E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκαριστικό: Δύο νεκροί στο γαλλικό Survivor

Ο γιατρός που συνόδευε την αποστολή αυτοκτόνησε, μετά τον θάνατο ενός παίκτη

Δημοσίευση 18/3/2017 | 13:53

Σοκαριστικό: Δύο νεκροί στο γαλλικό Survivor

Το δέλεαρ μεγάλο. Δημοσιότητα και φυσικά το έπαθλο των 100.000 ευρώ. Μεγάλο όμως φαίνεται πως είναι και το «τίμημα» που πληρώνουν οι συμμετέχοντες στο παιχνίδι επιβίωσης «Survivor» που σημειώνει μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης με το κοινό να παρακολουθεί «μαχητές» και «διάσημους» να τα δίνουν όλα για την ασυλία ή ένα μπέργκερ, ένα παστέλι κι ένα κρουασάν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, η Γαλλία θρηνεί δύο απώλειες στο πλαίσιο του εν λόγω παιχνιδιού. Παρότι ο παίκτης που είχε φύγει από τη ζωή την πρώτη κιόλας μέρα των γυρισμάτων είχε πεθάνει από φυσικά αίτια, ο γιατρός που συνόδευε την αποστολή αυτοκτόνησε καθώς δέχθηκε επίθεση από μερίδα του Τύπου. Έτσι το παιχνίδι μπήκε στον «πάγο», όπως σημειώνει η εφημερίδα, αν και ως τηλεοπτικό φαινόμενο θα μπορούσε να μελετηθεί ως πείραμα για τις σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της απομόνωσης αλλά και του υποσιτισμού ή της κακής διατροφής. Οι Έλληνες συμμετέχοντες ήδη εμφανίζουν ξεσπάσματα και «εκρήξεις» αλλά και λιποθυμίες.

Οι πεινασμένοι παίκτες, όπως εξηγεί στην Espresso η κλινική διαιτολόγος Χριστίνα Μπαλαμώτη, κινδυνεύουν από υπόταση, αφυδάτωση, ατροφία του μυοκαρδίου και αρρυθμίες, ενώ οι γυναίκες επιπλέον από διαταραχές έμμηνου κύκλου λόγω της μείωσης του βάρους από μυϊκό ιστό. Από την πλευρά της η ψυχολόγος Ειρήνη Μάρη προειδοποιεί πως η συνεχής έλλειψη τροφής και η ελάχιστη κατανάλωση φαγητού μπορεί να προκαλέσει καταστάσεις που οδηγούν σε χρόνιο άγχος και διαταραχή πανικού. Κρίνει μάλιστα χρήσιμη τη βοήθεια ειδικού όταν επιστρέψουν στην Ελλάδα, ώστε να επανενταχθούν κανονικά στην καθημερινή τους ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γιώργος Χρανιώτης αποκαλύπτει «Από τις σειρές έχω βγάλει… 821.326 ευρώ!»

Tabloid 08.02.2026
Όσα αποκάλυψε στη νέα του συνέντευξη

Σίσσυ Χρηστίδου: Η ατάκα της όταν έμαθε πως σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα γάμου

Tabloid 08.02.2026
Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Πανόπουλος στην Αφροδίτη Γραμμέλη για την εκπομπή «Σαββατοκύριακο παρέα»

Η εξαφάνιση που σημάδεψε τη βρετανική ροκ σκηνή και οι θεωρίες που επιμένουν μέχρι σήμερα

Celebrity Stories 08.02.2026
31 χρόνια μυστήριο: Τι απέγινε πραγματικά ο Richey Edwards των Manic Street Preachers;

Σοφία Μαριόλα: Απαντά ανοιχτά για τον χωρισμό της από τον Στράτο Τζώρτζογλου

Tabloid Χτες
«Δεν είμαι απεγνωσμένη για παιδί και οικογένεια»

Η Bianca Censori σπάει τη σιωπή της για το σκάνδαλο στο σκάφος στη Βενετία

Tabloid Χτες
Τι λέει εκείνη, τι δείχνουν οι εικόνες

Κώστας Μακέδος: Καθηλωμένος σε καρέκλα ο ηθοποιός – Η μάχη με την παχυσαρκία

Tabloid Χτες
Εγινε γνωστός μέσα από τους ρόλους που υποδύθηκε τη δεκαετία του ΄80

Η πιο πλούσια ηθοποιός στον πλανήτη δεν έβγαλε τα λεφτά της από τις ταινίες

Celebrity Stories Χτες
Πώς έβγαλε δις η πιο πλούσια ηθοποιός στον κόσμο

Η Meghan Trainor μιλά ανοιχτά για τη μεταμόρφωσή της – «Χρησιμοποίησα την επιστήμη»

Tabloid Χτες
Η μεταμόρφωση της Meghan Trainor δεν είναι απλώς αισθητική

Survivor: Ο Lil Benzy αδερφός του Gio Kay εισβάλλει στον Αγιο Δομίνικο

TV Buzz Προχτές
Μια απρόσμενη οικογενειακή «διαδοχή» στο Survivor

Ναταλία Λιονάκη: Είναι κοντά στον Θεό και φέρεται έτσι στους γονείς της;

Tabloid Προχτές
Δεν ήρθε ούτε στην κηδεία του πατέρα της, είπε η μητέρα της