E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

49 βουλευτές με «κόκκινα δάνεια»

Δανεικά και αγύριστα τα άτοκα δάνεια που τους χορηγήθηκαν

Δημοσίευση 5/3/2017 | 15:22

49 βουλευτές με «κόκκινα δάνεια»

Τα «κόκκινα δάνεια των βουλευτών» προκαλούν πονοκέφαλο στη Βουλή, καθώς το… φέσι όλο και μεγαλώνει. Το ζήτημα απασχόλησε πριν από λίγες ημέρες την αρμόδια Επιτροπή και αποφασίστηκε να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις που προβλέπονται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», πρόκειται για μια υπόθεση που είναι «ανοιχτή» τα τελευταία χρόνια και αφορά στα άτοκα δάνεια των βουλευτών από την ίδια τη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, 49 πρώην και νυν βουλευτές έχουν λάβει από τον προϋπολογισμό της Βουλής δάνεια συνολικού ύψους 700.000 ευρώ, τα οποία δεν εξυπηρετούνται.

Παρά το γεγονός ότι δόθηκε η δυνατότητα για ρύθμιση των οφειλόμενων σε 48 δόσεις, μόνο 13 βουλευτές μπήκαν στη ρύθμιση, αλλά και αυτοί εξόφλησαν την πρώτη δόση και ύστερα δεν συνέχισαν τις πληρωμές, με αποτέλεσμα η οφειλή τους να καταστεί ληξιπρόθεσμη.

Καμία πρόθεση να ρυθμίσουν τις οφειλές τους δεν εκδήλωσαν 25 βουλευτές που το ύψος των οφειλομένων τους αγγίζει τις 190.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Κοινοβούλιο αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διαδικασία για τα «κόκκινα» δάνεια των βουλευτών και οι υποθέσεις, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, να προωθηθούν στην εφορία για τις απαραίτητες ενέργειες για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Έτσι, η Βουλή θα στείλει τα στοιχεία των 49 πρώην και νυν βουλευτών στην εφορία, η οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα προχωρήσει σε κατασχέσεις λογαριασμών και σε κάθε άλλο ένδικο μέσο προκειμένου να διεκδικήσει το Δημόσιο τις οφειλές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά τώρα στο Αλσος Βεΐκου

Ελλάδα 17.07.2025
Στο σημείο σπεύδουν 30 πυροσβέστες με 11 υδροφόρα οχήματα

Με χρόνια φλεβική ανεπάρκεια διαγνώστηκε ο Τραμπ

Κόσμος 17.07.2025
Παρουσίαζε οίδημα στο κάτω μέρος των ποδιών

Από τη Γαλάζια Πατρίδα στη Νέα Μεσόγειο: Το προκλητικό άρθρο της Daily Sabah για τουρκική ηγεμονία από τη Συρία έως την Ισπανία

Κόσμος 17.07.2025
Η συμμαχία με την Ισπανία που βλέπει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας

Κυριακή Γρίβα: «Πάσχει από διαταραχή προσωπικότητας αντικοινωνικού τύπου»

Ελλάδα 17.07.2025
Τι λέει ο ψυχίατρος που παρακολουθεί τον δράστη

«Πέθανε στην αγκαλιά της μητέρας της πριν φθάσει βοήθεια»: Ο τραγικός απολογισμός μετά την κατάπαυση πυρός στη Σουέιντα

Κόσμος 17.07.2025
Σπίτια έχουν μετατραπεί σε ερείπια, νοσοκομεία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, η παροχή νερού και ηλεκτρισμού έχει διακοπεί

Έρχεται νέο ισχυρό κύμα καύσωνα και «τροπικές νύχτες»

Καιρός 17.07.2025
Εκτιμήσεις και για 45άρια, ποια θα είναι δυσκολότερη ημέρα

Ο Τραμπ «έκλεψε» ένα μετάλλιο στον τελικό του Μουντιάλ Συλλόγων

Αθλητικά Νέα 17.07.2025
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής του τροπαίου στο Μουντιάλ Συλλόγων

Θαvατηφόρo τρoχαίo με τρεις vεκρoύς στην Αργολίδα ‑ Νταλίκα συγκρούστηκε με τζιπ

Ελλάδα 17.07.2025
Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τόσο μεγάλη που η μηχανή του τζιπ εκτινάχθηκε σε μεγάλη απόσταση

Ηράκλειο: Έτρεχαν ξυπόλητες μέσα στο βράδυ για να γλυτώσουν από τον πατέρα τους

Ελλάδα 17.07.2025
Οι γείτονες, που άκουσαν τις εκκλήσεις για βοήθεια, κάλεσαν την αστυνομία