E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΣΚΑΪ: Προσπάθεια κατασυκοφάντησης του καναλιού και του Survivor

Περνάει στην αντεπίθεση το κανάλι

Δημοσίευση 10/4/2017 | 21:01

ΣΚΑΪ: Προσπάθεια κατασυκοφάντησης του καναλιού και του Survivor

Ανακοίνωση με την οποία περνάει στην αντεπίθεση, εξέδωσε ο ΣΚΑΪ για όσους προσπαθούν να συκοφαντήσουν το Survivor και το ίδιο το κανάλι...

Αναλυτικά:

«Η ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ΣΚΑΪ και του Survivor, του παιχνιδιού που έχει αγκαλιάσει όλη η Ελλάδα, έχει προφανή και ταπεινά κίνητρα, ενώ οι ενορχηστρωτές της, γνωστοί για τις καθ' έξιν επιθέσεις κατά του σταθμού μας, μετέρχονται μεθόδους εξόχως αντιθεσμικές και επιστρατεύουν επιχειρήματα που θα ήταν κωμικά αν δεν ανέδυαν μία δυσοσμία αυταρχισμού.

Ο γνωστός ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας εδώ και χρόνια καταχράται της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου να δυσφημήσει με ασύλληπτα ψευδείς ισχυρισμούς το ΣΚΑΪ, έχοντας αναλάβει εργολαβικά το ρόλο του υβριστή του σταθμού. Λογοδοτεί ήδη στην Ελληνική Δικαιοσύνη για αυτόν του το ρόλο.

Φαίνεται πως μετά την επιτυχία του σταθμού στον τομέα της ενημέρωσης, ενοχλεί κάποιους και η επιτυχία του στην ψυχαγωγία.

Ως εκ τούτου, ο ως άνω κοινοβουλευτικός άνδρας έπιασε και πάλι δουλειά και ηγείται εκστρατείας κατά του ΣΚΑΪ και του ψυχαγωγικού του προγράμματος:

• Επικαλείται την προστασία της νεολαίας και της παιδικής ηλικίας, ενώ οι προηγούμενες εκδόσεις του Survivor που είχαν προβληθεί από άλλους σταθμούς (2003, 2004, 2005), δεν είχαν προκαλέσει στον ευαίσθητο βουλευτή την παραμικρή ανησυχία.

• Επισείει οψίμως κινδύνους από το στοιχηματισμό, ενώ ο ΣΚΑΪ, ήδη πριν από την εκδήλωση της κοινοβουλευτικής επίθεσης του κ. βουλευτή, είχε ειδοποιήσει όλες τις αρμόδιες αρχές σχετικά με το στοιχηματισμό στο συγκεκριμένο παιχνίδι (βλ. συνημμένο Δελτίο Τύπου ΣΚΑΪ της 27/3/2017). Μετά την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ, η αρμόδια αρχή (ΕΕΠΠ) επελήφθη του θέματος, δίνοντας τέλος στο στοιχηματισμό (1/4/2017).

• Προδίδοντας τα κίνητρά του και τις προφανείς σκοπιμότητές του, ζητά τη μετάθεση της προβολής του παιχνιδιού εκτός ζώνης υψηλής τηλεθέασης.

• Διαδίδει την σαθρή επιχειρηματολογία του από τη συχνότητα συγκεκριμένου άλλου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού του οποίου εμφανίζεται πλέον ως «συνεργάτης», τόσο στο πλαίσιο της ποιοτικής εκπομπής που παρουσιάζει, όσο και ως προσκεκλημένος άλλων, αντίστοιχης αισθητικής, εκπομπών του ιδίου σταθμού, ταυτιζόμενος με τα επιχειρηματικά συμφέροντα της εν λόγω επιχείρησης κατά τρόπο προκλητικό.

Η απόπειρα οποιουδήποτε εκπροσώπου της πολιτικής εξουσίας να παρέμβει στην αποστολή μιας ανεξάρτητης αρχής δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς υπάρχουν πρόσφατα προηγούμενα. Αλλά η άσκηση πίεσης στην ανεξάρτητη αρχή, στο πλαίσιο οργανωμένης εκστρατείας εξυπηρέτησης συγκεκριμένων, αμφιλεγόμενων μάλιστα, επιχειρηματικών συμφερόντων, αποτελεί θεσμικό ολίσθημα.

