E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Έσπασαν τον πάγο» με μια αγκαλιά Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης

Μεϊμαράκης: «Μου πρότεινε εθνική συνεννόηση για να λύσουμε το πρόβλημα του Τσακαλώτου να βγει με την Σκαρλέτ»

Δημοσίευση 20/3/2017 | 15:10

«Έσπασαν τον πάγο» με μια αγκαλιά Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης

Συνάντηση περίπου μιας ώρας είχαν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στο γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Βουλή... με φόντο το «τζάμπα μαγκιές» και το κλίμα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ των δυο αντρών.

Ο κ. Μεϊμαράκη έφτασε στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη περίπου στις 12:30 το μεσημέρι με τους δυο άντρες να «σπάνε» τον μεταξύ τους πάγο, μπαίνοντας αγκαλιά στην αίθουσα.

Μέσα σε κλίμα που χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά θετικό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης έθεσαν επί τάπητος όλα τα μείζονα ζητήματα της εσωτερικής και εξωτερικής ατζέντας.

«Κουτσομπολιά» χαρακτήρισε τα περί διαφωνιών ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ σύμφωνα με πηγές υπήρξε συναντίληψη για τη δύσκολη κατάσταση της χώρας.

Μεϊμαράκης: «Μου πρότεινε εθνική συνεννόηση για να λύσουμε το πρόβλημα του Τσακαλώτου να βγει με την Σκαρλέτ»

«Ήταν μια ειλικρινή συζήτηση σε καλό κλίμα. Συμπίπτουμε και θα προχωρήσουμε σε κοινή κατεύθυνση», ανέφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνομιλώντας με δημοσιογράφους αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ο νυν και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είχαν συνάντηση για παραπάνω από μια ώρα και όταν ολοκληρώθηκε οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Μεϊμαράκη αν τα βρήκαν μεταξύ τους.

«Δεν χάσαμε τίποτα. Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμη καμπή και σταυροδρόμι για να ασχοληθούμε με κουτσομπολιά και παραπολιτική», απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης και αστειευόμενος πρόσθεσε: «Μου πρότεινε εθνική συνεννόηση για να λύσουμε το πρόβλημα του Τσακαλώτου να βγει με την Σκαρλέτ αλλά του είπα ο καθένας τα λύνει μόνος του αυτά...».

Απαντώντας σε απανωτές σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε: «Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Όλα τα θέματα είναι ανοικτά. Τα εθνικά, η διαπραγμάτευση, η αξιολόγηση. Αυτά είναι τα ζητήματα που μας απασχολούν».

Είπε, επίσης, ότι γίνονται συχνά τέτοιες συναντήσεις, ενώ σε ερώτηση αν συζήτησαν για όσα γράφτηκαν στον τύπο την περασμένη εβδομάδα, μετά από άλλη κουβέντα που είχε ο κ. Μεϊμαράκης με δημοσιογράφους, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Ούτε καν τα συζητάμε αυτά...».

Για τη στάση της ΝΔ όταν έρθει το πακέτο των μέτρων στη Βουλή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε: «Εφόσον ο Τσίπρας δεν προχώρησε σε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη και εμείς δεν θα τα ψηφίσουμε. Το έχω πει από τότε που ήμουν πρόεδρος. Η κυβέρνηση οφείλει να φέρει το πακέτο και να προχωρήσει. Η χώρα σέρνεται. Το θέμα είναι αν θα τα ψηφίσουμε εμείς; Το θέμα είναι ότι οι Τσίπρας και Καμμένος αποδέχτηκαν να ολοκληρώσουν το πακέτο και να βγάλουν τη χώρα στις αγορές. Όταν είπαμε για εθνική ομάδα αρνήθηκαν. Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα».

Σε ερώτηση αν φοβάται ότι θα επαναληφθεί ό,τι συνέβη το 2015 είπε: «Οι παράμετροι δεν είναι ίδιοι με το 2015. Τότε δεν υπήρχε συμφωνία. Και να κλείσει αξιολόγηση η χώρα θα σέρνεται...».

Σε σχέση με το αίτημα της ΝΔ για εκλογές ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως και ο ίδιος θέλει να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας, όπως λένε και άλλα στελέχη της ΝΔ. «Μέχρι να φύγει τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε να το επιβάλλουμε. Για τη χώρα προτάσσεται να κλείσει η αξιολόγηση», συμπλήρωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Champion Jet 3 προσέκρουσε στο λιμάνι της Πάρου ‑ Ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Ελλάδα 28.06.2025
Πάνω από μία ώρα η αναμονή για τους επιβάτες, οι οποίοι θα συνεχίσουν το ταξίδι τους με άλλα πλοία, αναλόγως του προορισμού τους

Στο μικροσκόπιο των ελέγχων 3.000.000 οχήματα ‑ Πέλεκυς 400 ευρώ το πρόστιμο

Ελλάδα 28.06.2025
Ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ είναι αυτά που... απειλούνται

Έρευνα: Το 86% των 16χρονων στην Ελλάδα έχει καταναλώσει αλκοόλ

Ελλάδα 28.06.2025
Τι λέει η γγ της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών

Διπλό ατύχημα στην Κρήτη: Xάζευαν καραμπόλα και τράκαραν μεταξύ τους

Ελλάδα 28.06.2025
Το δεύτερο τροχαίο καταγράφηκε σε βίντεο από διερχόμενους οδηγούς

Καιρός: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός 28.06.2025
Ανοιξαν οι ουρανοί σε Κοζάνη, Σέρρες, Θεσσαλονίκη

Νέο κρούσμα αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας‑Κονγκό στη Λάρισα

Ελλάδα 28.06.2025
Είναι γιατρός που ήρθε σε επαφή με τον άτυχο κτηνοτρόφο

Κριστιάνο Ρονάλντο: Αλλαξε γνώμη και γράφει ιστορία στη Σαουδική Αραβία μέχρι τα 42 του ‑ Το νέο «χρυσό» συμβόλαιο

Αθλητικά Νέα Χτες
Το νέο του συμβόλαιο αυξάνει της ήδη εντυπωσιακές απολαβές του και τον κρατά στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο

Έκτακτη διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Σπατών

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Χιόνισε στην έρημο Ατακάμα στη Χιλή, την πιο ξηρή έρημο του πλανήτη

Κόσμος Χτες
Η έρημος Ατακάμα διαθέτει εδάφη τόσο ξερά, που χρησιμοποιούνται συχνά ως μοντέλο για την προσομοίωση συνθηκών στον πλανήτη Αρη

Κολύμβηση: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γεωργία Δαμασιώτη με πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητικά Νέα Χτες
Η αθλήτρια του Ωκεανού ήταν εντυπωσιακή στη μονομαχία με τη Βόσνια Λάνα Πούνταρ (πρωταθλήτρια Ευρώπης στις γυναίκες το 2022) και, μετά τα πρώτα 100μ., """"καθάρισε"""" εύκολα την κούρσα.

Ανεύρυσμα ανέπτυξε η 18χρονη που κατέρρευσε σε γυμναστήριο στη Λάρισα

Ελλάδα Χτες
Προετοιμαζόταν για να εξεταστεί στα αθλήματα στις Πανελλήνιες