E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος πήρε τη «13η σύνταξη»

Δεν επέστρεψε τα χρήματα, αλλά έδωσε πολλαπλάσια σε κοινωνικούς σκοπούς

Δημοσίευση 6/4/2017 | 13:29

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος πήρε τη «13η σύνταξη»

Αυξάνονται οι βουλευτές που έλαβαν το έκτακτο βοήθημα για τους χαμηλοσυνταξιούχους τον Δεκέμβριο ο πρωθυπουργός.

Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, που όπως ανέφερε δεν επέστρεψε τα χρήματα, αλλά έδωσε πολλαπλάσια σε κοινωνικούς σκοπούς, όπως κοινωνικά συσσίτια, σε εκκλησίες και ρακοσυλλέκτες, ενώ δώρισε σε ΑμΕΑ δύο air-conditions.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωση του ο Γεράσιμος Γιακουμάτος:

«Η κυβερνητική ανικανότητα , η προχειρότητα , η ανάγκη της κυβέρνησης για μικροπολιτικές εξυπηρετήσεις οδήγησε τα Χριστούγεννα του 2016 στην καταβολή ενός επιδόματος φιλανθρωπίας που βαπτίστηκε 13η σύνταξη, χωρίς έλεγχο, εισοδηματικά κριτήρια και σαφείς προϋποθέσεις και έλαβα το επίδομα χωρίς να το αιτηθώ, χωρίς να το ζητήσω, χωρίς να το ξέρω, χωρίς να το περιμένω και ως γνωστόν χωρίς να το έχω ψηφίσει στη Βουλή.

Τα Χριστούγεννα όπως σταθερά κάνω κάθε χρόνο, και είναι γνωστό αυτό, ενίσχυσα το δίκτυ αλληλεγγύης προς αδύναμους συμπολίτες, που σταθερά διατηρώ για πολλά χρόνια χωρίς να το δημοσιοποιώ. Έτσι αυτά τα λεφτά όπως και άλλα από προσωπικά και οικογενειακά εισοδήματα διατέθηκαν για τα κοινωνικά συσσίτια ενοριών σε όλη την Αττική αλλά και σε σωματεία που υποστηρίζουν την επιβίωση αδύναμων συμπολιτών μας, τα οποία ανέρχονται σε πολλαπλάσιο ποσό από αυτό που έλαβα. Ενδεικτικά αναφέρω ενορίες σε Περιστέρι, Καματερό, Αγ. Βαρβάρα και το σωματείο των ρακοσυλλεκτών, ένα σωματείο που έχει ως μέλη του βιοπαλαιστές και αγωνιστές της ζωής.

Δεν κοινοποιώ από θέση αρχής τις ευχαριστήριες επιστολές των ενοριών και των σωματείων αλλά είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου προς τεκμηρίωση και μόνο των λεγομένων μου, που αποδεικνύουν ότι διέθεσα δεκαπλάσια από τα λεφτά που έλαβα σε δράσεις αλληλεγγύης.

Προέρχομαι από μια φτωχή γειτονιά της Αττικής, πάλεψα όπως και δεκάδες άλλες χιλιάδες της γενιάς μου για τη βελτίωση της ζωής μας σπουδάζοντας και δουλεύοντας σκληρά, στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε προσπαθώ να ενισχύω τους συνανθρώπους μας που αγωνίζονται σκληρά για την επιβίωση τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν οφείλεται σε διαρροή αερίου, ανακοίνωσε η πυροσβεστική

Κόσμος 31.01.2026
Από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 14

Η τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας στην Καλαμάτα η κορυφαία στον κόσμο για το 2025

Πολιτισμός 31.01.2026
Τελικά τα καταφέραμε, δώσαμε φωνή σε έναν τοίχο και ακούστηκε παντού, αναφέρει ο εικαστικός Κλεομένης Κωστόπουλος

«Κόκκινος συναγερμός» σε 4 Περιφέρειες για την κακοκαιρία που θα πλήξει αύριο τη χώρα

Καιρός 31.01.2026
Σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) η μιση χώρα

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε δύο οίκους ανοχής

Ελλάδα 31.01.2026
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, οι οποίες λειτουργούσαν παράνομα τους οίκους ανοχής, παραβιάζοντας αποφάσεις σφράγισης

Τούρκοι γεμίζουν λεωφορεία και έρχονται στην Ελλάδα για να αγοράσουν βασικά είδη διατροφής

Κόσμος 31.01.2026
Ο πληθωρισμός και η υποτίμηση της λίρας έχουν εκτοξεύσει της τιμές στην Τουρκία

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε 33χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος

Ελλάδα 31.01.2026
Μία τραγωδία χτύπησε τον ελληνικό αθλητισμό τις πρώτες ημέρες του 2026

Οπαδοί ΠΑΟΚ: Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος με το «αντίο» στα άλλα πέντε «αετόπουλα»

Ελλάδα 31.01.2026
Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο 28χρονος τραυματίας που χθες πήρε εξιτήριο από το «Παπαγεωργίου»

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Καιρός 31.01.2026
Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Κεραμεικός: Παράτησε το όχημά του στις γραμμές του τρένου και έφυγε

Ελλάδα 31.01.2026
Για 1,5 ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία