E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

DIGEA: Μπορούμε να φιλοξενήσουμε 12 HD και έως 30‑36 συμβατικά κανάλια

Τι ανέφεραν στελέχη της εταιρίας προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/5/2017 | 21:40

DIGEA: Μπορούμε να φιλοξενήσουμε 12 HD και έως 30‑36 συμβατικά κανάλια

Καταπέλτης ήταν χθες η Digea σχετικά με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που χωράει η πλατφόρμα της. Ακόμη και υπό τις σημερινές συνθήκες η πλατφόρμα χωρά 12 κανάλια υψηλής ευκρίνειας (HD), τα οποία με τεχνολογικές βελτιώσεις μπορεί να ανέλθουν σε 30-36.

Τα στελέχη της εταιρείας Κώστας Κιμπουρόπουλος (πρόεδρος) και Νίκος Μαστοράκης (γενικός διευθυντής) μιλώντας σε ευρεία σύσκεψη την οποία συγκάλεσε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με αντικείμενο την αδειοδότηση, ανέφεραν ότι με την τεχνολογία DVB-T2 που ήδη ενσωματώνει η πλατφόρμα της, η χωρητικότητα βελτιώνεται κατά 50% (και μπορούν να μεταδοθούν σήμερα 24 κανάλια HD ή 16 κανάλια HD και 16 απλής ευκρίνειας SD). Mε τη χρήση της τεχνολογίας (συμπίεσης) HEVC η τυπική χωρητικότητα αυξάνεται επιπλέον κατά 40% έως 50%.

Ως συνέπεια, ακόμη και αν αποδοθούν συχνότητες (Ψηφιακό Μέρισμα ΙΙ) στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, η πλατφόρμα της Digea (με τρεις πολυπλέκτες) μπορεί να «σηκώσει» 30-36 κανάλια HD. Σύμφωνα με τα στελέχη της Digea, ήδη η Γερμανία έχει μετακινηθεί στην τεχνολογία DVB-T2/HEVC, ενώ προς την τεχνολογία DVB-T2 μετακινούνται οι χώρες Αγγλία, Βρετανία, Βέλγιο, Ιταλία κ.ά.

Τη θέση ότι χωράνε 4-6 κανάλια HD υποστήριξαν ο πρόεδρος της ΕΡΤ Δ. Τσακνής και ο διευθυντής Tεχνολογίας της κρατικής τηλεόρασης Νίκος Μιχαλίτσης.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Δημ. Τσαμάκης, κινήθηκε στο ενδιάμεσο και έκανε λόγο για αρχική δυνατότητα διάθεσης 6 τηλεοπτικών αδειών, οι οποίες ανάλογα με την εξέλιξη της τεχνολογίας και τις διαπραγματεύσεις στον διακρατικό οργανισμό SEDDIF, μπορεί να αυξηθούν.

Τη θέση αυτή απορρίπτουν οι εκπρόσωποι της Digea, ο οποίοι θεωρούν ότι δεν μπορεί να διεξαχθούν «κυλιόμενοι» διαγωνισμοί, για το ίδιο δικαίωμα, π.χ. άδειες πανελλαδικής τηλεοπτικής μετάδοσης, ανεξαρτήτως αν αφορούν άδειες γενικού περιεχομένου ή θεματικές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στα 88 της καθηλώνει ακόμα: Η Τζέιν Φόντα σε αναπηρικό καροτσάκι αλλά πιο λαμπερή από ποτέ

Tabloid Χτες
Ο χρόνος φαίνεται πως είναι σύμμαχός της και μεγάλος θαυμαστής της

Σίσσυ Χρηστίδου για Μητσοτάκη: «Και το να είσαι γιος πρωθυπουργού μέχρι να γίνεις, θα έπρεπε να έχει απόσταση»

Tabloid Χτες
Το αιχμηρό σχόλιο για τον πρωθυπουργό και τη δήλωσή του για τη Μαρία Καρυστιανού

Τερζής: Σε λίγες ημέρες το νέο του τραγούδι ‑ Όλες οι λεπτομέρειες

Tabloid Χτες
Η δισκογραφική επιστροφή του Πασχάλη Τερζή

Ξιαρχό: «Κόλαφος» μετά την αφοπλιστική συνέντευξη – «Θα με θυμάστε όταν πολιτικοποιηθώ»

Tabloid Χτες
Αν νομίζετε ότι ξέρετε ποιος είμαι, δεν έχετε ιδέα

Δημήτρης Σταρόβας: «Με εξοργίζει που δε μπορώ να τραγουδήσω μετά το εγκεφαλικό»

Tabloid Χτες
Όσα είπε ο Δημήτρης Σταρόβας για την περιπέτεια της υγείας του

Μαρία Καρυστιανού: «Ένα χρόνο μετά το δυστύχημα, μου παρουσιάστηκε η Μάρθη με φτερά σαν άγγελος»

TV Buzz Χτες
Η τελευταία συνομιλία τους και ο πόνος που μετουσιώθηκε σε δύναμη

Όταν ο Leonardo DiCaprio, η Lindsay Lohan και η Paris Hilton ήταν μάρτυρες ενός Hollywood δράματος

Celebrity Stories Χτες
Βίντεο, κραυγές και celebrity θεατές σε ένα από τα πιο τρελά επεισόδια της δεκαετίας 2000