E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχονται πρόστιμα‑φωτιά σε 2,2 εκατ. ιδιοκτήτες για ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ οχήματα

Στο δρόμο τα ειδοποιητήρια

Δημοσίευση 8/3/2017 | 08:19

Έρχονται πρόστιμα‑φωτιά σε 2,2 εκατ. ιδιοκτήτες για ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ οχήματα

Με καθυστέρηση σχεδόν δύο ετών ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα κινούν χωρίς να τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ αλλά ούτε έχουν πληρώσει ασφάλεια η οποία αφορά τους ιδιοκτήτες ΙΧ με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η/1/1996, καθώς οι κάτοχοι παλαιότερων οχημάτων φαίνεται πως στάθηκαν τυχεροί και θα καθυστερήσει η αποστολή προστίμων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ειδήσεις», η ηλεκτρονική διασταύρωση που αφορά στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με 1η άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η/1/1996 και μετά έχει ολοκληρωθεί και το μόνο που απομένει είναι να ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων με τα πρόστιμα σε πάνω από 1,2 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και ένα εκατομμύριο μοτοσικλετιστές.

Στην περίπτωση των ανασφάλιστων, οι ιδιοκτήτες έχουν μόλις οκτώ ημέρες για να πληρώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ ενώ στην άλλη περίπτωση, μη πληρωμής ΚΤΕΟ, το πρόστιμο είναι σταθερά 150 ευρώ και το ειδοποιητήριο θα φτάσει μέσω Taxis.

Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν το 1995, οι οποίοι υπολογίζονται σε 500.000 αναμένεται να παραλάβουν πολύ αργότερα τα πρόστιμα καθώς πρέπει να ξεκαθαρίσει το μητρώο.

Η καθυστέρηση της διασταύρωσης αυτοκινήτων με πρώτη Άδεια Κυκλοφορίας πριν το 1995 έγκειται στο γεγονός πως έχουν εντοπιστεί χιλιάδες οχήματα της δεκαετίας του ’60, του ’70, του ’80 και του ’90 τα οποία το σύστημα «βλέπει» ότι κυκλοφορούν ενώ στην πραγματικότητα να έχουν καταστραφεί. Ο λόγος είναι ότι όλες οι μεταβολές στο παρελθόν γίνονταν χειρόγραφα και τώρα δεν υπάρχουν online στοιχεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο θρύλος της νυχτερινής διασκέδασης Λάκης Ραπτάκης: Ο άνθρωπος που άλλαξε το nightlife σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 05.02.2026
Τη δεκαετία του `80 και του `90 ήταν κυρίαρχος έχοντας φτάσει μάλιστα στο σημείο να έχει 46 (!) μαγαζιά διασκέδασης

O Έλον Μασκ γράφει ότι τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία!

Κόσμος 05.02.2026
Για μια προκλητική δήλωση του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου ή μια ένδειξη πραγματικής δυστυχίας, κάνει λόγο το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ο Χάρης Παυλίδης κάλεσε τάιμ άουτ μόνο για να αποθεώσει τα κορίτσια της Εθνικής πόλο γυναικών

Αθλητικά Νέα 05.02.2026
“Κάνατε το καλύτερο σας παιχνίδι. Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που παίξατε”

Κελίφ: «Δεν είμαι τρανς, είμαι κορίτσι ‑ Έκανα ορμονοθεραπεία, δέχομαι οποιονδήποτε έλεγχο»

Αθλητικά Νέα 05.02.2026
Αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκη στη «L`Equipe» για την ορμονοθεραπεία και το γονίδιο SRY

Μαρουσάκης: Έρχεται νέα οργανωμένη κακοκαιρία

Καιρός 05.02.2026
Ψυχρές αέριες μάζες και χιόνια στα βουνά

Ομολόγησε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας ο 50χρονος σμήναρχος

Ελλάδα 05.02.2026
Η δράση του και πώς εντοπίστηκε

Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων

Οικονομία 05.02.2026
Αναλυτικά τα πρόστιμα