E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ντάισελμπλουμ: Απομένουν εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα

«Τόσο το Eurogroup όσο και το ΔΝΤ εκφράστηκαν θετικά για την πρόοδο της Ελλάδας»

Δημοσίευση 31/5/2017 | 17:57

Ντάισελμπλουμ: Απομένουν εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα

«Τόσο το Eurogroup όσο και το ΔΝΤ εκφράστηκαν θετικά για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των συμφωνημένων», τονίζει ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομίας της Ολλανδίας Γερούν Ντάσελμπλουμ σε ενημερωτική επιστολή του προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο σχετικά με τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup της 22ης Μαΐου.

Ως προς την εφαρμογή των προαπαιτούμενων, ο Ολλανδός υπουργός εξηγεί πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια αποτίμηση της προόδου που έχει επιτευχθεί, η οποία είναι αναγκαία προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να εκταμιευτεί η επόμενη δόση».

Θέτει όμως και θέμα εκκρεμοτήτων στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων. «Η Ελλάδα εργάζεται τις επόμενες εβδομάδες για την ολοκλήρωση των σημείων που απομένουν ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μπορεί να συντάξει μια τελική έκθεση προόδου», διευκρινίζει ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αναφορικά με την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα σημείωσε ότι «έγιναν σχετικές συζητήσεις».

«Υπό αυτό το πρίσμα», συνεχίζει, «το Eurogroup συζήτησε εκ νέου το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους». «Τον Μάιο του 2016 συμφωνήθηκαν πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που μπορούν να ληφθούν μετά την λήξη του προγράμματος και την πλήρη εφαρμογή του εάν αυτό κριθεί αναγκαίο προκειμένου τα ακαθάριστα χρηματοδοτικά βάρη της Ελλάδας να διατηρηθούν σε αποδεκτό επίπεδο», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οπως στη συνέχεια αναφέρει, «αυτά τα πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους αποτελούν για το ΔΝΤ σημαντικό κομμάτι της ανάλυσης που κάνει για την βιωσιμότητα του χρέους. Για τον λόγο αυτό συζητήθηκε περαιτέρω πώς θα μπορούσε να είναι η εφαρμογή των πιθανών μέτρων που συμφωνήθηκαν πέρυσι τον Μάιο. Και τούτο προκειμένου να καταστεί δυνατό για το ΔΝΤ να προχωρήσει σε μια εισήγηση προς το Διοικητικό του Συμβούλιο αναφορικά με τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε μία σε βάθος συζήτηση των μέτρων. Τις επόμενες εβδομάδες η συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί και το αντικείμενο αυτό θα απασχολήσει εκ νέου την ατζέντα του Eurogroup της 15ης Ιουνίου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισχυρή κακοκαιρία την Τετάρτη: 7 περιοχές σε επιφυλακή με καταιγίδες, 10 μποφόρ και πλημμυρικό κίνδυνο

Καιρός 28.03.2026
Δύο σενάρια για την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού - το πιο δύσκολο «χτυπά» Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλία

Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα 28.03.2026
Επτά εξειδικευμένοι σπηλαιοδύτες ολοκλήρωσαν το Σάββατο την επιχείρηση ανάσυρσης, ενώ από νωρίς το πρωί βρέθηκε στην περιοχή η οικογένεια του άτυχου δύτη.

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός Μετρό Σύνταγμα λόγω αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Ελλάδα 28.03.2026
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός των Γραμμών 2 και 3 κλείνει μία ώρα πριν τη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Βρετανία: Αφγανός μετανάστης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια για βιασμό 12χρονης που έπαιζε στις κούνιες

Κόσμος 28.03.2026
Ο 23χρονος Αχμάντ Μουλαχίλ συνέλαβε και βίασε την ανήλικη στο Νιούνιτον, μόλις τέσσερις μήνες μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αιτών άσυλο.

Βρέφος Πύργου: «Το δάγκωναν τα ξαδέρφια του, έπεσε από το καρότσι» – Οι δικαιολογίες της 18χρονης μητέρας

Ελλάδα 28.03.2026
Ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου αποκάλυψε τους ισχυρισμούς της μητέρας, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι «κάτι περίεργο συνέβαινε».

Συναγερμός για iPhone και iPad: Διέρρευσαν προηγμένα εργαλεία hacking – Τι πρέπει να κάνετε τώρα

Tech + Science 28.03.2026
Τα εργαλεία Coruna και DarkSword κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τον κίνδυνο στοχευμένων επιθέσεων ακόμα και από λιγότερο έμπειρους χάκερ.

Κακοκαιρία Deborah: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός για 5 περιοχές

Καιρός 28.03.2026
Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων - νέα κακοκαιρία αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Νοέλια Καστίγιο: Τρεις βιασμοί, παραπληγία και ευθανασία στα 25 – «Θέλω να σταματήσω να υποφέρω»

Κόσμος 28.03.2026
Η 25χρονη Ισπανίδα επέλεξε να φύγει από τη ζωή μόνη της σε κέντρο της Βαρκελώνης, ζητώντας από την οικογένειά της να αποχωρήσει πριν της χορηγηθεί η θανατηφόρα ένεση.

Πάτρα: Η 18χρονη μητέρα του κακοποιημένου βρέφους είναι εκ νέου έγκυος χωρίς να το γνωρίζει

Ελλάδα 28.03.2026
Το 10 μηνών κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο με εγκαύματα, δαγκωματιές και πολλαπλά κατάγματα - η μητέρα κρατείται και αναμένεται ιατροδικαστική έκθεση.

Αχαΐα: Τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν τη νύχτα σε σπίτι – Χτυπούσαν τη μητέρα μπροστά στην 15χρονη κόρη της

Ελλάδα 28.03.2026
Οι ληστές άσκησαν σωματική βία για να αποσπάσουν τον κωδικό χρηματοκιβωτίου, ενώ η ανήλικη παρακαλούσε: «Σας παρακαλώ μη την χτυπάτε».

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εκατέρωθεν πυρά στον 2ο μήνα – Τραυματίες Αμερικανοί στρατιώτες στη Σαουδική Αραβία

Κόσμος 28.03.2026
Νεκρός και τραυματίες από ιρανικό πλήγμα στο Τελ Αβίβ, ενώ ο Ρούμπιο εκτιμά ότι οι στόχοι των ΗΠΑ θα επιτευχθούν μέσα σε δύο εβδομάδες.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τα 5 βήματα για την αίτηση και πόσα ευρώ δικαιούστε

Οικονομία 28.03.2026
Η πλατφόρμα στο gov.gr αναμένεται να ανοίξει μέσα στην εβδομάδα, με στόχο οι πρώτες πληρωμές να γίνουν πριν τα μέσα Απριλίου.