E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σόιμπλε: Χωρίς το ΔΝΤ το ελληνικό πρόγραμμα θα χρειαστεί νέα έγκριση

Κάθετος για μια ακόμα φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Δημοσίευση 6/5/2017 | 19:56

Σόιμπλε: Χωρίς το ΔΝΤ το ελληνικό πρόγραμμα θα χρειαστεί νέα έγκριση

Σε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Neue Passauer Presse, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επαναλαμβάνει ότι χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ το ελληνικό πρόγραμμα αλλάζει και θα πρέπει να ζητηθεί εκ νέου η ψήφος του Γερμανικού Κοινοβουλίου. Αν και θεωρεί ότι τελικά όλα θα γίνουν όπως έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Αθήνας , Ευρωπαίων και ΔΝΤ το 2015.

Ειδικότερα στο ερώτημα αν είναι απαραίτητη η παραμονή του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, ο Σόιμπλε υπογράμμισε: «Το τρέχον πρόγραμμα προβλέπει την συμμετοχή του Ταμείου. Σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποφάσιζε να αποχωρήσει, τότε αυτό θα άλλαζε ριζικά το πρόγραμμα και κατά συνέπεια θα απαιτούνταν η ψήφος του γερμανικού Κοινοβουλίου. Θεωρώ ωστόσο δεδομένο ότι τα πράγματα θα παραμείνουν όπως αποφασίστηκαν από την ευρωζώνη, το ΔΝΤ και την ελληνική κυβέρνηση το 2015».

Μιλώντας για την Γαλλία εμφανίστηκε «Είμαι αισιόδοξος ότι η Γαλλία υπό την προεδρία του Εμανουέλ Μακρόν θα σημειώσει προόδους» και βρήκε την ευκαιρία να πει και μισό καλό λόγο για την Ελλάδα.

«Και η Ελλάδα εξελίσσεται καλύτερα απ' ό,τι πριν από ένα ή δύο χρόνια. Αποδίδουν σήμερα, με μικρά βήματα, καρπούς οι μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έπρεπε να αποσπάσουμε από την Αθήνα» είπε.

Καρφάκια στον Ντράγκι

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την πολιτική μηδενικών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην οποία, ως γνωστόν, είναι αντίθετο το Βερολίνο, ο χερ Σόιμπλε τόνισε: «Η ΕΚΤ είναι αρμόδια και για τις 19 χώρες-μέλη της ευρωζώνης, στις οποίες δυστυχώς υπάρχουν μεγάλες οικονομικές διαφορές. Αν όλες οι οικονομίες ήταν τόσο ισχυρές όσο η γερμανική, τότε σίγουρα το βασικό επιτόκιο θα ήταν διαφορετικό. Εργαζόμαστε ωστόσο προς την γεφύρωση των διαφορών»

«Επειδή βελτιώνεται η συνολική οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη, αλλά και επειδή δεν υφίσταται πια κίνδυνος αποπληθωρισμού, υπάρχουν ενδείξεις από κύκλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ ότι σταδιακά θα τερματιστεί η πολιτική του υπερβολικά φθηνού χρήματος. Αυτός θα είναι ο σωστός δρόμος» υπογράμμισε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκλογή Πάπα: Πόσες ώρες (ή χρόνια) χρειάζονται μέχρι να φανεί ο λευκός καπνός;

Κόσμος Χτες
Η μυστική διαδικασία διαδοχής του πάπα Φραγκίσκου

Σέρρες: Οι υπάλληλοι καθαριότητας δεν χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά χειραμαξίδια, γιατί φοβούνται ότι έχουν GPS και θα τους εντοπίζουν.

Ελλάδα Χτες
Κόστισαν στον Δήμο Σερρών 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά παραμένουν στον… πάγκο εδώ και τρία χρόνια.

Δίκη Λυγγερίδη: Ισόβια συν 19 χρόνια στον 19χρονο που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα και σκότωσε τον αστυνομικό

Ελλάδα Χτες
Στον 19χρονο δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας

Νέες καταγγελίες Κωνσταντοπούλου: Με μαγνητοφωνούσαν συνεργάτες του Κακλαμάνη

Πολιτική Χτες
Σε νέα καταγγελία προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αυτήν τη φορά για μεθοδεύσεις από συνεργάτες του προέδρου της Βουλής.

Δεκαήμερο «λουκέτο» σε πασίγνωστη πιτσαρία στο Παλαιό Φάληρο από την ΑΑΔΕ, επειδή ξήλωσε τη σήμανση της φοροδιαφυγής

Ελλάδα Χτες
Κατόπιν αυτοψίας, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι είχε αφαιρεθεί το σχετικό αυτοκόλλητο

Πατροκτονία στην Αμφιλοχία: «Ήταν μισός στο κρεβάτι και μισός κάτω και αίματα παντού» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Ελλάδα Χτες
«Είχε χτυπήσει τον πατέρα του και το Πάσχα» λέει η νύφη του πατροκτόνου

«Φρένο» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον δρόμο της Τουρκίας στην ΕΕ

Κόσμος Χτες
Αυξάνεται «το χάσμα» της Τουρκίας από τις αξίες και τα συμφέροντα της ΕΕ, τονίζει η ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) που εγκρίθηκε σήμερα με 367 ψήφους υπέρ, 74 κατά και 188 αποχές.

ΗΠΑ: Γερουσιαστής λιποθύμησε την ώρα την ομιλίας της

Κόσμος Χτες
Πρόλαβε και την έπιασε γιατρός