E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οπλισμένος άντρας σε κτίριο του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά ‑ Ανταλλαγή πυροβολισμών

Συναγερμός στην περιοχή

Δημοσίευση 8/5/2017 | 09:53

Οπλισμένος άντρας σε κτίριο του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά ‑ Ανταλλαγή πυροβολισμών

Αναστάτωση επικρατεί από το πρωί στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ στη Σούδα Χανίων, όπου ένας άνδρας, κρατώντας όπλο, μπήκε στον χώρο απειλώντας τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το cretapost, ο 45χρονος άνδρας συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και βρίσκεται σε απόγνωση γιατί δεν του ανανεώνεται η άδεια περιπτέρου που είχε στο ενετικό λιμάνι Χανίων.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ισχυρή αστυνομική δύναμη ωστόσο ο 45χρονος μόλις τους είδε άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους με τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 45χρονος, ο οποίος είναι πατέρας πέντε παιδιών, κρατά ομήρους ενώ έχει δύο αιτήματα – να μιλήσει με τον δήμαρχο Χανίων για το θέμα του περιπτέρου αλλά και τον εισαγγελέα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι όμηροι – τρεις εργαζόμενοι – βρίσκονται κλειδωμένοι σε ένα δωμάτιο του ΟΚΑΝΑ.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο οποίος επικοινώνησε με τον δράστη, από τους πυροβολισμούς όπως ο ίδιος δήλωσε έχει τραυματιστεί στα πόδια.

Στην περιοχή βρίσκονται και διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ.. Ενώ νωρίτερα έφτασαν στο στην περιοχή και τα παιδιά του που προσπαθούν να τον πείσουν να παραδοθεί.

Στον ΟΚΑΝΑ ο δήμαρχος Χανίων

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας ο οποίος έσπευσε αμέσως στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ για να μιλήσει με τον 45χρονο άνδρα.

Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας γνωρίζει το περιστατικό καθώς κατά τα παρελθόν έχει συνομιλήσει αρκετές φορές με τον 45χρονο για το θέμα του περιπτέρου.

 «Είναι ένα εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση. Ο άνθρωπος αυτός είναι ναρκομανής. Θέλει μία άδεια περιπτέρου εδώ και τώρα. Μιλάω μαζί του και προσπαθώ να τον πείσω. Αυτός έχει φοβηθεί τώρα ότι θα πάει φυλακή μετά από αυτό που έκανε αρνείται να βγει από το κτίριο. Έχει ένα περίπτερο του οποίου η άδεια έχει λήξει σαν σημείο, διότι ήταν σε ανάπηρο, έχει πεθάνει ο ανάπηρος και έχουν περάσει τα χρόνια της άδειας τα οποία προβλέπει ο νόμος και ουσιαστικά είναι καταργημένο σαν θέση. Θα δούμε πως μπορούμε να βρούμε μία άκρη, του είπα ότι θα του δώσω ένα άλλο περίπτερο ισάξιο για να μπορέσει να θρέψει την οικογένειά του. Εκείνος ζητάει χαρτί που να γράφει «άδεια περιπτέρου», όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολο. Έχει τραυματιστεί και στο πόδι από την ανταλλαγή πυροβολισμών. Είναι μάλλον υπό την επήρεια ναρκωτικών. Είμαστε εδώ και προσπαθούμε».

