρας

Fuel Pass 2026: Ποιοι θα πληρωθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα και ποιοι όχι

Οικονομία Χτες
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ΑΦΜ – Οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Ασχημα νέα για Λουτσέσκου: Πολλαπλά εγκεφαλικά και πνευμονική θρομβοεμβολή

Αθλητικά Νέα Χτες
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση υγείας του Μιρτσέα Λουτσέσκου που έρχονται από τη Ρουμανία – Τα δυσάρεστα που «έδειξε» η αξονική στην οποία υποβλήθηκε.

Tι αλλάζει στα ταξίδια από και προς την Ευρώπη από τις 10 Απριλίου

Κόσμος Χτες
Το νέο Σύστημα Εισόδου/Εξόδου (EES) θα τεθεί πλήρως σε λειτουργία από τις 10 Απριλίου 2026

Artemis II: Η πρώτη φωτογραφία της Γης από την αθέατη πλευρά του φεγγαριού

Tech + Science Χτες
Το πλήρωμα του Artemis II έγραψε ιστορία φτάνοντας μακρύτερα από κάθε άλλον άνθρωπο