E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πυροβολισμοί σε σταθμό κοντά στο Μόναχο

Τέσσερις τραυματίες - Μεταξύ τους και μια γυναίκα αστυνομικός

Δημοσίευση 13/6/2017 | 10:43

Πυροβολισμοί σε σταθμό κοντά στο Μόναχο

Πυροβολισμοί έπεσαν σε σταθμό τρένων στο προάστιο Unterföhring του Μονάχου, μία 26χρονη αστυνομικός έχει τραυματιστεί πολύ βαριά στο κεφάλι, ενώ τρεις ακόμη άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, έχουν τραυματιστεί ελαφρά, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία. Ο δράστης έχει συλληφθεί, ενώ η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη.

Σχετικά με την ταυτότητα του δράστη, οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για έναν 37χρονο Γερμανό από την περιοχή του Μονάχου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Μάρκους ντα Γκλόρια Μάρτινς, ο άνδρας που συνελήφθη έχει λευκό ποινικό μητρώο και δεν είναι γνωστός στις γερμανικές αρχές.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Die Welt, το περιστατικό έγινε γύρω στις 8.30 το πρωί, ώρα Γερμανίας, όταν η αστυνομικός μαζί με έναν συνάδελφο της έκαναν περιπολία στον σιδηροδρομικό σταθμό. Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τον δράστη, με αποτέλεσμα εκείνος να τραυματιστεί ελαφρά, ενώ η αστυνομικός πολύ σοβαρά και να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο. Από τους πυροβολισμούς, τραυματίστηκαν και δύο άτομα που περίμεναν στην αποβάθρα για να επιβιβαστούν.

Όπως μεταδίδει η Suddeutsche Zeitung, ο δράστης προσπάθησε να σπρώξει τους δύο αστυνομικούς προς τις γραμμές του τρένου, την ώρα που πέρναγε ένας συρμός. Αμέσως μετά, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν και την ώρα της σύρραξης, ο δράστης κατάφερε να αρπάξει το όπλο της αστυνομικού και με αυτό να ρίξει αρκετούς πυροβολισμούς εναντίον τους.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου, Μάρκους ντα Γκλόρια Μάρτινς, ο οποίος μίλησε στη γερμανική τηλεόραση, δήλωσε πως «πρόκειται για έναν άνδρα που έδρασε υποκινούμενος από προσωπικούς λόγους. Δεν είχε πολιτικά ούτε θρησκευτικά κίνητρα». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης χρησιμοποίησε το όπλο ενός αστυνομικού και προσπάθησε να σπρώξει έναν άλλο στις ράγες του τραίνου την ώρα που έφτανε ένας συρμός στον σταθμό.

Ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της Βαυαρίας, επικαλούμενος την αστυνομία, μετέδωσε ότι πιθανόν το περιστατικό δεν συνδέεται με τρομοκρατία.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και περισσότεροι από εκατό αστυνομικοί είναι στο συμβάν. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε νωρίτερα στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, ελικόπτερα και μέλη των ειδικών δυνάμεων είναι επιτόπου, ωστόσο υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους.

Το προάστιο Unterföhring βρίσκεται βορειοανατολικά της πόλης του Μονάχου. Υπάρχουν κατοικίες, βιομηχανίες, καθώς εγκαταστάσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως του κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού της Βαυαρίας (Bayerischer Rundfunk) και του τηλεοπτικού σταθμού ZDF.

Στο Instagram "ανέβηκε" φωτογραφία από το συμβάν:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αφροδίτη Νέστορα: Το πρώτο μήνυμα μετά τον θάνατο της μητέρας της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Με το μήνυμά της αυτό, η κ. Νέστορα θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τους πολίτες για τα αμέτρητα μηνύματα αγάπης, συμπαράστασης και ενδιαφέροντος

Διπλώματα οδήγησης: Ξανά στο τραπέζι οι ψηφιακές εξετάσεις που έμειναν 5 χρόνια στα χαρτιά

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αλλη μία απόπειρα να εφαρμόσει τον νόμο που η ίδια ψήφισε το 2021 για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών κάνει η κυβέρνηση

Καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι σήμερα ‑ ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα, με μικρή πτώση θερμοκρασίας και μέγιστες έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.