E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πυρά μεταξύ τουρκικού και συριακού στρατού

Προβληματισμός στην Ουάσιγκτον από τα τουρκικά πλήγματα σε συμμάχους των ΗΠΑ στην Συρία

Δημοσίευση 26/4/2017 | 19:35

Πυρά μεταξύ τουρκικού και συριακού στρατού

Πυρά όλμου που φέρεται ότι εβλήθησαν από περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο συριακών κυβερνητικών δυνάμεων έπληξαν στρατιωτικό φυλάκιο στην επαρχία Χατάι της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός, που ανέφερε ότι ανταπέδωσε τα πυρά σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο στρατός αναφέρεται ότι άλλη μία επίθεση με όλμους από την άλλη πλευρά των συνόρων πραγματοποιήθηκε σε ένα άλλο στρατιωτικό φυλάκιο, επίσης στη Χατάι, από μέλη της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας νωρίτερα σήμερα.

Δεν υπήρξαν απώλειες σε καμία από τις επιθέσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.

Χθες τουρκικά αεροπλάνα βομβάρδισαν κούρδους μαχητές στην περιοχή Σίντζαρ του Ιράκ και στη βορειοανατολική Συρία, σκοτώνοντας περίπου 70 μαχητές στο εσωτερικό των δύο γειτονικών κρατών, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού στρατού. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ και σήμερα, με αποτέλεσμα τον θάνατο οκτώ μαχητών.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου η Τουρκία είχε ενημερώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία προτού εξαπολύσει αεροπορικά πλήγματα εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στο Ιράκ και στη Συρία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που ηγούνται ενός διεθνούς συνασπισμού που μάχεται κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία, είχαν εκφράσει τη «βαθιά ανησυχία» τους μετά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς.

«Δύο ημέρες πριν από αυτή την επιχείρηση, και όπως προβλέπεται από τις συμφωνίες μας, μοιραστήκαμε πληροφορίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία» δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε τουρκικά ΜΜΕ από το Ουζμπεκιστάν όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, είχαμε γνωστοποιήσει στους αμερικανούς φίλους μας και στους συμμάχους μας, διαμέσου στρατιωτικών και διπλωματικών διαύλων, ότι επρόκειτο να πραγματοποιήσουμε μια επιχείρηση σε αυτό τον τομέα», πρόσθεσε.

Τα αεροπορικά πλήγματα είχαν στόχο τις YPG στη Συρία και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και τους συμμάχους του. Ωστόσο τουλάχιστον έξι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας των Κούρδων του Ιράκ - που είναι αντίπαλοι του PKK - σκοτώθηκαν, μάλλον κατά λάθος.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι, βαθιά ανήσυχοι για το γεγονός ότι η Τουρκία εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα αεροπορικά πλήγματα στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ, χωρίς τον κατάλληλο συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες ή με τον συνασπισμό που έχει συσταθεί για να εξολοθρεύσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ.

«Ενημερώσαμε απευθείας την τουρκική κυβέρνηση σχετικά με τις ανησυχίες μας», είπε

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιάννης Καλλιάνος: 145 αγγειοχειρούργοι ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού

Πολιτική 29.04.2024
Με μία σκληρή επιστολή όλες οι επιστημονικές εταιρείες και ενώσεις Αγγειοχειρουργικής στην Ελλάδα καταδικάζουν τη στάση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου

Ρένα Δούρου: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Ελλάδα 29.04.2024
Η πρώτη δήλωση της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση για το Μάτι

Ποινές έως 111 έτη για το Μάτι, αλλά εξαγοράσιμες: Φυγαδεύτηκαν οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα 29.04.2024
Απογοήτευση των συγγενών μετά την ανακοίνωση των ποινών - Το δικαστήριο μετέτρεψε τις ποινές σε χρηματικές προς 10 ευρώ ημερησίως

Πάσχα: Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων

Ελλάδα 29.04.2024
Αναχωρούν για τα νησιά, αυξημένη η κινητικότητα στο λιμάνι του Πειραιά

Προσποιήθηκε τον υπάλληλο του ΥΠΟΙΚ και απέσπασε από ιδιοκτήτη καφέ 2.000 ευρώ

Ελλάδα 29.04.2024
Ο δράστης συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες Κυριακή στην Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που παρέλαβε το συμφωνηθέν ποσό από τον παθόντα

Μπόνους παραγωγικότητας για τους δημόσιους υπαλλήλους ‑ Τι προβλέπει

Ελλάδα 29.04.2024
Θα είναι οι προϊστάμενοι εκείνοι που θα ανάβουν στους υπαλλήλους τους το πράσινο φως για το μπόνους παραγωγικότητας

Φωτιά στο Μάτι: Οργή για την απόφαση του δικαστηρίου από τους συγγενείς των θυμάτων

Ελλάδα 29.04.2024
«Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φυλακή! Όλοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη»

«Μπλόκο» στην υποβολή χιλιάδων φορολογικών δηλώσεων ‑ Τι πρέπει να κάνετε

Οικονομία 29.04.2024
Χιλιάδες δηλώσεις που είναι προσυμπληρωμένες από την ΑΑΔΕ, μπλοκάρονται από το σύστημα και δεν εκκαθαρίζονται

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: Ένοχοι 6 κατηγορούμενοι

Ελλάδα 29.04.2024
Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης