ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάτρα: 8χρονο κορίτσι πέθανε από τον ιό της γρίπης

Νοσηλεύονταν στην εντατική επί 25 ημέρες

Από το NEWSROOM 
Δημοσίευση 18/4/2017 | 20:57

Πάτρα: 8χρονο κορίτσι πέθανε από τον ιό της γρίπης

Την τελευταία της πνοή άφησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου η 8χρονη Μαρία, ένα κοριτσάκι που τις τελευταίες 25 ημέρες έδινε μάχη για τη ζωή της έχοντας προσβληθεί από τον ιό της γρίπης τύπου H1N1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η 8χρονη εμφάνισε επίμονο πυρετό και νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Στη συνέχεια, και ενώ η κατάσταση υγείας του παιδιού δεν βελτιωνόταν, αποφασίστηκε η μεταφορά της στο Νοσοκομείο του Ρίου και η εισαγωγή της στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, η γρίπη ευθύνεται εφέτος για 101 θανάτους και για 267 εισαγωγές σε ΜΕΘ ανά τη χώρα. Από το σύνολο των δεδομένων για τα φετινά κρούσματα εισαγωγής σε ΜΕΘ  λόγω γρίπης και επιπλοκών της, οι 8 αφορούν σε παιδιά ηλικίας έως 9 χρόνων και οι 6 αφορούν σε παιδιά ηλικίας 10 έως 19 χρόνων.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