Υποκρύπτει δε απόπειρα νόθευσης του ελεύθερου ανταγωνισμού ανάμεσα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και έναν αυταρχισμό που παραπέμπει σε ανελεύθερα, σκοταδιστικά καθεστώτα και επιχειρεί να επιβάλλει στους πολίτες ακόμη και πρότυπα ψυχαγωγίας.

Δυστυχώς για τους φανερούς και πιθανόν άλλους υποκρυπτόμενους εμπνευστές της εκστρατείας κατά του ΣΚΑΪ, ούτε οι Έλληνες επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να τους γυρίσει τόσες δεκαετίες πίσω, στερώντας τους ένα τηλεοπτικό παιχνίδι που προβάλλεται ανεμπόδιστα εδώ και χρόνια σε όλον τον κόσμο (και στη Βενεζουέλα...), ούτε οι θεσμικές αρχές της χώρας ανέχονται οποιαδήποτε φαλκίδευση της ανεξαρτησίας τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακης Τερζόπουλος: «Ήταν εpαστής της γυναίκας μου όταν γνώρισα τον Πέτρο Κωστόπουλο»

TV Buzz 14.02.2026
Η ανατρεπτική εξομολόγηση για την «ανοιχτή» σχέση με την πρώτη του σύζυγο και το παρασκήνιο μιας απρόσμενης συνάντησης στη Μύκονο

Ομπράντοβιτς και Γιασικεβίτσιους τα «έσπασαν» στα μπουζούκια

Tabloid 14.02.2026
Οι δύο προπονητές μαζί με φίλους τους διασκέδασαν μέχρι το πρωί, ενώ ο Σάρας χόρεψε και ζεϊμπέκικο

Ναταλία Γερμανού: «Ο Akylas τα ισοπέδωσε όλα σαν τρακτέρ, είναι άδικο για τους υπόλοιπους»

TV Buzz 14.02.2026
Τη δική της άποψη για τους καλλιτέχνες των δύο ελληνικών ημιτελικών της Eurovision κατέθεσε η Ναταλία Γερμανού

Τζέσικα Αλμπα και Κας Γουόρεν: Οριστικοποιήθηκε το διαζύγιό τους

Tabloid 14.02.2026
Θα έχουν συνεπιμέλεια των τριών παιδιών τους, ενώ κανένας από τους δύο δεν θα καταβάλει διατροφή στον άλλον

Eurovision: Αυτά είναι τα επόμενα 7 τραγούδια που πέρασαν στον ελληνικό τελικό

Media 14.02.2026
Oλοκληρώθηκε και ο δεύτερος ημιτελικός

Το tweet που δίχασε το Hollywood: Μια φωτογραφία της Kim Kardashian και η κόντρα που δημιούργησε!

Celebrity Stories 14.02.2026
Πώς ένα tweet μετατράπηκε σε συζήτηση για τα πρότυπα των γυναικών στα media

James Van Der Beek: Η μεγάλη δωρεά του Στίβεν Σπίλμπεργκ στην οικογένεια

Tabloid Χτες
Αν και οι δύο δεν είχαν συνεργαστεί ποτέ, υπήρξε μία «σύνδεσή» τους στο Dawson`s Creek

Η Σάρον Στόουν ξέσπασε σε κλάματα στην Όπερα της Βιέννης

Social Χτες
Η ηθοποιός παρακολούθησε συγκινημένη τον 68ο χορό, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της

Justin Trideau: Αγόρασε έπαυλη στο Μόντρεαλ για να «στεγάσει τον έρωτα του» με την Katy Perry

Tabloid Χτες
Η έπαυλη διαθέτει επτά υπνοδωμάτια, πέντε μπάνια, γραφείο και μια ιδιωτική αίθουσα χορού, ενώ προστατεύεται από μεταλλικό φράχτη και πλούσια βλάστηση, με δύο εισόδους