E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δήμαρχος Ρότερνταμ: Ο Ερντογάν μας «παραπλάνησε»

Συνέντευξη σε ολλανδικά μέσα για την επίσκεψη της Τουρκάλας υπουργού

Δημοσίευση 13/3/2017 | 15:06

Δήμαρχος Ρότερνταμ: Ο Ερντογάν μας «παραπλάνησε»

Ο Αμπουταλέμπ, ο πρώτος μουσουλμάνος, μετανάστης δήμαρχος της Ολλανδίας είπε ότι το τουρκικό προξενείο είπε ψέματα σχετικά με τα αίτια επίσκεψης της Τουρκάλας υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων. 

Nέα τροπή ενδέχεται να πάρουν οι εξελίξεις στο διπλωματικό «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας, με την τουρκική ηγεσία, δια στόματος Ερντογάν, Γιλντιρίμ και Τσαβούσογλου να απειλεί... θεούς και δαίμονες και να καταθέτει αλλεπάλληλα διαβήματα, με αφορμή πρωτίστως την απαγόρευση προσγείωσης του αεροσκάφους του Τούρκου ΥΠΕΞ στο Ρότερνταμ και δεύτερον με την απέλαση της Τουρκάλας υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων, Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά το βράδυ του Σαββάτου.

Σε συνέντευξή του σε ολλανδικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Αχμέντ Αμπουταλέμπ, κατηγορεί το τουρκικό προξενείο, πως ευθύνεται αποκλειστικά για το... μπάχαλο που προκλήθηκε με την Τουρκάλα υπουργό, καθώς τον «παραπλάνησε». Ο Αμπουταλέμπ, μουσουλμάνος, που μετανάστευσε στην Ολλανδία στα 15 του και έγινε ο πρώτος δήμαρχος στην Ολλανδία, που είναι και μετανάστης και μουσουλμάνος, είπε πως το τουρκικό προξενείο του είπε ψέμματα σχετικά με την επίσκεψη της Καγιά στην πόλη του. «Μου είπαν, όχι ότι έρχεται για μια πολιτική ομιλία που αφορά το επερχόμενο δημοψήφισμα στην Τουρκία, αλλά για μία επίσκεψη», είπε ο επί 8ετία δήμαρχος του Ρότερνταμ σε συνέντευξη στο δίκτυο TR724.

Συνεχίζοντας την ανάλυσή του, Αμπουταλέμπ, σχολίασε ότι είναι ενάντια στη συμμετοχή της πόλης του, στα παιχνίδια προπαγάνδας των Τούρκων πολιτικών, εν όψει του πολύκροτου δημοψηφίσματος στην Τουρκία, στις 16 Απριλίου. Πιθανώς γι' αυτό το τουρκικό προξενείο να τον «παραπλάνησε» και γι' αυτό τα αίματα να άναψαν στη συνέχεια, με Τούρκους, να δημιουργούν επεισόδια έξω από το κτίριο του προξενείου της πόλης. Μάλιστα η κατάσταση εκτραχύνθηκε την Κυριακή, όταν Τούρκος κατέβασε την ολλανδική σημαία από την πρεσβεία της Ολλανδίας στην Κωνσταντινούπολη και ανέβασε την τουρκική.

Όσο αφορά στα σκληρά λόγια με τα οποία μίλησαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο, ο οποίος αποκάλεσε «απομεινάρια των Ναζί και φασίστες» τους Ολλανδούς, αλλά και ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα πως μία συγγνώμη από τους Ολλανδούς δεν φτάνει και πως θα υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις, αποκαλώντας τη χώρα «πρωτεύουσα του φασισμού», ο Αμπουταλέμπ υπενθύμισε πως οι κάτοικοι του Ρότερνταμ υπέφεραν τη βάναυση στρατιωτική επέλαση της Luftwaffe, όταν η πόλη βομβαρδίστηκε και ισοπεδώθηκε το 1945 από τους Ναζί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Κατέρρευσε μεσοτοιχία σε αυλή κατοικίας – Ένας τραυματίας

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις

Ταϊλάνδη: Συνελήφθη Βρετανίδα που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η Βρετανίδα υποστήριξε ότι ο σύντροφός της είχε αυτοτραυματιστεί, κάτι που δεν μπορούσε να διασταυρωθεί

Θρίλερ στη Χαλκιδική: 13χρονος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά σε θαλάσσιο πάρκο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
13χρονος υπήκοος Ρουμανίας τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο του Αγίου Νικολάου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: Ήχησε το 112 για εκκένωση περιοχών – Kοντά σε σπίτια οι φλόγες

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Για την κατάσβεση από αέρος επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα

Ζελένσκι ειρωνεύεται τη Μόσχα: Αν ελέγχουν την Κονταντίνοφκα, τότε ο Πούτιν δεν θα είχε πρόβλημα να με συναντήσει εκεί

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
«Αν η Κονταντίνοφκα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, τότε ίσως ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν να μην είχε κανένα πρόβλημα να με συναντήσει εκεί», δήλωσε ο Ζελένσκι

Καιρός: Έρχεται και νέα επιδείνωση του καιρού για 48 ώρες ‑ Προειδοποίηση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα ωστόσο θα έρθει και νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Το μοναδικό ηφαίστειο στη Γη που εκτοξεύει μικροσκοπικούς κρυστάλλους χρυσού ‑ 80 gr κάθε μέρα

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ακριβώς πώς σχηματίζονται οι κρύσταλλοι χρυσού στο όρος Έρεβος

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, έχασε 2‑0 από την Παολίνι και αποχαιρέτισε το Wimbledon

Αθλητικά Νέα 04.07.2026
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την Ιταλίδα αντίπαλο της η οποία επικράτησε με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στους 16 του λονδρέζικου open

Τι ήταν η Συμφωνία Plaza και γιατί δημιουργεί «ρήγμα» στις σχέσεις Ευρώπης‑Κίνας

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Για το Πεκίνο, οι σημερινές εμπορικές αντιπαραθέσεις με τη Δύση θυμίζουν έντονα την αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιαπωνίας πριν από τέσσερις δεκαετίες.