E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με δυο σφαίρες στο κεφάλι και πέντε στο σώμα εκτέλεσαν τον Βασίλη Γρίβα

Ο δράστης εκτιμάται ότι ήταν «ενοικιαζόμενος» εκτελεστής

Δημοσίευση 5/5/2017 | 08:40

Με δυο σφαίρες στο κεφάλι και πέντε στο σώμα εκτέλεσαν τον Βασίλη Γρίβα

Εννιά φορές πυροβόλησε τον βασίλη Γρίβα ο ψυχρός εκτελεστής, με το θύμα του να δέχεται δυο σφάιρες στο κεφάλι και πέντε στο σώμα, μπροστά στα μάτια του 11χρονου γιου του έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο στα Γλυκά Νερά.

Αυτό προέκυψε από τη νεκροψία-νεκροτομή που έφτασε χθες στα χέρια των αρμόδιων αξιωματικών της Ασφάλειας, οι οποίοι εκτιμούν ότι ο δράστης μπορεί να είναι ακόμα και «ενοικιαζόμενος» εκτελεστής.

Ο ένοπλος κατέβηκε το πρωί της Τρίτης από το αυτοκίνητο μάρκας Hyundai που το οδηγούσε συνεργός του, πλησίασε με ψυχραιμία σε απόσταση ενός μέτρου τον Γρίβα και άρχισε να τον «γαζώνει», μπροστά στα μάτια του 11χρονου που μόλις είχε βγει από το αυτοκίνητο του πατέρα του και μπροστά σε μία μητέρα που μόλις είχε αφήσει το παιδί της στο σχολείο και είχε πάρει το δρόμο του γυρισμού για το σπίτι της.

Η μητέρα έδωσε χθες το πρωί για πρώτη φορά κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που την επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται μετά από σφαίρα που δέχθηκε στο σημείο. Η 37χρονη στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της, καθώς κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί αν είχε πάει το παιδί της στο σχολείο λίγα λεπτά αργότερα.

Ο άνδρας που πυροβόλησε τον Γρίβα συνέχισε να πυροβολεί παρότι από τις πρώτες δύο σφαίρες εκτιμάται ότι ο στόχος του ήταν ήδη νεκρός. Το γεγονός ότι ακριβώς δίπλα του βρισκόταν ένα 11χρονο παιδί δεν επηρέασε την αδίστακτη δράση του. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν συλλέξει μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία λίγη ώρα πριν τη δολοφονία βρισκόταν κοντά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών μία παρέα «φουσκωτών». Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφοριακές ενδείξεις, στην επίθεση πήραν μέρος τουλάχιστον τρεις αλλοδαποί και ένας Έλληνας, δύο εκ των οποίων βοήθησαν στη διαφυγή των ατόμων που επέβαιναν στο Hyundai.

Στην περίπτωση που κάποιοι από αυτούς είναι «ενοικιαζόμενοι» εκτελεστές, δεν αποκλείεται από τους αστυνομικούς το ενδεχόμενο να ήρθαν από το εξωτερικό στην Ελλάδα για τη διάπραξη του εγκλήματος και στη συνέχεια να αποχώρησαν. Η Αστυνομία έχει πάρει άτυπες καταθέσεις από περίπου δέκα μπράβους, στην προσπάθειά της να βρει το ποιος θα μπορούσε να έχει κίνητρο να εκτελέσει το Γρίβα. Ο 47χρονος το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν αποδέκτες αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται να είχε κόψει όλους τους δεσμούς συνεργασίας με άλλα ονόματα της νύχτας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προτιμούσε να δρα μόνος του με τη δική του ομάδα, κυρίως σε περιοχές του Πειραιά.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναζητούν μέσα από τα πολλά ανοικτά μέτωπα που είχε το θύμα, αυτό που προκάλεσε τη σύναψη του «συμβολαίου θανάτου» σε βάρος του.

Μεταξύ άλλων θα εξεταστεί το σενάριο οι δράστες να προέρχονται από κάποια ομάδα «νεόκοπων» μπράβων που ενδεχομένως ήθελαν να τον προσπεράσουν στην ιεραρχία της νύχτας. Ο Βασίλης Γρίβας ήταν διαζευγμένος και είχε ένα παιδί. Είχε μετακομίσει από τη Νίκαια στα Γλυκά Νερά, γιατί ήθελε να μπορεί να βρίσκεται πιο κοντά στο παιδί του και να το πηγαίνει εκείνος στο σχολείο. Το καθημερινό δρομολόγιο του είχε γίνει γνωστό στους δράστες, που αποφάσισαν να του στήσουν ενέδρα.

