E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κυριακές στην Τεχνόπολη

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Δημοσίευση 9/5/2017 | 13:56

Κυριακές στην Τεχνόπολη
ΑΘΗΝΑ - Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Tηλέφωνο: 2103475518, 2103461589, Fax 2103413228
http://www.technopolis-athens.com/
http://on.fb.me/1MtNZZ6
Ημερομηνία: 14/05/2017
ΜΑΙ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031


Είσοδος ελεύθερη
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις:
2130109300 (Δευτέρα – Παρασκευή, 11:00-16:00)

Την Κυριακή 14 Μαΐου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μία μικρή αλλά δυνατή γεύση του Summer Camp, του πιο δροσερού και πλούσιου εκπαιδευτικού προγράμματος του καλοκαιριού που έρχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για να συναρπάσει και να χαρίσει μία μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους.

Το πρόγραμμα της ημέρας θα φέρει τα παιδιά σε επαφή με τα εικαστικά, το θέατρο σκιών, το θέατρο τσίρκου και την τέχνη των ζογκλέρ, και θα παντρέψει τις τέχνες με τις επιστήμες με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου θα κάνει την εκπαιδευτική διαδικασία παιχνίδι και όλα τα παραπάνω θα συμβούν  σε συνεργασία με διακεκριμένους καλλιτέχνες και animators, αλλά και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Η δημιουργική απασχόληση θα έχει και φέτος την τιμητική της και η παρουσία των παιδαγωγών του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, του εργαστηρίου παραστατικών τεχνών Artfygio-Τεχνών το Καταφύγιο και όλων των συνεργατών την Κυριακή 14 Μαΐου στην Τεχνόπολη θα μας δώσει ακόμα πιο πλούσια γεύση όσων πρόκειται να συμβούν, από τις 19 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2017, στο Summer Camp.

Αναλυτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων

«Παίζουμε με τα χρώματα!” υπαίθριο εικαστικό εργαστήριο
από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Ώρα έναρξης: 11.00
Σημείο συνάντησης: Καμινάδα Β’

Φαντάζεσαι τι μπορείς να κάνεις με μία μπάλα και πολλά χρώματα;
Στην αυλή του παλιού εργοστασίου οι μικροί μας φίλοι παίζουν παιχνίδια με μπάλες και  ανακατεύουν τα χρώματα δημιουργώντας ένα τεράστιο έργο αφηρημένης τέχνης. Το αποτέλεσμα είναι μαγικό!
Tip: Φοράμε πολύ πρόχειρα ρούχα και προμηθευόμαστε τις ποδιές των καλλιτεχνών από τους ανθρώπους του μουσείου!
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 10 ετών και διαρκεί περίπου 60’.

«Το εργοστάσιο της Ζωής» από τον εκπαιδευτικό οργανισμό CHALLEDU
Ώρα έναρξης: 11.00
Αίθουσα: Αεριοφυλάκιο 2 – Innovathens (ισόγειο)

Ξέρεις τι είναι το DNA;
Έχεις ακούσει για τις «γενετικές τροποποιήσεις»;

Τα παιδιά ανακαλύπτουν μέσα από παιχνίδια τις βασικές διαδικασίες της γενετικής πληροφορίας, όπως και τα λάθη που μπορεί να συμβούν στις διαδικασίες αυτές. Παράλληλα, συμμετέχουν σε πειράματα DNA και κατασκευάζουν έναν έλικα του DNA.

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών και διαρκεί περίπου 60’.

