E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

A Picture Of Us, των Sarah Ettlinger και Λούλας Λεβέντη

Δημοσίευση 1/3/2017 | 00:08

A Picture Of Us, των Sarah Ettlinger και Λούλας Λεβέντη
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 4/3/2017 έως 25/3/2017
ΜΑΡ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


FoKiaNou 24/7
Είσοδος ελεύθερη


Εγκαίνια: Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, 19:00
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Σάββατο 17:00 – 20:00



Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FoKiaNou 24/7 παρουσιάζει την έκθεση «A Picture Of Us» των Sarah Ettlinger και Λούλας Λεβέντη.

Σε μια σειρά από ελαιογραφίες που δημιούργησε από το 2002 έως το 2008, η Sarah Ettlinger εξερευνά την πολύπλοκη, συναισθηματικά σχέση μεταξύ παιδιών και γονέων. Χρησιμοποιώντας φωτογραφίες που ελήφθησαν από τα παιδιά της, η Ettlinger μετατοπίζει και αλλάζει την κλίμακα και την προοπτική στη ζωγραφική των έργων της για να δημιουργήσει ένα κόσμο που διερευνά την αίσθηση της κατάπληξης και αθωότητας της παιδικής ηλικίας ενώ προτείνει καινούργιους τρόπους ανάγνωσης της ανθρώπινης εικόνας. Οι πίνακες της επικεντρώνονται στο παιδικό πρόσωπο, μειώνοντας την υπόσταση του σώματος και των άκρων έτσι που αυτά χάνονται σε ένα ονειρικό χώρο που ξεδιπλώνεται πίσω από την δεσπόζουσα εικόνα του προσώπου.

Μέσα από μια εικαστική προσέγγιση που οικειοποιείται τις δυνατότητες της φωτογραφικής μηχανής του κινητού τηλεφώνου η Λούλα Λεβέντη παράγει τις συνθήκες για δημιουργικά ατυχήματα-ευτυχήματα. Το περιεχόμενο των εικόνων, προκύπτει και οικοδομείται με βάση την ασυνείδητη καθοδήγηση. Φόρμες, φιγούρες και σύμβολα συναντιούνται μεταξύ τους παρέχοντας οπτικά λογοπαίγνια αναλόγα με την δυνατότητα και διάθεση πρόσληψης τους από τον θεατή. Η σειρά «Rebeated» είναι μια απόπειρα κατασκευής ενός ιδιαίτερου φωτογραφικού πλέγματος που αφηγείται μια ιστορία βασισμένη στην συνύπαρξη συμβόλων που χρησιμοποιούνται σε επανάληψη, δημιουργώντας ονειρικά τοπία, στα οποία κινείται συμβολικά ο ψυχισμός της ανθρώπινης φιγούρας διαμορφώνοντας ένα ιδιαίτερο είδος χωροχρόνου.


Η Sarah Ettlinger που κατάγεται από την Μεγάλη Βρετανία, ζει και εργάζεται στην Αθήνα από το 1991. Σπούδασε στο Middlesex University στο Λονδίνο και απέκτησε το πτυχίο της Β.Α στο Liverpool School of Art and Design. Έχει εκθέσει στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τον Ισημερινό, την Αγγλία και έχει οργανώσει και επιμεληθεί σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην Αθήνα.

Η Λούλα Λεβέντη ζει κ εργάζεται στην Αθήνα ως ελεύθερος επαγγελματίας φωτογράφος, σχεδιάστρια και εικαστικός. Σπούδασε φωτογραφία στο Τ.Ε.Ι Αθήνας και συνέχισε στο Λονδίνο, MΑ Art and Media Practice στο University of Westminster και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, MA Graphic Arts & Multimedia. Εχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, Ιταλία και Αγγλία και Νέα Ζηλανδία.

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FoKiaNou 24/7 είναι ένας ανοιχτός χώρος έκφρασης και δημιουργίας διαχειριζόμενος από καλλιτέχνες στη φιλική ατμόσφαιρα ενός διαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας. Είναι ένας ανήσυχος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία και τις δημιουργικές προσπάθειες στον χώρο των τεχνών συνεισφέροντας στην καλλιτεχνική κοινότητα. Ιδρύθηκε το 2014 και αυτή την περίοδο διευθύνεται από τη Mary Cox και τον Παναγιώτη Βούλγαρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στο Block 33

Μουσική 19.03.2026
BLOCK 3328/03

Athens Pre Pride Party

LGBTQI+ 18.03.2026
Το Athens Pre Pride Party επιστρέφει για τρίτη χρονιά, το Σάββατο 4 Απριλίου, στην Πειραιώς 260, στον εμβληματικό χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Το πρόγραμμα του 5ου επετειακού Japan Festival 2026

Φεστιβάλ 09.03.2026
4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ιαπωνίας!

EmpowerED 2026: Μια ημέρα αφιερωμένη στους εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών

Cityλάιφ 04.03.2026
Η συμμετοχή είναι με προεγγραφή και στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους παρευρισκόμενους

Όλη η Ελλάδα τρέχει στα Ιωάννινα ‑ Ιωάννινα Half Marathon ‑ 9 & 10 Μαΐου

Cityλάιφ 02.03.2026
Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο αθλητισμό, μία ιστορική πόλη και ένα τοπίο, δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα, που κόβει την ανάσα!

Plastiras Lake Festival 2026

Φεστιβάλ 27.02.2026
9-12 Ιουλίου - Line-up to be announced soon

Career Path Youth στις 4 και 5 Μαρτίου στον Δήμο Μοσχάτου‑Ταύρου

Cityλάιφ 27.02.2026
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 04/03 έως 05/03