«Προσπαθούν να με βγάλουν έξω και να με σκοτώσουν. Την Παρασκευή με έδιωξε ο εισαγγελέας από το γραφείο του που πήγα να καταθέσω την ένσταση, ο δήμαρχος με αγνόησε. Μου δώσατε υπόσχεση του είπα του Δημάρχου. Ο παππούς μου είναι ο Τρούμαν. Έχω 5 παιδιά, έχω 0,05 σεντ πόθεν έσχες. Δεν έχω μία. Έδωσα στο δήμαρχο τα στοιχεία μου την Παρασκευή που τον είδα τυχαία σε ένα καφενείο. Σαββατοκύριακο δεν έχω κοιμηθεί καθόλου. Ξέρετε τι είναι να έρχεται ένα χαρτί ότι καταστρέφεται το περίπτερό σου; Κάναμε ένσταση. Είμαι 16 χρόνια εκεί πέρα εγώ με το περίπτερο. Το αίτημα μου είναι να παραμείνει εκεί το περίπτερο. Ο διαπραγματευτής μου λέει βγες και θα κάνουμε έκτακτο συμβούλιο. Ομηρία έχουμε, δεν κάνουνε έκτακτο συμβούλιο; Με τις δικές μου σφαίρες θα σκοτωθώ, όχι με τις δικές τους. Μου παίξανε οι αστυνομικοί. έβγαλα πιστόλι για να ξεκλειδώσω την πόρτα, γιατί με κλείδωσαν απ έξω οι πονηρές οι κοπέλες. Αλλά δεν πειράζει. Δεν τις άγγιξα, ούτε τις απείλησα. Χορηγήθηκαν όλοι οι τοξικομανείς, έφυγαν, κλείδωσα την πόρτα και με μετά κάτι έγινε και με κλείδωσαν. Πήγαν με να με σκοτώσουν. Τώρα είμαι περιτριγυρισμένος από ελεύθερους σκοπευτές. Κινδυνεύω αν βγω. Θέλουν να με πείσουν να βγω για να με σκοτώσουν. Γιατί έχω παρελθόν με την αστυνομία, έχω κάνει φυλακή 3,5 χρόνια. Δεν είμαι τυχαία περίπτωση. Η αστυνομία είναι με κράνη και ειδικό τζιπάκι. Έχω χάσει 2 κιλά αίμα, είναι ποταμός το αίμα και αρχίζω και ράβομαι μοναχός μου. Δεν σταμάτησε η αιμορραγία δεξιά στην κοιλιακή χώρα. Θα μείνω στον λόγο της τιμής μου. Εγώ τις κοπέλες τις άφησα γιατί φοράω παντελόνια, τις κοπέλες θα πείραζα; Δύο κοπελιές είναι κλειδωμένες μέσα σε ένα δωμάτιο, φοβούνται. Ανοίγω την πόρτα να φύγουν και δεν θέλουν. Δεν είχα ψωμί και γάλα τον παιδιών να φάνε και άνοιξα το περίπτερο. Καθάρισα 1 χρόνο από τα ναρκωτικά, είμαι σε πρόγραμμα. Δεν θα φύγω από εδώ αν δεν δω γραπτώς από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων την άδεια. Αποφάσισαν να το κατεδαφίσουν», λέει ο 45χρονος άντρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρό βρέφος στην Ξάνθη: Τι έδειξε το ιατροδικαστικό πόρισμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για την υπόθεση με το νεκρό βρέφος στην Ξάνθη συνελήφθη η 33χρονη μητέρα του - Νοσηλεύεται φρουρούμενη στο τοπικό νοσοκομείο

Σοκ στο NBA: Έφυγε από τη ζωή ο Μπράντον Κλαρκ των Μέμφις Γκρίζλις σε ηλικία 29 ετών

E-Daily 3.Left Χτες
Ο ξαφνικός θάνατος του Κλαρκ έρχεται σχεδόν έξι εβδομάδες μετά τη σύλληψή του στο Αρκανσο για αντικανονική προσπέραση, κατοχή ουσιών, φυγή και υπέρβαση του ορίου ταχύτητας όπως επίσης και διακίνηση ουσιών

Η στιγμή της ανάσυρσης του αυτοκινήτου που έπεσε στον Ισθμό της Κορίνθου, πρόλαβε και βγήκε ο οδηγός, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο οδηγός κατάφερε να βγει εγκαίρως από το όχημα και είναι καλά στην υγεία του

Ο φόβος της αποτυχίας στις πανελλήνιες και η κατάθλιψη «έσπρωξαν» τις δύο 17χρονες στο κενό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σοκ από το σημείωμα και το κρυμμένο ημερολόγιο

Μαρουσάκης: Προ των πυλών 10ημερο κακοκαιρίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έρχονται ξανά βροχές, καταιγίδες και κρύο

Πόλεμος στο διαδίκτυο για τον υπνάκο του Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο: Κοιμήθηκε σε συνάντηση για τη μητρική υγεία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο μικροσκόπιο και πάλι η υγεία του 80χρονου προέδρου λόγω ηλικίας - Δείτε το βίντεο

Αλέξης Τσίπρας: Τον Ιούνιο η ανακοίνωση του κόμματος, ετοιμάζεται για εκλογές μετά τον Σεπτέμβριο

Πολιτική Χτες
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, ο άμεσος στόχος του πρώην πρωθυπουργού είναι να πάρει τη δεύτερη θέση από το ΠΑΣΟΚ

«Πληρώστε €1,20 για να αποφύγετε πρόστιμο»: Νέο SMS απάτη που χρησιμοποιεί την επωνυμία του ΟΑΣΑ

Ελλάδα Χτες
Τα παραπλανητικά μηνύματα SMS αναφέρονται σε δήθεν οικονομικές οφειλές, πρόστιμα, δυσλειτουργία καρτών, παραπέμποντας σε συνδέσμους για καταβολή ποσών

Κινητά τηλέφωνα: Μεγάλες αλλαγές από 1η Ιουνίου ‑ Τι θα ισχύει για iOS και Android

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι νέοι κανόνες για τη μεταφορά δεδομένων και τη διαλειτουργικότητα στοχεύουν να διευκολύνουν την εναλλαγή μεταξύ smartphones με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα

Φορολογικές δηλώσεις: Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για την έκπτωση 4%

Οικονομία Χτες
Οι φορολογούμενοι που υποβάλλουν τη δήλωσή τους έως τις 15 Μαΐου δικαιούνται έκπτωση 4%