E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η δυνατή φωτογραφία μιας γυναίκας με κατάθλιψη

Το συγκινητικό post στο Facebook

Δημοσίευση 11/5/2017 | 11:00

Η δυνατή φωτογραφία μιας γυναίκας με κατάθλιψη

Η Katelyn Marie Todd, έχει κατάθλιψη και θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα μέσα από ένα Facebook post το οποίο έχει πλέον περισσότερες από 220.000 κοινοποιήσεις, σύμφωνα με τη Metro.

Έτσι ανέβασε μία φωτογραφία της στην οποία βουρτσίζει τα μαλλιά της για πρώτη φορά μετά από τέσσερις εβδομάδες, για να εξηγήσει ότι «η κατάθλιψη δεν είναι όμορφη».

«Βούρτσισα τα μαλλιά μου σήμερα», έγραψε στο Facebook. «Ήταν μπερδεμένα και κολλημένα μαζί. Έσπαγαν σε κάθε βούρτσισμα. Έκλαιγα ενώ λουζόμουν γιατί είχα ξεχάσει πώς ήταν το συναίσθημα να περνάω τα δάχτυλά μου ανάμεσά τους. Βούρτσισα και τα δόντια μου για πρώτη φορά μετά από μία εβδομάδα. Τα ούλα μου αιμορραγούσαν. Το νερό έτρεχε κατακόκκινο από το αίμα. Έκλαιγα και για αυτό. Όταν βγήκα από το ντους, δεν μπορούσα να σταματήσω να μυρίζω τα μαλλιά και τα χέρια μου. Απέφευγα να αγκαλιάσω τους ανθρώπους, γιατί δεν μύριζα όμορφα. Μύριζα λες και βρισκόμουν στο κρεβάτι για μια εβδομάδα. Δεν έχω καθαρά ρούχα, γιατί είμαι πολύ κουρασμένη και λυπημένη για να τα πλύνω».

Και συνεχίζει στο ίδιο post:

«Η κατάθλιψη δεν είναι όμορφη. Η κατάθλιψη είναι κακή υγιεινή, βρώμικα πιάτα και ένα οκνηρό σώμα από τον πολύ ύπνο. Κατάθλιψη είναι να έχεις μόνο τρεις φίλους που βρίσκονται τριγύρω γιατί έχουν την υπομονή και την αγάπη ενός αγίου. Κατάθλιψη είναι να κλαις μέχρι να μην υπάρχουν άλλα δάκρυα, μέχρι να νιώθεις ότι θέλεις να κάνεις εμετό μέχρι την επόμενη αναπνοή. Κατάθλιψη είναι να κοιτάζεις το ταβάνι μέχρι να καούν τα μάτια επειδή ξεχνάς να τα ανοιγοκλείσεις.

Η κατάθλιψη κάνει την οικογένειά σου να κλαίει επειδή νομίζει ότι δεν την αγαπάς πια όταν είσαι απόμακρος και αποστασιοποιημένος. Η κατάθλιψη είναι σωματική και συναισθηματική, είναι αυτό το κενό που αισθάνεσαι».

Η Katelyn συνεχίζοντας παροτρύνει τους ανθρώπους να είναι ευγενικοί με τους φίλους και τις οικογένειές τους που αγωνίζονται να βρουν την ενέργεια για να φροντίσουν τους εαυτούς τους - και να τους παίρνουν σοβαρά αν και όταν μιλούν για τον αγώνα που κάνουν.

«Προσπαθούμε», έγραψε. «Ορκίζομαι ότι προσπαθούμε. Βλέπετε; Βούρτσισα τα μαλλιά μου σήμερα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

40,5%: Το ποσοστό που αλλάζει την εικόνα για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Η πρώτη συστηματική χαρτογράφηση του φαινομένου από τη Humanity Greece και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

H μέρα που οι Ισλανδές βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τη θέση τους

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Οι Ισλανδές γυναίκες έδειξαν πως όταν ενωθούν για έναν κοινό σκοπό, μπορούν να αλλάξουν την πορεία της κοινωνίας τους.

Eίχε εξαφανιστεί για 26 χρόνια, κι όμως βρισκόταν 200 μέτρα από το σπίτι του

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Η συγκλονιστική ιστορία ενός άντρα που βρέθηκε στο κελάρι του γείτονα

Η χώρα που δεν έχει φυλακές

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Που εντοπίζονται οι λιγότεροι φυλακισμένοι

Ειδικός του FBΙ σου αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά των διαπραγματεύσεων

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Είναι 2 τεχνικές που γενικώς, αποτελούν καλό χαρτί στη συνομιλία

Το ανατριχιαστικό μυστικό των παιδιών των Ίνκας που έμειναν παγωμένα για 500 χρόνια

E-Daily 1.Hero 28.06.2026
Οι μούμιες που μοιάζουν να κοιμούνται: Το εύρημα που συγκλόνισε τους επιστήμονες

Κάθε μέρα σχεδόν δύο παιδιά ‑ 881 άνθρωποι σε έναν χρόνο: Το trafficking στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Το έγκλημα που κρύβεται σε κοινή θέα

Η παραλία που για να μπεις θα πρέπει να ξέρεις καλά... γερμανικά

E-Daily 3.Left 28.06.2026
«Μιλάτε γερμανικά»; Αν όχι, δεν έχει βουτιά