E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το συγκλονιστικό video που ανέβασε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου για τους πρόσφυγες

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: Με έχουν αποκαλέσει πόρνη, τσούλα, αηδιαστική μετανάστρια

Δημοσίευση 13/3/2017 | 11:53

Το συγκλονιστικό video που ανέβασε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου για τους πρόσφυγες

Ένα βίντεο για τον ρατσισμό κατά των προσφύγων και των μεταναστών, ανέβασε στο facebook η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η οποία μετανάστευσε στη Σουηδία μαζί με την οικογένειά της στα 6 της χρόνια.

«Οι λέξεις είναι όπλα. Αν συνεχίσετε να βομβαρδίζετε τους ανθρώπους με προειδοποιήσεις για τους "παράνομους", "κακούς", "απειλητικούς" μετανάστες, που εισβάλουν στην χώρα και τον πολιτισμό σας. Αν συνεχίσετε να τους δαιμονοποιείτε, τότε κάποια στιγμή κάποιος θα εκραγεί. Οι λέξεις θα γίνουν πράξη» λέει στο βίντεο.

Μεταξύ άλλων η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου ξεκινάει το βίντεο λέγοντας:

«Γουρούνι με μαύρα μαλλιά». «Αν δεν φύγεις από την χώρα σε 24 ώρες θα σκοτώσουμε εσένα και την οικογένειά σου»

Όταν αυτό το ανώνυμο γράμμα έφτασε στο σπίτι μου με το ταχυδρομείο, ήμουν 9 ετών.

Ήρθα στη Σουηδία στα έξι μου χρόνια.

Ο πατέρας μου ήταν Έλληνας μετανάστης. Μέναμε σε ένα μέρος όπου ζούσαν κυρίως πρόσφυγες και μετανάστες. Σε μια οικογένεια χωρίς βιβλία ή εφημερίδες.

Η μητέρα μου πήρε το γράμμα και πήγε στην αστυνομία.

Όταν επέστρεψε, είπε: Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα επειδή η απειλή είναι ανώνυμη.

Είμαι ευγνώμων που δουλεύω ως δημοσιογράφος στη Σουηδία.

Από την πρώτη μου μέρα στη δουλειά, 20 χρόνια πριν, με έχουν αποκαλέσει πόρνη, τσούλα, αηδιαστική μετανάστρια.

Μου λένε ότι θα μου κόψουν τη γλώσσα. Ότι θα μου κόψουν τα δάχτυλα. Θα μου σπάσουν τα γόνατα.

Ότι θα έπρεπε να αυτοκτονήσω, αλλιώς θα με σκοτώσουν αυτοί.

Με απειλούν με ομαδικό βιασμό, με σεξουαλικά βασανιστήρια. Υπάρχουν μέρες που ξυπνάω το πρωί με λεκτική βία και κοιμάμαι με σεξιστικά, ρατσιστικά σχόλια στο κεφάλι μου.

Όταν πήγα στην αστυνομία μου είπαν: Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, η απειλή είναι ανώνυμη.

Δυστυχώς δεν είμαι η μόνη. Είμαι ένας από τους εκατομμύρια ανθρώπους που φοβούνται για τη ζωή τους, νιώθουν απροστάτευτοι και έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην δικαιοσύνη.

Στις μέρες μας, εκτός από τους ανώνυμους, υπάρχει νέα απειλή από πολιτικούς και ΜΜΕ, που ομαλοποιούν και προβάλουν ως συνηθισμένο τον σεξισμό και τον ρατσισμό.

Οι λέξεις είναι όπλα. Αν συνεχίσετε να βομβαρδίζετε τους ανθρώπους με προειδοποιήσεις για τους «παράνομους», «κακούς», «απειλητικούς» μετανάστες, που εισβάλουν στην χώρα και τον πολιτισμό σας. Αν συνεχίσετε να τους δαιμονοποιείτε, τότε κάποια στιγμή κάποιος θα εκραγεί. Οι λέξεις θα γίνουν πράξη.

Η δημοκρατία είναι μια λέξη. Απαιτεί καθημερινή δράση από όλους μας. Το μίσος δεν είναι ελευθερία έκφρασης. Είναι έγκλημα.

Αν ο ελεύθερος λόγος είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο κάθε ένας πολίτης μπορεί να αναπνεύσει.

Ας αγωνιστούμε. Ας αγωνιστούμε για πλουραλισμό, για ενότητα στην πολυμορφία. Ας αγωνιστούμε για τη δημοκρατία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το κρυφό μήνυμα στο νυφικό της Selena Gomez – Μόνο όσοι πρόσεξαν καλά το είδαν

Tabloid 11.10.2025
Η Selena Gomez τίμησε τον Benny Blanco με έναν τρόπο που δεν φαντάζεσαι

Δεν το βάζει κάτω: Η φωνή που σημάδεψε τα 00s ετοιμάζει το πιο δυνατό comeback της καριέρας της

Celebrity Stories 11.10.2025
Η δυναμική σταρ που πάλεψε με σοβαρές ασθένειες, επιστρέφει με νέες επιτυχίες, tours και άπλετη ενέργεια!

Δήμητρα Παπαδοπούλου: «Ελπίζω στη σειρά που ετοιμάζω να παίξω»

Tabloid Χτες
Η Δήμητρα Παπαδοπούλου μίλησε στην εκπομπή Buongiorno το πρωί της Παρασκευής (10-10), όπου μίλησε για τα μελλοντικά της επαγγελματικά σχέδια

Η Ευλαμπία Ρέβη ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της: Οι φωτογραφίες με φουσκωμένη κοιλιά

Tabloid Χτες
Η Ευλαμπία Ρέβη ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της στα social media μέσα από μια σειρά από τρυφερές φωτογραφίες στο ηλιοβασίλεμα με τον σύζυγό της, Σωτήρη Σκουλούδη

Ο χορός της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον Κωνσταντίνο Αργυρό σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο

Tabloid Χτες
Ντυμένη στα κόκκινα η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα χόρεψε το «Μάλλον κάτι ξέρω» του δημοφιλούς τραγουδιστή

Ανδρας στην Βρετανία έφαγε 3 κιλά ζελεδάκια σε 3 μέρες ‑ Κατέληξε στο νοσοκομείο

Παράξενα Χτες
Έφαγε σε τρία βράδια πάνω από 10.400 θερμίδες σε ζάχαρη και άφθονη ζελατίνη και πρόσθετα

Ο Λιάγκας απαντά στην Τούνη: «Εγώ τον είπα σύντροφο, εσύ γκόμενο. Δεν είναι ωραία λέξη»

Tabloid Χτες
«Αφού γκόμενο τον αισθάνεσαι, έτσι να τον λες», πρόσθεσε ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1

Η Κέιτ Χάντσον μιμήθηκε την Κάιλι Τζένερ και δίχασε

Social Χτες
Αλλοι την αποθέωσαν και άλλοι την κατηγόρησαν για προσβολή

Όταν η Madonna ζήτησε σε γάμο έναν σταρ ‑ και εκείνος την παράτησε για ... ένα βιβλίο!

Celebrity Stories Χτες
Από το απόλυτο πάθος στη δημόσια ταπείνωση - πώς ένα τολμηρό βιβλίο «πάγωσε» τον πιο καυτό έρωτα των ’90s!