E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκαριστικό: Δύο νεκροί στο γαλλικό Survivor

Ο γιατρός που συνόδευε την αποστολή αυτοκτόνησε, μετά τον θάνατο ενός παίκτη

Δημοσίευση 18/3/2017 | 13:53

Σοκαριστικό: Δύο νεκροί στο γαλλικό Survivor

Το δέλεαρ μεγάλο. Δημοσιότητα και φυσικά το έπαθλο των 100.000 ευρώ. Μεγάλο όμως φαίνεται πως είναι και το «τίμημα» που πληρώνουν οι συμμετέχοντες στο παιχνίδι επιβίωσης «Survivor» που σημειώνει μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης με το κοινό να παρακολουθεί «μαχητές» και «διάσημους» να τα δίνουν όλα για την ασυλία ή ένα μπέργκερ, ένα παστέλι κι ένα κρουασάν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, η Γαλλία θρηνεί δύο απώλειες στο πλαίσιο του εν λόγω παιχνιδιού. Παρότι ο παίκτης που είχε φύγει από τη ζωή την πρώτη κιόλας μέρα των γυρισμάτων είχε πεθάνει από φυσικά αίτια, ο γιατρός που συνόδευε την αποστολή αυτοκτόνησε καθώς δέχθηκε επίθεση από μερίδα του Τύπου. Έτσι το παιχνίδι μπήκε στον «πάγο», όπως σημειώνει η εφημερίδα, αν και ως τηλεοπτικό φαινόμενο θα μπορούσε να μελετηθεί ως πείραμα για τις σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της απομόνωσης αλλά και του υποσιτισμού ή της κακής διατροφής. Οι Έλληνες συμμετέχοντες ήδη εμφανίζουν ξεσπάσματα και «εκρήξεις» αλλά και λιποθυμίες.

Οι πεινασμένοι παίκτες, όπως εξηγεί στην Espresso η κλινική διαιτολόγος Χριστίνα Μπαλαμώτη, κινδυνεύουν από υπόταση, αφυδάτωση, ατροφία του μυοκαρδίου και αρρυθμίες, ενώ οι γυναίκες επιπλέον από διαταραχές έμμηνου κύκλου λόγω της μείωσης του βάρους από μυϊκό ιστό. Από την πλευρά της η ψυχολόγος Ειρήνη Μάρη προειδοποιεί πως η συνεχής έλλειψη τροφής και η ελάχιστη κατανάλωση φαγητού μπορεί να προκαλέσει καταστάσεις που οδηγούν σε χρόνιο άγχος και διαταραχή πανικού. Κρίνει μάλιστα χρήσιμη τη βοήθεια ειδικού όταν επιστρέψουν στην Ελλάδα, ώστε να επανενταχθούν κανονικά στην καθημερινή τους ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Zara Larsson ξανασυστήνεται στη Gen Z: Πώς ένα meme την έβγαλε από την αφάνεια

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Από τα hits στο απόλυτο προσωπικό brand

Έλα στην ομάδα μας: Θέση για δημοσιογράφους στην Αθήνα

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Digital Content Editor - Full time στην Αθήνα, Hybrid

Μόνικα Μπελούτσι: Στα 61 δεν είμαι πλέον το κέντρο της προσοχής

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός μίλησε για τη σχέση της με το πέρασμα του χρόνου και δήλωσε πως απολαμβάνει ότι έχει γίνει «θεατής» και δεν τραβάει τόσο τα βλέμματα

Σοφία Καρβέλα: Πόσο χρεώνει τη βιντεοκλήση μίας ώρας μαζί της για συμβουλές styling

E-Daily 3.Left Χτες
Στο επιχειρηματικό βήμα που έχει κάνει εδώ και λίγο καιρό η Σοφία Καρβέλα αναφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης 26/5 στο «Πρωινό»

Αννα Δρούζα: Πρεμιέρα για τη νέα της εκπομπή στο ΟΡΕΝ – Η επίσημη ανακοίνωση του σταθμού

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αννα Δρούζα επιστρέφει δυναμικά στο OPEN με μια σειρά συναντήσεων αφιερωμένων στην ψυχική υγεία και τον σύγχρονο άνθρωπο

Δήμητρα Παπαδοπούλου: «Μπαμπά πήρα πτυχίο» – Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο στα 64 της

E-Daily 3.Left Χτες
Το πτυχίο της στην Αγγλική Φιλολογία πήρε η Δήμητρα Παπαδοπούλου

Αν Χάθαγουεϊ: «Για δέκα χρόνια ήμουν ουσιαστικά τυφλή από το αριστερό μου μάτι»

E-Daily 3.Left Χτες
«Επιβάρυνε πραγματικά το νευρικό μου σύστημα», εξομολογήθηκε η ηθοποιός

Δίκη Κιμούλη κατά Βλαντή για συκοφαντική δυσφήμιση: Τι ισχυρίζονται οι δύο πλευρές

E-Daily 3.Left Χτες
Η Παναγιώτα Βλαντή κατηγορείται ότι τον «συκοφάντησε» δύο φορές μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις της – Η υπόθεση θα συνεχιστεί τον ερχόμενο μήνα

Τζένιφερ Λόπεζ: Βουτιές στην πισίνα για τη Memorial Day ‑ Το λευκό μπικίνι και οι φωτογραφίες που συζητήθηκαν

E-Daily 3.Left Χτες
Η 56χρονη σταρ μοιράστηκε τη χαρούμενη μέρα της με ανθρώπους που αγαπά