E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Terrains Vagues

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Το νέο πρότζεκτ του T.A.F. / The Art Foundation εξερευνά τους «ασαφείς» αστικούς χώρους

Δημοσίευση 3/5/2017 | 00:08

Terrains Vagues
ΑΘΗΝΑ - T.A.F. The Art Foundation
Ημερομηνίες: από 4/5/2017 έως 14/5/2017
ΜΑΙ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031


Ωρες λειτουργίας γκαλερί: Δευτ – Σαβ 12-21.00, Κυρ 12-19.00

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του πρότζεκτ συμβουλευτείτε το αναλυτικό πρόγραμμα που βρίσκεται στο σώμα του κειμένου.

Είσοδος ελεύθερη

To T.A.F. / The Art Foundation παρουσιάζει το πρότζεκτ Terrains Vagues, το οποίο θα είναι ανοιχτό στο κοινό από την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 και θα διαρκέσει έως και τις 14 Μαΐου 2017.

Με τον όρο «terrains vagues» στα μέσα του 1990, ο Ισπανός αρχιτέκτονας Ignasi de Solà-Morales αναφέρθηκε στα υπάρχοντα αστικά κενά, στους κενούς «ασαφείς» χώρους των σύγχρονων μητροπόλεων. Οι χώροι αυτοί -ερειπωμένα βιομηχανικά κτίσματα, εγκαταλελειμμένοι χώροι στάθμευσης, αδρανείς εμπορικές ζώνες- μπορούν να ερμηνευτούν ως ανενεργά εδάφη αποσπασμένα από την παραγωγική δομή της πόλης. Εδάφη που διακόπτουν τη συνέχεια του αστικού ιστού, ενεργοποιώντας μια συνθήκη αμηχανίας, αβεβαιότητας, φόβου ή περιφρόνησης, μία κατάσταση ανοίκεια.

Το πρότζεκτ Τerrains Vagues συνιστά μια πρόταση εξερεύνησης και επανεξέτασης του αστικού κενού μέσα από μια σειρά επιτελεστικών και ερευνητικών δράσεων. Το κενό εδώ αντιμετωπίζεται ως συνθήκη παραγωγής δυνατοτήτων, μέσω της οποίας γίνονται αντιληπτές οι σημασίες της έντασης, της επανάληψης, της αντίληψης του «πλήρους».

Εκκινώντας από την παραδοχή ότι η ίδια η σύγχρονη έννοια του ερειπίου είναι συνυφασμένη με την αστική εξερεύνηση, το Τerrains Vagues καλεί τον περιπατητή να αφουγκραστεί την ύφανση του σύγχρονου αστικού τοπίου μέσα από τις συνέχειες και ασυνέχειές του.

Το πρότζεκτ περιλαμβάνει προβολές, μια ηχητική εγκατάσταση και περιπάτους/δράσεις στην πόλη. Ο κλειστός εκθεσιακός χώρος του T.A.F. θα λειτουργήσει και ως Open Studio για τους φοιτητές του Α’ εργαστηρίου ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι θα καταπιαστούν με το χώρο και την έννοια της χαρτογράφησης μέσω ομαδικών συνθέσεων και ατομικών έργων.

Πρόγραμμα

Περίπατοι & δράσεις με τους: Akoo.o, ΑΤΑ- Alternative Tours of Athens, Big Olive, Ντάνα Παπαχρήστου, Γιώργο Σαμαντά

Πέμπτη 4/5, 18.00 Αkoo.o: Τhe Future ahead of us #2
Περιπατητική περφόρμανς. Οι συμμετέχοντες καλούνται να μεταφερθούν στο γλωσσικό σύμπαν των Αϊμάρα των ορεινών Άνδεων και να διερευνήσουν τη σχέση τους με το χρόνο.

Χωρίς κόστος συμμετοχής. Για δηλώσεις συμμετοχής στέλνετε email στο [email protected]

Παρασκευή 5/5, 18.00 Nτάνα Παπαχρήστου: Passagenwerk.
Περίπατος στις στοές της Αθήνας. Χώρος, Χρόνος και Ενεργητική Ακρόαση (μετάφραση Deep listening για τους αγγλόφωνους συμμετέχοντες) στον καλυμμένο δημόσιο χώρο.

Χωρίς κόστος συμμετοχής. Για δηλώσεις συμμετοχής στέλνετε email στο [email protected]

Σάββατο 6/5 & Σάββατο 13/5, 12.00 Big Olive
Oι θεματικές θα ανακοινωθούν σύντομα

Τετάρτη 10/5, 17.00 ΑΤΑ – Αlternative Tours of Athens
Oι θεματικές θα ανακοινωθούν σύντομα
Περισσότερες πληροφορίες για την περιήγηση και το κόστος συμμετοχής

Παρασκευή 12/5, Γιώργος Σαμαντάς: What remains? what ruins?
Συμμετοχικό περιπατητικό εργαστήριo. Σχεδίασμα πάνω στη σχέση του εκθεσιακού με το δημόσιο χώρο στην πόλη.
Χωρίς κόστος συμμετοχής. Για δηλώσεις συμμετοχής στέλνετε email στο [email protected]

Σάββατο 13/5, 11.00 ΑΤΑ – Αlternative Tours of Athens
Εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού σε ανοιχτό χώρο στην Ομόνοια. Xωρίς κόστος συμμετοχής.


Βίντεο: Patrick Baxter, Metasitu, Γιώργος Σαμαντάς
Ηχητική εγκατάσταση: Ντάνα Παπαχρήστου (Akoo.o)
Open Studio – εισήγηση: Σοφία Γρηγοριάδου

Σύλληψη – Επιμέλεια: Χριστίνα Δηλάρη, Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα, Ντάνα Παπαχρήστου, Γιώργος Σαμαντάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Thessaloniki Pride 2025: Pride Forum

Cityλάιφ 18.06.2025
Στο καθιερωμένο πια Pride Forum του Thessaloniki Pride ανοίγει ο δημόσιος διάλογος για τη βασική θεματική του φεστιβάλ

Anilio Park Festival

Φεστιβάλ 18.06.2025
Σου θυμίζουμε γιατί πρέπει να είσαι και εσύ στο Anilio Park Festival

Έναρξη 13ου Thessaloniki Pride

Φεστιβάλ 18.06.2025
Θεσσαλονίκη, 17/6/2025

Francis Mercier & Nitefreak στο Official Pre‑Primer Event

Μουσική Προχτές
ΑΘΗΝΑ26/06

Thessaloniki Pride 2025

Φεστιβάλ 15.06.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗαπό 16/06 έως 21/06

Μην χάσεις την ευκαιρία να γίνεις μέρος του Official Pre‑Primer Event

Cityλάιφ 13.06.2025
Πέμπτη 26 Ιουνίου. Ιnternational co-headliners, σε μια βραδιά γεμάτη big reveals, exclusive content & uplifting music.

11ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

Θέατρο+Χορός 13.06.2025
ΑΘΗΝΑαπό 27/06 έως 29/0615

Το ΑΤΙΤΛΟΝ finale της Αντωνίας Οικονόμου στο Σύγχρονο Θέατρο

Θέατρο+Χορός 12.06.2025
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟαπό 12/06 έως 15/0610

10ο Edessa Short Film Festival

Φεστιβάλ 11.06.2025
ΕΔΕΣΣΑαπό 05/07 έως 06/07

Η Νατάσσα Μποφίλιου live στο Θέατρο Γης

Μουσική 11.06.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ30/0620