Το σχέδιο του δολοφόνου των ταξιτζήδων
Η ΕΛ.ΑΣ. στήνει παγίδες και ψάχνει κάμερες
Δημοσίευση 6/3/2017 | 08:02

Για καιρό κατέστρωνε ο μανιακός δολοφόνος το σχέδιό του επιλέγοντας τυχαία οδηγούς ταξί για να τους πυροβολήσει στο κεφάλι.
Μάλιστα όπως φάνηκε είχε μετατρέψει ένα αεροβόλο σε πιστόλι και έκανε χαρτογράφηση της Κηφησιάς για να βρει τα σημεία στα οποία δεν υπήρχαν κάμερες. και όρισε το σημείο για έγκλημα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη - γιατί δεν είχε ούτε κυκλώματα παρακολούθησης και επίσης εξυπηρετούσε στο δρομολόγιο διαφυγής.
Όπως φάνηκε έχει κάνει αρκετά λάθη τα οποία θα οδηγήσουν την αστυνομία στα ίχνη του και ένα από αυτά είναι οτι χρησιμοποίησε το smartphone του για να εντοπίζει οδηγούς.
Παρόμοια περίπτωση στη Νέα Υόρκη
Οι αρχές ψάχνουν διάφορα στοιχεία, από τους πρώην ταξιτζήδες που μετά τα 30 που άλλαξαν επάγγελμα, ενώ έχουν χαρτογραφήσει, χρησιμοποιώντας από τη μία την κατάθεση του τραυματία οδηγού και από την άλλη το GPS του δολοφονηθέντος 52χρονου, τις διαδρομές των δύο ταξί αλλά και εξετάζοντας την παγκόσμια βιβλιογραφία ανακάλυψαν πως στη Νέα Υόρκη το 90 υπήρχε ένας δολοφόνος που έβαζε στο μάτι οδηγούς ταξί. Μάλιστα, η μέθοδος είναι παρόμοια, αφού ο μανιακός που είχε δολοφονήσει τότε επτά οδηγούς εντόπιζε τα θύματά του μέσω τηλεφωνικής κλήσης, καθόταν στο πίσω δεξί κάθισμα, δεν μιλούσε πολύ και ζητούσε πάντα να τον μεταφέρουν σε συγκεκριμένες διευθύνσεις.
Στη συνέχεια και μόλις το ταξί πλησίαζε σε σκοτεινά στενά του Μπρονξ, σήκωνε το 22άρι πιστόλι που κουβαλούσε, στόχευε στο κεφάλι και πατούσε τη σκανδάλη. Οπως δηλαδή και ο serial killer της Κηφισιάς. Τα στοιχεία που δείχνουν προς το παρόν Ελληνας ή αλλοδαπός που μιλάει άπταιστα ελληνικά, με ύψος λίγο πάνω από το 1,70 και αδύνατος με αθλητική περιβολή και κουκούλα για να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ ίσως να είναι κάτοικος της περιοχής γιατί τη γνώριζε καλά.
Υπάρχει το ενδεχόμενο είτε να διαθέτει σπίτι στην περιοχή, είτε «καβάντζα», είτε ακόμη και μηχανή για να μπορεί να εξαφανίζεται στο σκοτάδι. Στην πρώτη περίπτωση ο 32χρονος οδηγός επιβίβασε τον μανιακό από την περιοχή της Νέας Ερυθραίας, ενώ στη δεύτερη ο άτυχος 52χρονος από την περιοχή του Ζηρίνειου. Και στις δύο περιπτώσεις έκατσε πίσω δεξιά έτσι ώστε ο οδηγός να μην έχει οπτική επαφή στις κινήσεις του για να μπορεί να τον αιφνιδιάσει και το μόνο που είπε ήταν λίγες λέξεις για τον προορισμό του: «Στην οδό Χαριλάου Τρικούπη».
Το σημείο αυτό αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο για τις έρευνές των Αρχών, καθώς αποτελεί το σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν οι δύο επιθέσεις και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ειδικά στη δεύτερη περίπτωση ο δράστης έχει αφήσει πίσω του στοιχεία που θα αποδειχτούν πολύτιμα στην έρευνα των αστυνομικών.
Αυτό που προσπαθούν να απαντήσουν για να φτάσουν στο κίνητρο του δολοφόνου είναι γιατί μισεί σε βαθμό θανάτου οποιονδήποτε οδηγό ταξί.
Μετέτρεψε το αεροβόλο σε πιστόλι
Ενα δεύτερο σημείο στο οποίο επικεντρώνονται οι αστυνομικοί προκειμένου να φτιάξουν το προφίλ του είναι το είδος του όπλου που χρησιμοποιεί. Δεν αγόρασε κάποιο περίστροφο ή πιστόλι από τη μαύρη αγορά, αλλά προτίμησε, σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, να αγοράσει ένα αεροβόλο των 100 ευρώ και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το Διαδίκτυο και έναν μίνι τόρνο, να το μετατρέψει σε πιστόλι. Με αυτό τον τρόπο δεν άφησε κανένα ίχνος όπως θα γινόταν στην περίπτωση της αγοράς ενός όπλου ακόμα και από τη μαύρη αγορά, όπου θα μπορούσε κάποιο στόμα να ανοίξει και να αποκαλύψει την ταυτότητά του.






