ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ντάισελμπλουμ: Από το 2019 η μείωση αφορολόγητου αν δεν πιαστούν οι στόχοι

Προϋπόθεση για την εφαρμογή του νέου μέτρου το 2020 ότι θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για πλεόνασμα 3,5% το 2019

 
Δημοσίευση 20/4/2017 | 13:39

Ντάισελμπλουμ: Από το 2019 η μείωση αφορολόγητου αν δεν πιαστούν οι στόχοι

«Παραθυράκι» για τη μείωση του αφορολόγητου ήδη από το 2019 και όχι το 2020, όπως έχει συμφωνηθεί, αφήνει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με επιστολή του προς τους ομολόγους του υπουργούς Οικονομικών, ο Ολλανδός θέτει ως προϋπόθεση για την εφαρμογή του νέου επώδυνου μέτρου το 2020 ότι θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019. Διαφορετικά, το μέτρο θα υλοποιηθεί ένα χρόνο νωρίτερα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να νομοθετήσουν μια δέσμη δημοσιονομικών διαρθρωτικών μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ: μία μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που θα ανέλθει στο 1% του ΑΕΠ θα εφαρμοσθεί το 2019, ενώ η μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων η οποία θα ανέρχεται στο 1% του ΑΕΠ θα εφαρμοστεί επί της αρχής (in principle) το 2020, εκτός εάν είναι αναγκαία μια εμπροσθοβαρής εφαρμογή προκειμένου να επιτευχθεί ο συμφωνημένος δημοσιονομικός στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% το 2019».

Το απόσπασμα για την Ελλάδα από την επιστολή Ντάισελμπλουμ που αναρτήθηκε στο site του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου:

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