E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Ιράν κατηγορεί την Σ. Αραβία για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Επικίνδυνη τροπή παίρνουν πλέον οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Δημοσίευση 7/6/2017 | 18:48

Το Ιράν κατηγορεί την Σ. Αραβία για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Επικίνδυνη τροπή παίρνουν πλέον οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση που έγινε το πρωί στην Τεχεράνη, το Ιράν επιρρίπτει ευθύνες στη Σαουδική Αραβία. Όπως είναι προφανές, η νέα αυτή εξέλιξη δίνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στη διπλωματική κρίση που ξέσπασε στη Μέση Ανατολή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, οι Φρουροί της Επανάστασης εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία κατηγορούν το Ριάντ ότι βρίσκεται πίσω από τα χτυπήματα, που είχαν ως στόχους τη Βουλή και το μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Σημειώνεται πάντως ότι νωρίτερα την ευθύνη είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος μέσω του φιλικά προσκείμενου σε αυτό πρακτορείου Amaq. Στη διπλή επίθεση έχασαν τη ζωή τους 12 άτομα, ενώ τραυματίστηκαν δεκάδες άλλα.

«Η τρομοκρατική επίθεση έγινε μόλις μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ και τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας που υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη αποδεικνύει ότι εμπλέκονταν στην επίθεση» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση των Φρουρών ρίχνει λάδι στη φωτιά, μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας και άλλων αραβικών δυνάμεων να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, με την κατηγορία ότι το τελευταίο υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS ή η Αλ Κάιντα.

Πλήθος αναλυτών εκτιμούσαν τις τελευταίες ημέρες ότι ο αποκλεισμός αποτελούσε και ένα σαφές μήνυμα προς το Ιράν, με το οποίο το Κατάρ διατηρεί προνομιακές σχέσεις. Σημειώνεται ακόμη, ότι σύμφωνα με ορισμένους, σηματοδοτεί και μια γενικότερη στροφή της αμερικανικής πολιτικής στο θέμα του Ιράν, καθώς ο νέος πρόεδρος δεν δείχνει πρόθυμος να ακολουθήσει την οδό του προκατόχου του στις σχέσεις με την Τεχεράνη.

Οι Φρουροί της Επανάστασης είναι ο ελίτ βραχίονας του ιρανικού στρατού και ασκούν με μεγάλη πολιτική επιρροή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο θρίλερ με πληροφοριοδότη κατά της Boeing: Πέθανε μετά από μυστηριώδη λοίμωξη

Κόσμος Χτες
Πριν από λίγες εβδομάδες είχε αυτοκτονήσει πρώην υπάλληλος της εταιρείας ο οποίος είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα πρότυπα παραγωγής και ασφαλείας

Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου

Οικονομία Χτες
Η θέση της Ελλάδας

Φωτιά τώρα στη Βοιωτία ‑ Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Ελλάδα Χτες
Μεγάλη φωτιά στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας

Φρiκη στην Κρήτη: Βίντεο «καίει» το νονό που βiαζε το βαφτιστήρι του

Ελλάδα Χτες
O 51χρονος ισχυρίστηκε πως είναι «άρρωστος»

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

Οικονομία Χτες
Η τιμή των πουλερικών αυξήθηκε αφενός λόγω των σημαντικών εισαγωγών από χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και λόγω της μείωσης της παραγωγής

Βούλα: «Βλέπουν» κόντρες μηχανών πίσω από την παράσυρση της 72χρονης από δύο μοτοσικλέτες

Ελλάδα Χτες
Ο σύζυγός της άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και είδε δύο μηχανές να έρχονται από το φανάρι η μία δίπλα από την άλλη με ιλιγγιώδη ταχύτητα