E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο «σφυρί» σπίτια άνω των 300.000 ευρώ

Θα πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί κατοικιών αύριο

Δημοσίευση 23/5/2017 | 14:36

Στο «σφυρί» σπίτια άνω των 300.000 ευρώ

Τη διεξαγωγή πλειστηριασμών με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τους ΟΤΑ ανακοίνωσε για αύριο η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος. Οι πλειστηριασμοί αυτοί θα αφορούν κατοικίες που το ύψος της επισπευδόμενης απαίτησης (δηλαδή το ποσό εγγραφής κατάσχεσης) είναι ίσο με ή μεγαλύτερο από 300.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα μέσα στον μήνα το ποσό για να πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί ήταν στις 400.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται: «H Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε, συνεχίζοντας πάντοτε την αποχή από τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, να επιτρέψει, εκτός των άλλων και τη διεξαγωγή πλειστηριασμών με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τους ΟΤΑ, κατοικιών για τις οποίες το ύψος της επισπευδόμενης απαίτησης (δηλαδή το ποσό εγγραφής κατάσχεσης) είναι ίσο με ή μεγαλύτερο από 300.000€.

Όλοι οι διενεργούμενοι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται κατόπιν αδείας που θα χορηγείται από τους Συλλόγους ή τη Συντο¬νιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβάλλεται κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα.

Έτσι, για αύριο Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο κατοικία του οφειλέτη (φυσικού προσώπου) με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ, και για ποσό επισπευδόμενης απαίτησης, δηλαδή ποσό εγγραφής κατάσχεσης ίσο με ή πάνω από 300.000€.

Θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς ανεξαρτήτως του ύψους της επισπευδόμενης απαίτησης, μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων, τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων.

Αυτονόητο είναι ότι για ποσό επισπευδόμενης απαίτησης (εγγραφής κατάσχεσης) κάτω από 300.000€, δεν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατοικιών οφειλετών (φυσικών προσώπων) με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ.

Επιπρόσθετα, διαπιστώνουμε ότι, η συνταγματικώς καθορισμένη διαδικασία εκτέλεσης των νομίμως εκδοθεισών δικαστικών αποφάσεων επαφίεται στην υπομονή, την αντοχή και το κουράγιο εκάστου συναδέλφου συμβολαιογράφου.

Διεκπεραιώνεται δε, μέσα από την ανοχή έως αδιαφορία όλων των εμπλεκομένων και των επιφορτισμένων με την τήρηση της τάξης και της εφαρμογής των νόμων οργάνων, καθώς κάθε Τετάρτη γινόμαστε θεατές σκηνών και το χειρότερο δέκτες προσωπικών επιθέσεων που μόνο σε ευνομούμενη Πολιτεία δεν ταιριάζουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Champions League: Τα highlights από τους αγώνες της Πέμπτης για την 1η αγωνιστική της League Phase

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε τα highlights από τους αγώνες που έλαβαν χώρα την Πέμπτη (18/09) για την 3η αγωνιστική της League Phase του Champions League

Φωτιά: Συνελήφθη ιερέας για εμπρησμό από πρόθεση στο Μαρκοπούλο

Ελλάδα Χτες
Ο ιερέας υποστήριξε, πως προσπάθησε να κάψει εκκλησιαστικά έγγραφα

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε ως προπονητή τον Χρήστο Κόντη

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ανακοίνωση των «πράσινων»

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν την Τρίτη

Πολιτική Χτες
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να συναντηθούν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Αλβανία: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Βουλή για την πρώτη Al υπουργό

Κόσμος Χτες
Η ένταση κλιμακώθηκε, καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης χτυπούσαν τα έδρανα

Κάρπαθος: Ηλεκτροπληξία υπέστη ανήλικος σε επιβατικό πλοίο ‑ Εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Ηλεκτροπληξία για παιδί που άγγιξε προβολέα πλοίου στην Κάρπαθο.

Συναγερμός για την αρπαγή 5χρονου από την Αθήνα

Ελλάδα Χτες
Το παιδί το άρπαξε η μητέρα του και εξαφανίσθηκαν - Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Η Τουρκία απειλεί την Κύπρο: «Οι εξοπλισμοί από το Ισραήλ ενέχουν επικίνδυνες συνέπειες»

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας δήλωσε ότι «η Αγκυρα παρακολουθεί στενά τις αναφορές για προμήθεια αντιαεροπορικού συστήματος από το Ισραήλ στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση».