E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eurostat: Δάνεια το 80% του ελληνικού χρέους

Διαμορφώθηκε στο 179% το 2016

Δημοσίευση 20/6/2017 | 18:44

Eurostat: Δάνεια το 80% του ελληνικού χρέους

Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους αποτελείται από δάνεια, σύμφωνα με στοιχεία για το δημόσιο χρέος των κρατών-μελών το 2016, που δημοσίευσε την Τρίτη η Eurostat.

Ειδικότερα, το συνολικό ποσοστό του ακαθάριστου χρέους της γενικής κυβέρνησης στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 179% το 2016 και συνίστατο κυρίως σε δάνεια (80%), ενώ ακολουθούν οι χρεωστικοί τίτλοι (18,2%).

Τα δάνεια επικράτησαν, επίσης, στην Εσθονία κατά 87%, όπως και στην Κύπρο κατά 67%. Αντίθετα, τα χρεόγραφα αποτελούσαν το κύριο χρηματοδοτικό μέσο στα περισσότερα κράτη-μέλη, κυρίως στη Μάλτα (93% του συνολικού χρέους της γενικής κυβέρνησης), την Τσεχική Δημοκρατία (91%), την Ουγγαρία και το Ηνωμένο Βασίλειο (και οι δύο 88%), τη Σλοβακία και τη Γαλλία (από 85%), την Ιταλία και τη Σλοβενία (από 84%), την Ισπανία και την Αυστρία (από 83%) καθώς και το Βέλγιο (82%).

Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια του δημόσιου χρέους, η Σουηδία κατέγραψε το 2016 το υψηλότερο ποσοστό βραχυπρόθεσμων αρχικών ληξιπρόθεσμων χρεών μεταξύ των κρατών-μελών, έναντι της Ουγγαρίας (19%) και της Πορτογαλίας (17%). Η Ιταλία (13%), η Δανία (11%), οι Κάτω Χώρες και η Γαλλία (10%) κατέγραψαν, επίσης, μετοχές βραχυπρόθεσμης διάρκειας άνω του 10%.

Η Ελλάδα βρέθηκε λίγο παραπάνω από το 5%. Στο αντίθετο άκρο, σχεδόν όλο το χρέος αποτελείται από μακροπρόθεσμες διάρκειες στη Βουλγαρία, την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Λιθουανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Champions League: Τα highlights από τους αγώνες της Πέμπτης για την 1η αγωνιστική της League Phase

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε τα highlights από τους αγώνες που έλαβαν χώρα την Πέμπτη (18/09) για την 3η αγωνιστική της League Phase του Champions League

Φωτιά: Συνελήφθη ιερέας για εμπρησμό από πρόθεση στο Μαρκοπούλο

Ελλάδα Χτες
Ο ιερέας υποστήριξε, πως προσπάθησε να κάψει εκκλησιαστικά έγγραφα

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε ως προπονητή τον Χρήστο Κόντη

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ανακοίνωση των «πράσινων»

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν την Τρίτη

Πολιτική Χτες
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να συναντηθούν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Αλβανία: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Βουλή για την πρώτη Al υπουργό

Κόσμος Χτες
Η ένταση κλιμακώθηκε, καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης χτυπούσαν τα έδρανα

Κάρπαθος: Ηλεκτροπληξία υπέστη ανήλικος σε επιβατικό πλοίο ‑ Εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Ηλεκτροπληξία για παιδί που άγγιξε προβολέα πλοίου στην Κάρπαθο.

Συναγερμός για την αρπαγή 5χρονου από την Αθήνα

Ελλάδα Χτες
Το παιδί το άρπαξε η μητέρα του και εξαφανίσθηκαν - Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Η Τουρκία απειλεί την Κύπρο: «Οι εξοπλισμοί από το Ισραήλ ενέχουν επικίνδυνες συνέπειες»

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας δήλωσε ότι «η Αγκυρα παρακολουθεί στενά τις αναφορές για προμήθεια αντιαεροπορικού συστήματος από το Ισραήλ στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση».