E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκικά ΜΜΕ: Το ελληνικό Λιμενικό άνοιξε πυρ κατά τουρκικού πλοίου

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Δημοσίευση 3/7/2017 | 18:47

Τουρκικά ΜΜΕ: Το ελληνικό Λιμενικό άνοιξε πυρ κατά τουρκικού πλοίου

Ένα απίστευτο θρίλερ εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο κοντά στο νησί της Ρόδου, όπου το Ελληνικό Λιμενικό επιχείρησε να κάνει νηοψία σε φορτηγό πλοίο με τουρκική σημαία, στο οποίο υπήρχε η πληροφορία πως ενδέχεται να μεταφέρει ναρκωτικά. Ωστόσο, τα τουρκικά μέσα, αλλά και το ρωσικό RT αναφέρουν πως το ελληνικό λιμενικό άνοιξε πυρ εναντίον του πλοίου, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνει η ελληνική πλευρά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο πλοίο τουρκικών συμφερόντων κλήθηκε από το Ελληνικό Λιμενικό προς έλεγχο, αλλά ο Τούρκος καπετάνιος προτίμησε να "διαφύγει" στα τουρκικά χωρικά ύδατα, προκειμένου να αποφύγει την νηοψία.
Ωστόσο, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, προσπαθούν να παρουσιάσουν το συγκεκριμένο συμβάν ως θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Μάλιστα, επικαλούνται δηλώσεις του καπετάνιου του πλοίου, Haluk Sami Kalkavan, ο οποίος μιλώντας στο CNN Türk ανέφερε πως τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής άνοιξαν πυρ εναντίον του πλοίου, το οποίο βρισκόταν κοντά στη Ρόδο. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Deniz, το φορτηγό κατευθυνόταν στον κόλπο του İzmit από το νότιο λιμάνι του İskenderun.

Όπως ανέφερε ο Τούρκος καπετάνιος, το Ελληνικό Λιμενικό του ζήτησε να προσεγγίσει το λιμάνι της Ρόδου, αλλά εκείνος αρνήθηκε να υπακούσει στο αίτημα και ενημέρωσε την τουρκική πλευρά για την κατάσταση.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού σώματος εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό εμπλοκής ελληνικου σκάφους με φορτηγό πλοίο με τουρκική σημαία.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα “από το πλήρωμα του σκάφους ζητήθηκε από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών ν. Ρόδου προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος. Ο Πλοίαρχος του “ACT”, δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές χωρίς ωστόσο και πάλι να σταματήσει την πορεία του. Αντιθέτως, το “ACT” συνέχισε τον πλου του εισερχόμενο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ το σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής”.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Αναφορικά με σημερινό περιστατικό εμπλοκής σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με Φ/Γ πλοίο σημαίας Τουρκίας, από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, ότι Φ/Γ πλοίο με όνομα “ACT” σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Ρόδου μετέφερε ναρκωτικές ουσίες. Άμεσα κινητοποιήθηκε η εν λόγω Λιμενική Αρχή, σκάφος της οποίας, εντόπισε το πλοίο “ACT” σημαίας Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Ρόδου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Από το πλήρωμα του σκάφους ζητήθηκε από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών ν. Ρόδου προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος. Ο Πλοίαρχος του “ACT”, δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές χωρίς ωστόσο και πάλι να σταματήσει την πορεία του. Αντιθέτως, το “ACT” συνέχισε τον πλου του εισερχόμενο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ το σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής.

Παράλληλα, για το ζήτημα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός στην Ηλιούπολη: Έπεσαν από τον 6ο όροφο δύο 17χρονες ‑ Νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Τα δύο νεαρά κορίτσια βρέθηκαν στο κενό κάτω από άγνωστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες

Δίκη για θάνατο 3χρονου Αγγελου: «Το μυαλό της κόρης μου είναι 10χρονου» είπε η μητέρα της 27χρονης

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας της 27χρονης, σχετικά με όσα γνωρίζει για την υπόθεση και τη σχέση της κόρης της με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, σε ένα κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο μέσα στην αίθουσα

Γεωργιάδης για την ψεύτικη φωτογραφία με το «φιλί»: «Η Ευγενία κατάλαβε αμέσως ότι ήταν ψέμα»

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
«Δεν σας κρύβω ότι με εντυπωσίασε το πόσο εύκολα ο κόσμος πίστεψε ότι θα πήγαινα σε μια ταβέρνα και θα χαριεντιζόμουν με μια γυναίκα. Σκέφτομαι πώς μπορείς να πιστέψεις κάτι τέτοιο;»

Θεσσαλονίκη: Φορτηγό έπεσε πάνω σε περίπτερο στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Τη στιγμή του ατυχήματος, το οποίο προκλήθηκε από την κακή εκτίμηση του οδηγού του έχασε τον έλεγχο κι έπεσε στο περίπτερο, μια κοπέλα ψώνιζε, όμως πρόλαβε κι απομακρύνθηκε

Γεωργιάδης: Αυτή είναι η φωτογραφία που αλλοίωσαν και άρχισαν να βρίζουν εμένα και την οικογένειά μου

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
«Μην πιστεύετε απολύτως τίποτε εύκολα πλέον από όσα βλέπετε στο διαδίκτυο» αναφέρει ο υπουργός Υγείας

Guardian: Γιατροί αγνόησαν συμπτώματα χανταϊού σε επιβάτιδα του MV Hondius – «Είναι μόνο άγχος»

Κόσμος 12.05.2026
Σε «πολύ κρίσιμη» κατάσταση η Γαλλίδα που είχε εμφανίσει συμπτώματα γρίπης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό Υγείας

Απεργία 13 Μαΐου: Ποιοι κατεβάζουν ρολά ‑ Τι θα γίνει με τα σχολεία ‑ Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Η ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης την προσεχή Τετάρτη

Γιούνκερ: «Υπουργός άλλης χώρας στο Eurogroup πρότεινε να πουληθεί η Ακρόπολη – Της είπα `σκάσε`»

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Η αποστομωτική απάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε Ευρωπαία υπουργό που... μύρισε αίμα και ζήτησε μέχρι και την πώληση της Ακρόπολης

Iσπανία: Παιδιά σε «καραντίνα» επί 4 χρόνια μέσα σε άθλιες συνθήκες από τους γονείς τους

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Τα ανησυχητικά σκίτσα, οι λερωμένες πάνες και η σπαρακτική αντίδραση

Χωροταξικό Τουρισμού: «Κόφτης» για Airbnb, νέοι κανόνες για ξενοδοχεία και νησιά

Ελλάδα 12.05.2026
«Παράθυρο» διορθώσεων έως τα τέλη Ιουνίου