Ο 47χρονος ήταν ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα που είχε καταφέρει να επιβιώσει στον ανηλεή πόλεμο ανάμεσα σε συμμορίες νονών της νύχτας, παρότι μπήκε στον σκοτεινό αυτόν κόσμο από πολύ μικρή ηλικία. Στα 18 του χρόνια ξεκίνησε επαγγελματικά το bodybuilding και σχεδόν ταυτόχρονα έγινε το «δεξί χέρι» του γνωστού νονού Καλαποθαράκου, που κυριαρχούσε στην παραλιακή και στον Πειραιά. Όταν τον Αύγουστο του 2000 ο Καλαποθαράκος δολοφονήθηκε ο Γρίβας άρχισε να αποκτά ηγετικό ρόλο στη νύχτα.

Στις 15 Ιανουαρίου του 2003 απασχόλησε για πρώτη φορά έντονα το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς έπεσε θύμα ενέδρας θανάτου από ανθρώπους της νύχτας. Τότε, είχε δεχθεί πυροβολισμούς στον Πειραιά και γλίτωσε από θαύμα. Ένα χρόνο αργότερα συνελήφθη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που κατηγορούνταν για περισσότερες από 200 εκβιάσεις. Καταδικάστηκε, εξέτισε μερικά χρόνια κάθειρξης και αφέθηκε ελεύθερος. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τον θεωρούσαν «πρωτοπαλίκαρο» βαρυποινίτη που τότε κυριαρχούσε σε πολλές περιοχές της Αττικής. Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώθηκαν το 2011 όταν ο Γρίβας ήταν –μαζί με τον βαρυποινίτη- ο ένας από τους 217 νονούς της νύχτας που κατηγορήθηκαν για εκβιάσεις και συμβόλαια θανάτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φάλαινα στον Παγασητικό: Τραυματισμένη και σε κίνδυνο – Επιχειρεί ειδική ομάδα

Ελλάδα 30.01.2026
Εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή

Κατασχέθηκαν έξι φάκελοι με τις άδειες λειτουργίας της Βιολάντα ‑ Ψάχνουν τα κενά και τις παραλείψεις που έφεραν την τραγωδία

Ελλάδα 30.01.2026
Σε έγγραφα που έχουν κατατεθεί, αναφέρεται η ύπαρξη ανιχνευτών αερίων - Οι ερευνητές δεν τους έχουν εντοπίσει στον χώρο του εργοστασίου

Ρουμανία: Αποσωληνώθηκε ο 20χρονος τραυματίας που έμεινε πίσω στην Τιμισοάρα

Ελλάδα 30.01.2026
Νέες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του φίλου του ΠΑΟΚ που νοσηλεύεται στη Ρουμανία

Αυξήσεις για 2 εκατ. εργαζόμενους: Ποιοι κερδίζουν έως και δύο μισθούς

Οικονομία 30.01.2026
«Ευνοημένοι» από τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα είναι οι εργαζόμενοι έως 25 ετών

Αχαΐα: Χειροπέδες σε 15χρονο για ξυλοδαρμό 13χρονου ‑ Συνελήφθη και ο πατέρας του

Ελλάδα 30.01.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε μέσα σε Γυμνάσιο του Αιγίου

Σε Θεσσαλονίκη και Πιερία οι πρώτες κηδείες των 7 οπαδών του ΠΑΟΚ

Ελλάδα 30.01.2026
Στις 12 το μεσημέρι ο τελευταίος αποχαιρετισμός στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης και στον Αρωνά Πιερίας

Θεσσαλονίκη: Τι εξετάζουν οι αρχές για τις δύο νεκρές γυναίκες

Ελλάδα 30.01.2026
Πότε θα απολογηθούν στην ανακρίτρια οι δύο κατηγορούμενοι

Τιμοκατάλογος ναρκωτικών σε τοίχο… σχολείου στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 30.01.2026
Aσυνήθιστο περιστατικό συνέβη σε Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης

ΗΠΑ: Ορατό νέο shutdown ‑ Δεν πέρασε από τη Γερουσία το νομοσχέδιο χρηματοδότησης έξι υπουργείων

Κόσμος 30.01.2026
Η χρηματοδότηση πολλών υπουργείων στις ΗΠΑ λήγει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο

ΠΑΟΚ: Η Τούμπα αποχαιρέτησε τα παιδιά της ‑ Το σπαρακτικό «αντίο» με πυρσούς και συνθήματα

Ελλάδα 30.01.2026
Όλα όσα έγιναν στη συγκλονιστική υποδοχή των «αετόπουλων» που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό τροχαίο στη Ρουμανία

Ταξί: Νέα απεργία την επόμενη εβδομάδα: Πότε θα τραβήξουν «χειρόφρενο» για 48 ώρες

Ελλάδα 30.01.2026
Σύμφωνα με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο, σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν και οι αυτοκινητιστές ταξί της Θεσσαλονίκης