E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 ελληνικές ταινίες του 21ου αιώνα που πρέπει να δείτε

Αν δεν τις έχετε ήδη δει...

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 21/6/2017 | 00:36

5 ελληνικές ταινίες του 21ου αιώνα που πρέπει να δείτε

Η χρυσή εποχή του ελληνικού σινεμά μπορεί να τελείωσε το μακρινό πλέον 1973, αλλά δεν σταμάτησε να παράγει ταινίες, που μπορεί να μην είχαν την αίγλη του παρελθόντος, όμως έχουν μεγάλη αξία. Τουλάχιστον μερικές από αυτές.

Δεν μιλάμε φυσικά για τα κατά καιρούς ελληνικά blockbuster, όπως η «Πολίτική κουζίνα» ή το «Ουζερί Τσιτσάνης», ή την κωμωδία «Νήσος». Υπάρχουν ταινίες, στα 17 αυτά χρόνια του 21ου αιώνα, που σίγουρα αξίζουν μια ευκαιρία και αξίζουν να τις δείτε. Διαλέξαμε πέντε από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε.

Φτηνά τσιγάρα (2001)

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μια ρομαντική κωμωδία μαζί με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Η ιστορία είναι κλασσική, όμως είναι δοσμένη με ένα όμορφο και γλυκό τρόπο, με την περιήγησή της αλλά και το soundtrack να την μετατρέπουν σε μια πλήρη κινηματογραφική εμπειρία.

Ο Χαμένος τα παίρνει όλα (2003)

Η σουρεαλιστική ματιά του Νίκου Νικολαϊδή, που ολοκλήρωσε την τριλογία «τα χρόνια της χολέρας» που είχε ξεκινήσει 24 χρόνια πριν, με την ταινία «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα» και την συνέχισε το 1983 με την «Γλυκιά συμμορία».

Πρόκειται για την διεισδυτική ματιά του σκηνοθέτη στην κοινωνία των τελευταίων δεκαετιών του 20ου αιώνα. Ατμοσφαιρική και νοσταλγική, θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν με τον χαμένο τελικά να είναι αυτός που κερδίζει...

Τσίου (2005)

Μια κωμικοτραγική ιστορία ναρκωτικών στην άδεια Αθήνα του Δεκαπενταύγουστου, που θα σε ταυτίσει με τους ήρωες της αλλά και με το εξαιρετικά έξυπνο σενάριο της. Βραβευμένη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όχι ακριβώς κωμωδία, αλλά σίγουρα μια αυθεντική και ενδιαφέρουσα ταινία.

Ακαδημία Πλάτωνος (2009)

Η δραματική κομεντί του Φίλιππου Τσίτου, ρίχνει μια προσεγμένη ματιά στον ρατσισμό και διεισδύει άμεσα στον εφιάλτη του, μέσα από κοινωνικές καταστάσεις που βγάζουν χιούμορ. Όμορφη σκηνοθεσία και έξυπνο σενάριο, η ταινία σίγουρα θα σε κρατήσει μέχρι το τέλος.

Κοινός Παρονομαστής (2014)

Δεν πρόκειται για ταινία που διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Γυρισμένη σε κλειστό χώρο και πολλές φορές πρόχειρη στη αφήγησή της, έχει σίγουρα κάποια ελαττώματα. Έχει όμως δυο πολύ καλά στοιχεία. Πρώτον, οι τέσσερις άνδρες του cast είναι εξαιρετικοί ηθοποιοί και δεύτερον, ανάμεσα στους τραβηγμένους καμιά φορά διαλόγους, μπορείς να βρεις ορισμένες λέξεις και κουβέντες, που θα σε κάνουν να συγκινηθείς ή να σκεφτείς κάποια πράγματα διεξοδικά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πιο διάσημο ροκ τραγούδι που γράφτηκε μέσα σε 5 λεπτά και το τραγουδάμε όλοι

Μουσική Χτες
Αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς ύμνους της ροκ της δεκαετίας του 1980

Πώς μια αστακομακαρονάδα παραλίγο να καταστρέψει την ταινία «Τιτανικός»

Σινεμά Χτες
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που δεν γνωρίζαμε

5 ηθοποιοί ‑ θρύλοι που ήταν «εφιαλτικοί» στην πραγματική τους ζωή

Σινεμά Προχτές
Η οθόνη δεν λέει πάντα την αλήθεια

Συναυλία ΛΕΞ στο ΟΑΚΑ: Η νέα λύση που εξετάζουν για να ικανοποιηθεί η τεράστια ζήτηση

Μουσική 29.04.2025
Λύση για να ικανοποιηθεί όσο το δυνατό περισσότερος κόσμος αναζητούν οι διοργανωτές της συναυλίας του ΛΕΞ στο ΟΑΚΑ

ΛΕΞ: Ακόμα και στις 6:00, 2.000 άτομα περίμεναν να βγάλουν εισιτήριο για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ!

Μουσική 25.04.2025
Aπό το πρώτο λεπτό «ρίχνει» τα sites κράτησης εισιτήριων

Η πασίγνωστη ηθοποιός που έγραψε το «Μη γυρίσεις» και δεν το έμαθε κανείς

Μουσική 25.04.2025
Το τραγούδι των Κατσιμιχαίων που μιλάει για κακοποίηση κι όχι για έρωτα

Ο ΛΕΞ ανακοίνωσε συναυλία στο ΟΑΚΑ: Χαμός για ένα εισιτήριο, πάνω από 45.000 στην «ουρά»

Μουσική 24.04.2025
Πάει για ιστορικό ρεκόρ με την -όπως όλα δείχνουν- μεγαλύτερη συναυλία της χρονιάς