E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιταλία: Ταβάνι στις αμοιβές των παρουσιαστών βάζει η δημόσια τηλεόραση Rai

Ο σχετικός νόμος έχει ήδη μπει σε ισχύ

Δημοσίευση 25/2/2017 | 18:01

Ιταλία: Ταβάνι στις αμοιβές των παρουσιαστών βάζει η δημόσια τηλεόραση Rai

Το Δ.Σ της Ιταλικής Δημόσιας Τηλεόρασης Rai, ζήτησε από το γενικό διευθυντή Αντόνιο Κάμπο Νταλ Ορτο να εφαρμόσει το νόμο βάσει του οποίου οι αμοιβές όλων των συνεργατών και συμβούλων του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 240.000 ευρώ, μεικτά, το χρόνο.

Ο σχετικός νόμος έχει ήδη μπει σε ισχύ για όλους τους μάνατζερ και τους συμβούλους.

Οπως υπογραμμίζει ο Τύπος, πρόκειται για ποσό πολύ χαμηλότερο από τις σημερινές αμοιβές γνωστών δημοσιογράφων και παρουσιαστών που συνεργάζονται με την Rai, όπως είναι οι Μπρούνο Βέσπα, Φάμπιο Φάτσιο, Κάρλο Κόντι και Αλμπέρτο 'Αντζελα. Κάτι που σημαίνει ότι σειρά τηλεοπτικών αστέρων θα μπορούσε, τουλάχιστον υποθετικά, να εγκαταλείψει τη δημόσια τηλεόραση.

Παράλληλα, όμως, το διοικητικό συμβούλιο της Rai ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης της χώρας, παρέμβαση επεξηγηματικού χαρακτήρα. Να μπορέσουν να εξηγήσουν, δηλαδή, αν όντως ο νόμος αυτός -ο οποίος μπήκε σε ισχύ τον περασμένο Νοέμβριο- αφορά και καλλιτέχνες, παρουσιαστές και, γενικότερα, τα πιο γνωστά ονόματα που εδώ και καιρό συνεργάζονται με τη δημόσια τηλεόραση.

Aπό τη μία, όπως σημειώνει η εφημερίδα La Repubblica, η διοίκηση της Ιταλικής Δημόσιας Τηλεόρασης προσπάθησε να αναβάλει την εφαρμογή του μέτρου, για να μην στερηθούν, κυρίως τα τρία τηλεοπτικά κανάλια της Rai, παρουσιαστές και δημοσιογράφους οι οποίοι εξασφαλίζουν υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Από την άλλη, όμως, το γενικό λογιστήριο του ιταλικού κράτους, στο μέλλον θα μπορούσε να ζητήσει από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να καλύψουν οι ίδιοι τη διάφορά ανάμεσα στις σούπερ αμοιβές των «αστέρων» και τα όσα προβλέπει ο νόμος.

Για το λόγο αυτό, κινήθηκε η διαδικασία προσαρμογής των αποδοχών εντός των ορίων που θέσπισε το ιταλικό κοινοβούλιο. Σύμφωνα με πολλούς παρουσιαστές, πάντως, δεν αποκλείεται να βρεθεί νέα λύση, η οποία να επιτρέψει στην Rai να διατηρήσει τη συνεργασία με τα πιο προβεβλημένα της ονόματα, έστω και αν οι απαιτήσεις τους ξεπερνούν τις 240.000 ευρώ το χρόνο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Justin Bieber «φωνάζει για βοήθεια» ‑ Η νέα ανάρτηση που προκαλεί ανησυχία

Social Χτες
Η τελευταία ανάρτηση του Justin Bieber στο Instagram έφερε ανησυχία στους θαυμαστές του καθώς η εύθραυστη εικόνα του προκάλεσε πολλά ερωτηματικά

«Ο Καρβέλας μου είχε πει την επόμενη φορά να πάω χωρίς άρωμα και έφυγα ‑ Tον διαχειρίστηκα γλυκά»

TV Buzz Χτες
Στην κάμερα της εκπομπής Γεια σου και στη Νάνσυ Παραδεισανού παραχώρησε συνέντευξη η Έφη Σαρρή το μεσημέρι της Κυριακής 28/4.

Μαρίνα Σάττι: Αναχώρησε για Σουηδία η ελληνική αποστολή

Eurovision Χτες
Αποκάλυψε τι θα φορά στη σκηνή τη βραδιά της Eurovision!

Κιάνου Ριβς ‑ Γουινόνα Ράιντερ: «Αποκάλυψη βόμβα» ‑ Είναι παντρεμένοι εδώ και 30 χρόνια

Tabloid Χτες
Ο άγνωστος γάμος του Κιάνου Ριβς και της Γουινόνα Ράιντερ πριν από 30 χρόνια

Μαίρη Συνατσάκη: Απαντά για την κόντρα με τον Ηλία Ψινάκη «Αν είχα στόχο τα ρουχαλάκια μου θα έμενα σιωπηλή»

TV Buzz Χτες
Την απάντησή της στην επiθεση από τον Ηλία Ψινάκη στο χτεσινό επεισόδιο του J2US, έδωσε η Μαίρη Συνατσάκη

Ψινάκης για Μαίρη Συνατσάκη: «Εκμεταλλεύονται το metoo για να πουλήσουν δύο ρουχαλάκια»

TV Buzz Χτες
H έντονη αντίδραση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου και τα πυρά του Ηλία Ψινάκη για την Μαίρη Συνατσάκη.