E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχονται πρόστιμα‑φωτιά σε 2,2 εκατ. ιδιοκτήτες για ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ οχήματα

Στο δρόμο τα ειδοποιητήρια

Δημοσίευση 8/3/2017 | 08:19

Έρχονται πρόστιμα‑φωτιά σε 2,2 εκατ. ιδιοκτήτες για ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ οχήματα

Με καθυστέρηση σχεδόν δύο ετών ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα κινούν χωρίς να τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ αλλά ούτε έχουν πληρώσει ασφάλεια η οποία αφορά τους ιδιοκτήτες ΙΧ με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η/1/1996, καθώς οι κάτοχοι παλαιότερων οχημάτων φαίνεται πως στάθηκαν τυχεροί και θα καθυστερήσει η αποστολή προστίμων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ειδήσεις», η ηλεκτρονική διασταύρωση που αφορά στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με 1η άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η/1/1996 και μετά έχει ολοκληρωθεί και το μόνο που απομένει είναι να ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων με τα πρόστιμα σε πάνω από 1,2 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και ένα εκατομμύριο μοτοσικλετιστές.

Στην περίπτωση των ανασφάλιστων, οι ιδιοκτήτες έχουν μόλις οκτώ ημέρες για να πληρώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ ενώ στην άλλη περίπτωση, μη πληρωμής ΚΤΕΟ, το πρόστιμο είναι σταθερά 150 ευρώ και το ειδοποιητήριο θα φτάσει μέσω Taxis.

Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν το 1995, οι οποίοι υπολογίζονται σε 500.000 αναμένεται να παραλάβουν πολύ αργότερα τα πρόστιμα καθώς πρέπει να ξεκαθαρίσει το μητρώο.

Η καθυστέρηση της διασταύρωσης αυτοκινήτων με πρώτη Άδεια Κυκλοφορίας πριν το 1995 έγκειται στο γεγονός πως έχουν εντοπιστεί χιλιάδες οχήματα της δεκαετίας του ’60, του ’70, του ’80 και του ’90 τα οποία το σύστημα «βλέπει» ότι κυκλοφορούν ενώ στην πραγματικότητα να έχουν καταστραφεί. Ο λόγος είναι ότι όλες οι μεταβολές στο παρελθόν γίνονταν χειρόγραφα και τώρα δεν υπάρχουν online στοιχεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε ποια περιοχή έριξε το απόγευμα την περισσότερη βροχή στην Αθήνα

Καιρός Χτες
Το Meteo δημοσίευσε χάρτη με τις περιοχές που δέχθηκαν την περισσότερη βροχή λόγω κακοκαιρίας Byron

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα για τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών

Μαγειρίας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τη Ferrari την πήραμε από αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδου»

Ελλάδα Χτες
Ο Χρήστος Μαγειρίας στάθηκε και στα τυχερά δελτία που κέρδισε - Έκανε λόγο πως πήρε το «πολύ 25 χιλιάρικα»

Eurovision 2026: Το Ισραήλ παραμένει στον διαγωνισμό τραγουδιού

Eurovision Χτες
Αρκετές χώρες θα μποϊκοτάρουν

«Έσκασαν» φρεάτια από τη βροχή στην Καλλιθέα ‑ Βίντεο

Ελλάδα Χτες
Σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία Byron στην Αττική

Μαγειρίας στη Βουλή: Με λεφτά που μου δώρισε η μάνα μου αγόρασα τη Ferrari

Ελλάδα Χτες
Η μητέρα του, είπε, τού παραχώρησε το μερίδιό της από απαλλοτρίωση έκτασης - Εχω κερδίσει συνολικά από τζόκερ σε έξι χρόνια 25.000 ευρώ, είπε

«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι»

Κόσμος Χτες
«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι» - Ακαδημαϊκός περιγράφει τις 903 ημέρες αιχμαλωσίας στο Ιράκ

Συγκλονιστικές εικόνες, η ΕΜΑΚ διέσωσε οικογένεια από πλημμυρισμένο δρόμο στη Λακωνία

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμών σε Λακωνία και Δήμο Ανατολικής Μάνης