Eκρηκτικός μηχανισμός πίσω από το αστυνομικό τμήμα Δάφνης
Τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική
Δημοσίευση 25/2/2017 | 11:21

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ μετά την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού από αγνώστους πίσω από το αστυνομικό τμήμα Δάφνης. Ένας άγνωστος τηλεφώνησε και είπε ότι υπάρχει βόμβα κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα και συνέδεσε την ενέργεια με το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Λάμπρο Φούντα, που είχε πέσει νεκρός στην περιοχή το 2010
Ήταν 2:50 τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και είπε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα πίσω από το κτήριο του ΑΤ Δάφνης. «Σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης. Προσοχή. Δεν είναι φάρσα» είπε ο άγνωστος, ο οποίος κατά πληροφορίες πριν κλείσει το τηλέφωνο είπε «είναι για τον Λάμπρο» .
Άμεσα στο σημείο έφτασαν άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών οι οποίοι εντόπισαν στο παρκάκι πίσω από το αστυνομικό τμήμα, στην οδό Λυσίππου, ένα παρατημένο τσαντάκι μέσης.
Μετά από έλεγχο διαπίστωσαν ότι μέσα στο τσαντάκι. το οποίο οι άγνωστοι είχαν αφήσει στο σημείο στο οποίο ενώνεται το κτήριο του ΑΤ με διπλανή πολυκατοικία, υπήρχε μια χειροβομβίδα με μηχανισμό πυροδότησης και άγνωστη εκρηκτική ύλη.
Ακολούθησαν δύο ελεγχόμενες εκρήξεις προκειμένου να εξουδετερωθεί η χειροβομβίδα.






