E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: 1.000 πρόσφυγες θα παρακολουθήσουν απόψε το clasico παρουσία του Πουγιόλ

Από δύο γιγαντοοθόνες στη Helexpo

Δημοσίευση 23/4/2017 | 19:58

Θεσσαλονίκη: 1.000 πρόσφυγες θα παρακολουθήσουν απόψε το clasico παρουσία του Πουγιόλ

"Σημαντική ημέρα φιλίας" χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το απόγευμα, στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) για μια ξεχωριστή εκδήλωση, τη "Football Family Day", στο πλαίσιο της οποίας 1.000 πρόσφυγες από δομές της Βόρειας Ελλάδας θα παρακολουθήσουν απόψε το "el clasico", το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ευρώπης ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και συνδιοργανώνεται από την ισπανική ποδοσφαιρική Λίγκα, τη Mediapro και τις ΜΚΟ InterVolve and Open Cultural Center.

"Είναι μία σημαντική ημέρα φιλίας. Παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών μαζί με Ελληνόπουλα από τα παιδικά χωριά SOS παίζουν ποδόσφαιρο, παίζουν παιχνίδια", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος εξήρε την προσφορά της Ισπανίας στη διοργάνωση, αλλά και όλων όσοι συνέβαλαν σ' αυτή.

Με το κασκόλ της "La Liga" στο λαιμό, ο υπουργός περιηγήθηκε στον χώρο, όπου στήθηκαν -μεταξύ άλλων- μικρά γήπεδα ποδοσφαίρου για τους πρόσφυγες (μικρούς αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας), οι οποίοι άρχισαν από νωρίς το παιχνίδι, και συνομίλησε με κάποιους απ' αυτούς, όπως και με τον πρόεδρο της "La Liga" Χαβιέρ Τέμπας, τον πρεσβευτή της Mediapro, Χάουρε Ρόουρες, αλλά και τον Κάρλες Πουγιόλ, τον πρώην αρχηγό της Μπαρτσελόνα και νυν πρεσβευτή της ισπανικής ποδοσφαιρικής Λίγκας, η παρουσία του οποίου σκόρπισε ενθουσιασμό στους πρόσφυγες, που δεν σταμάτησαν να τον φωτογραφίζουν και να ζητούν μια ...selfie μαζί του.

"Έχουμε σήμερα 1.000 παιδιά προσφύγων και μεταναστών και Ελληνόπουλα να παίζουν μαζί μπάλα στην Ελλάδα και Ισπανοί παίκτες, όπως ο κ. Πουγιόλ, να δείχνουν ότι ο αθλητισμός ενώνει. Το φιλικό πρόσωπο της Ευρώπης", υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο υπουργός και είπε πως οι κινήσεις αυτές, τις οποίες και χαρακτήρισε θαυμάσιες, θα συνεχιστούν.
Ο κ. Μουζάλας ευχαρίστησε επίσης τους "Έλληνες που με ανοιχτό μυαλό και με ανοιχτή αγκαλιά δέχθηκαν -και συνεχίζουν να βοηθούν- ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, τα παιδιά τους, μπορούν να παίξουν μαζί με τα Ελληνόπουλα".

Επανέλαβε, δε, ότι "είναι δύσκολες οι εποχές αλλά θα τα καταφέρουμε".

Το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα, θα παρακολουθήσουν, στις 9:45 απόψε, μέσα από δύο γιγαντοοθόνες που έχουν στηθεί στον εκθεσιακό χώρο της Helexpo, στη Θεσσαλονίκη, πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, του Πολυκάστρου, του Κιλκίς, της Σόφτεξ, του Καβαλαρίου, του Δίον καθώς και σε διαμερίσματα στον αστικό ιστό της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αθηνά Οικονομάκου ‑ Μπρούνο Τσερέλα: Η εκκωφαντική απουσία από τον γάμο και η ηχηρή σιωπή στα social media

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα το Σάββατο 27 Ιουνίου ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου σε μια ονειρική τελετή στην Πάρο.

Δάκρυα συγκίνησης στην ανταλλαγή όρκων της Αθηνάς Οικονομάκου με τον Μπρούνο Τσερέλα

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Σε μαγευτικό σκηνικό στην Πάρο πραγματοποιείται η γαμήλια τελετή της Αθηνάς Οικονομάκου και του Μπρούνο Τσερέλα, σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής τους

Την ερωτεύτηκαν όλοι – αλλά δεν έμεινε με κανέναν: Ποιοι λύγισαν μπροστά στο βλέμμα της Brigitte Bardot;

Celebrity Stories 28.06.2026
Τόσο θρυλική όσο και η κινηματογραφική της καριέρα

Φαίη Σκορδά: Οι πρώτες καλοκαιρινές βουτιές στην Αντίπαρο με τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη

E-Daily 3.Left Χτες
Η Φαίη Σκορδά μπήκε σε mood διακοπών, αμέσως μετά το οριστικό τέλος του Buongiorno, απολαμβάνοντας τις πρώτες της καλοκαιρινές στιγμές

Ιωάννα Τούνη: Εντυπωσιάζει με νέες φωτογραφίες από το Μπαλί

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ιωάννα Τούνη συνεχίζει να απολαμβάνει τις ημέρες της στο εξωτικό Μπαλί, όπου βρίσκεται μαζί με τις στενές της φίλες για επαγγελματικούς...

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου απαντά στη δήλωση της Ελληνίδου ‑ τι είπε για το «δεν θα τον άφηνα μόνο του με άντρα»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου μίλησε στο «Καλύτερα δεν γίνεται» του ALPHA για τη σχέση του με τη Ρία Ελληνίδου, τον γιο του και το τηλεοπτικό του μέλλον.

Αθηνά Οικονομάκου: Το τριήμερο γαμήλιο πάρτι στην Πάρο ‑ Το φιλί με τον Μπρούνο Τσερέλα μέσα στο νερό

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός και επιχειρηματίας απολαμβάνουν στιγμές χαράς με τους καλεσμένους τους

Τι είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου για τους λαγοκέφαλους και γιατί «ξεσπά» τώρα

E-Daily 3.Left Χτες
Ο παρουσιαστής έκανε έντονη ανάρτηση στο Instagram, αναφέρθηκε στον αδερφό του Σάκη και επέκρινε την έλλειψη πρόληψης στην Ελλάδα.

Τι είπε η Μάρτζυ Λαζάρου για την αποχώρηση της Φαίης Σκορδά από την τηλεόραση

TV Buzz Χτες
Η παρουσιάστρια μίλησε ανοιχτά για την εικόνα που έχει σχηματίσει για τη Φαίη Σκορδά μέσα από την κοινή τους τηλεοπτική συνύπαρξη.

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος «καρφώνει» τη Ναταλία Γερμανού: Τι είπε για το επαγγελματικό του μέλλον

E-Daily 3.Left Χτες
Ο παρουσιαστής απάντησε μέσω social media στη συνάδελφό του, αφού εκείνη έκανε αποκάλυψη για τη νέα του ραδιοφωνική στέγη χωρίς να τον ενημερώσει πρώτα.

Σάκκαρη για Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: Ετοιμάζουμε έναν «μικρό» γάμο με 500 έως 600 καλεσμένους

E-Daily 3.Left Χτες
«Το καλοκαίρι που περάσαμε μαζί στην Κρήτη κατάλαβα ότι δεν θέλω να χάσω ποτέ αυτόν τον άνθρωπο από τη ζωή μου»