E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προβάδισμα 16% για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Το 61% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τα μέτρα τέταρτο μνημόνιο

Δημοσίευση 29/5/2017 | 21:17

Προβάδισμα 16% για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5%, από 7,5% η ΧΑ και το ΚΚΕ, 5,5% η ΔΗΣΥ, 2,5% η Ένωση Κεντρώων, 2% οι ΑΝΕΛ, 1,5% Το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας, 1% η Ελληνική Λύση και η ΛΑΕ.

Το 4,5% επιλέγει άλλο κόμμα, ενώ 14,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 69% έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο κόμμα προκρίνει το 2% των ερωτώμενων ενώ 16,5% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Έξι στους δέκα πολίτες που έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ (το 61% των ψηφοφόρων) θεωρούν τα μέτρα τέταρτο μνημόνιο.

Το 40% των ερωτώμενων θεωρούν ότι τα προσφάτως ψηφισθέν από την κυβέρνηση πακέτο μέτρων είναι το πιο επώδυνο από τα μέτρα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Το 24% απαντά ότι όλα ήταν το ίδιο βαριά, το 17,5% θεωρούν ότι πιο επώδυνα ήταν τα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου, το 13,5% ότι τα πιο σκληρά μέτρα ήταν της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ 5% δηλώνουν «δεν ξέρω / δεν απαντώ».

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση ψήφισε τέταρτο μνημόνιο ή τα νέα μέτρα μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση το 78% των ερωτώμενων δηλώνουν ότι πρόκειται για νέο μνημόνιο, 12% απαντούν ότι μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, ενώ το 10% δηλώνουν «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Το 61% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τα μέτρα τέταρτο μνημόνιο, 23,5% θεωρούν ότι μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση ενώ 15,5% δηλώνουν «δεν ξέρω / δεν απαντώ».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο θρίλερ με πληροφοριοδότη κατά της Boeing: Πέθανε μετά από μυστηριώδη λοίμωξη

Κόσμος Χτες
Πριν από λίγες εβδομάδες είχε αυτοκτονήσει πρώην υπάλληλος της εταιρείας ο οποίος είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα πρότυπα παραγωγής και ασφαλείας

Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου

Οικονομία Χτες
Η θέση της Ελλάδας

Φωτιά τώρα στη Βοιωτία ‑ Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Ελλάδα Χτες
Μεγάλη φωτιά στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας

Φρiκη στην Κρήτη: Βίντεο «καίει» το νονό που βiαζε το βαφτιστήρι του

Ελλάδα Χτες
O 51χρονος ισχυρίστηκε πως είναι «άρρωστος»

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

Οικονομία Χτες
Η τιμή των πουλερικών αυξήθηκε αφενός λόγω των σημαντικών εισαγωγών από χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και λόγω της μείωσης της παραγωγής

Βούλα: «Βλέπουν» κόντρες μηχανών πίσω από την παράσυρση της 72χρονης από δύο μοτοσικλέτες

Ελλάδα Χτες
Ο σύζυγός της άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και είδε δύο μηχανές να έρχονται από το φανάρι η μία δίπλα από την άλλη με ιλιγγιώδη ταχύτητα