«Ακροβατούμε!» από τους Circus Dayz
Ώρα έναρξης: 12.00
Αίθουσα: Δεξαμενές Καθαρισμού

Σας περιμένουμε για ένα εισαγωγικό ταξίδι στην τέχνη των ζογκλέρ, στην τέχνη της επιδέξιας χρήσης των αντικειμένων και της ισορροπίας!
Πρόκειται για ένα μαγικό ταξίδι για όποιον θέλει να ανακαλύψει τις ανεξερεύνητες δυνατότητες που έχει κρυμμένες μέσα του, να βελτιώσει τα αντανακλαστικά του και να εξερευνήσει το σώμα του μέσω του αποκαλυπτικού συναρπαστικού κόσμου του τσίρκο που μας προκαλεί να ξεπεράσουμε τα όρια μας!
Με όχημα τις βασικές τεχνικές του Τσίρκο όπως: Ζογκλερικά (μπάλες, κορίνες, κρίκοι, στεφάνια), κινέζικη σβούρα-Diabolo, ξυλοπόδαρο και μονοποδήλατο, οι συμμετέχοντες, παιδιά από 6 έως 12 ετών εξερευνούν τον θαυμαστό κόσμο των ζογκλέρ και του θεάτρου τσίρκου!
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών και διαρκεί περίπου 60’.

 «Βάλε χρώμα στο εργοστάσιο, ένα πολύχρωμο κυνήγι θησαυρού για οικογένειες!» από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Ώρα έναρξης: 12.00
Σημείο συνάντησης: Κεντρική Καμινάδα

Τι χρώμα είχαν οι καμινάδες του εργοστασίου;
Βρήκες τα χρώματα των δεξαμενών καθαρισμού;
Μάζεψε όλα τα στοιχεία και ζωγράφισε το δικό σου πολύχρωμο εργοστάσιο!
Γονείς και παιδιά συμμετέχουν σε ένα πολύχρωμο παιχνίδι μυστηρίου. Οι συμμετέχοντες μπαίνουν στα κτίρια του παλιού εργοστασίου και ανακαλύπτουν -μέσα από «κρυμμένα» μηνύματα την λειτουργία τους στη παραγωγή του φωταερίου αλλά και τι χρώμα είχαν! Σαν πραγματικοί ντέντεκτιβ ακολουθούν το χάρτη τους, κρατούν σημειώσεις και λύνουν «πολύχρωμα» μυστήρια!

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες παιδιά από 5 έως 12 ετών και διαρκεί περίπου 60’.

«Ο Καραγκιόζης σε καλοκαιρινούς μπελάδες» παράσταση από τον Θίασο Θεάτρου Σκιών Τάσου Γεωργίου
Αίθουσα: Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο
Ώρα έναρξης: 13.00

Το θέατρο σκιών επιστρέφει στην Τεχνόπολη.
Το καλοκαίρι όπου να ναι φτάνει και τα σχολεία κλείνουν!
Εμείς ακολουθούμε τον Καραγκιόζη στη θάλασσα και διασκεδάζουμε με τις καλοκαιρινές του περιπέτειες. Μία ξέφρενη καλοκαιρινή εμπειρία μας περιμένει!

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και διαρκεί περίπου 90’.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

#JobDay Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

Cityλάιφ 03.05.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ09/05

Ο Γιάννης Χαρούλης έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Μουσική 30.04.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ07/0717

TEDxAUTH 2025: «Εντελέχεια»

Cityλάιφ 29.04.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ18/0513

#JobDay Δήμος Κορδελιού ‑ Ευόσμου

Cityλάιφ 28.04.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ29/04

TEDxNTUA 2025: Synelixis

Cityλάιφ 28.04.2025
ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ10/05

Sonic Dance: Ένα έργο για την ηχώ, την αντήχηση και τη δόνηση

Θέατρο+Χορός 25.04.2025
ΑΘΗΝΑαπό 05/05 έως 08/05

D3lta Live στο Eightball Club & Live Stage

Μουσική 24.04.2025
EIGHTBALL CLUB22/05

TEDxAUTH 2025: «Εντελέχεια»

Cityλάιφ 18.04.2025
Μην το χάσεις!

Το Navarino Challenge επιστρέφει στις 9‑11 Μαΐου 2025!

Φεστιβάλ 18.04.2025
Νέες δράσεις, νέα fitness trends και Navarino Challenge Talks!